Categorieën: Wie is de Mol? / Tags: , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Wie is de Mol? | Aflevering 4 – Macht

Wie is de Mol boekje

Een nieuwe aflevering, nieuwe kansen om te ontdekken wie de Mol is en we kunnen weer verdachten van onze lijsten gaan afstrepen. Ondanks dat ik het een lastige aflevering vond om te zien wie aan het mollen was, kan ik in elk geval wel weer iemand wegstrepen. Wat in elk geval bekend is: Kennis is Macht.

Let op: in deze blogpost ga ik tot in detail in op aflevering 4 van Wie is de Mol? 2015; er staan spoilers in en er wordt besproken wie in deze aflevering het spel moest verlaten.

De verdenkingen van vorige week

Verdenkingen Wie is de Mol aflevering 4 Rik Chris Ajouad

Echt slim zet ik mijn punten elke week niet in… Bij Evelien zei ik al dat ik haar eigenlijk al niet verdacht, maar koos toch het zekere voor het onzekere en zette punten op haar in. Punten kwijt. En vorige week zei ik al dat ik Ajouad steeds minder ging verdenken doordat hij telkens zo goed bezig was en daardoor meer een kandidaat leek, maar ik wilde graag spreiden over drie personen en omdat ik hem in het verleden wel had verdacht deelde ik toch een paar molpuntjes aan hem toe. Tsjah…

In de poll – die ik toevoeg onder elk verslag van een aflevering – heb ik gestemd op mijn voornaamste Mol: Rik. Ook jullie stemden massaal; er kwamen namelijk 116 stemmen binnen! En die werden als volgt verdeeld:

[poll id=”4″]

Nooit eerder stond Rik zo prominent op nummer 1. Al sinds het begin is hij mijn hoofdverdachte, maar van in elk geval 37 van de 116 stemmers nu ook! Chris staat bij mij op een goede tweede plek, en dat haalt hij bij jullie ook met 24 van jullie stemmen. We zitten dus allemaal wel op eenzelfde lijn. Op een gedeelde derde plek staan Margriet en Marlijn, gevolgd door Viktor en Carolina. En Martine en Ajouad stonden onderaan met slechts 6 en 5 stemmen.

De aflevering

Ik vond het maar lastig hoor… Heb jij de mol gespot? Ik in elk geval niet. Het was een leuke aflevering, dat wel, maar ik ben niet veel wijzer geworden. Althans er was geen reden om van mijn Mol af te wijken en het was duidelijk dat Ajouad te goed bezig was om een Mol te kunnen zijn. Het was vooral een aflevering met leuke weetjes, plannetjes werden gesmeed en er werd vooral ook erg veel gebluft.

Tijdens de eerste opdracht moesten ze foto’s maken, waarbij alleen mensen op de foto mochten die te koppelen waren aan het antwoord op het kaartje bij het gebouw. Zo moesten bijvoorbeeld Muis, Spruitje en Kukelpapa samen op de foto; één van de weinige foto’s die juist was. Toch grappig om te weten te komen dat zo’n serieuze NOS presentator Muis als bijnaam heeft. Hoe komen ze trouwens aan al die leuke bijnamen? Viktor stond zowel op een foto die juist was als een foto die fout was. Maar ik verdenk hem niet. Marlijn zei het ook al; hij is de Labrador van de groep. Misschien heeft hij die karaktertrekjes opgedaan tijdens zijn werk voor de hondenbelasting?

Viktor is de Labrador van Wie is de Mol 2015 Jammer dat de ondertitelaar niet weet hoe je Viktors naam schrijft…

Opdracht twee was vooral grijpen wat je grijpen kan. Martine durfde geen risico te nemen en ging direct voor de twee jokers die voor haar snufferd lagen. Ook Ajouad (vijf jokers) en Carolina (twee jokers) gingen voor het zekere. Onze lieve Labrador vond de hond in de pot (get it?) en stuitte op de bom. Maar lief als een Labrador is hielp hij de rest en hielt er zelf niks aan over. Dat bleek niet de tactiek te zijn die toegepast had moeten worden, zo meldde Art later. Marlijn en Chris waren ook lief en brachten geld in de pot, een totaal van €750,-.

Wat de Wie is de Mol? makers goed in elkaar hebben gezet is dat we niet zagen dat Margriet de zwarte vrijstelling pakte. Dat Martine blufte wisten we al, maar dat de zwarte vrijstelling wel in het spel kwam wisten ook wij niet. Ik had wel verwacht dat Rik meer verontwaardigd zou zijn na de ontdekking dat de vrijstelling in was gezet terwijl Martine – die hem dus niet had – had belooft hem niet in te zetten. Maar misschien zien we daar volgende week meer van. Genoeg reden wat mij betreft om haar geen joker te geven, zeker niet gezien hij al één van de drie had ingezet en de andere aan Marlijn had gegeven. Maar goed, hij heeft ze toch niet nodig; hij is de Mol.

Chris zegt naam gast verkeerd Tikkadilly Wie is de Mol privé eiland

Chris ligt in een deuk bij het uitspreken van een moeilijke naam

Een vermakelijke opdracht was opdracht drie, waarbij ze lekker mochten borrelen op een privé eiland. Ik heb enorm gelachen om Chris die een bepaalde naam zo moeilijk vond dat hij maar wat schreeuwde en in lachen uitbarste. Heel aanstekelijk, ikzelf lag vervolgens ook krom. Viktor vertelt alvast aan één van de gasten dat Chris naar huis gaat en Ajouad gaf aan dat je moet doen wat je leuk vind, en dat deed hij. Lekker socializen met de dames en hij voelde zich als een vis in het water! Wie weet moeten we binnenkort All You Need is Love in gaan zetten omdat zijn grote liefde achter is gebleven op Sri Lanka.

Die jongen heeft in elk geval een best geheugen door die lastige namen van die mooie dames te onthouden. Jammer dat hij de groep niet wat meer heeft gedwongen om mee te gaan met het vermoeden dat ze 50 tot 75 goed zouden hebben. Slechts tien hadden ze maar fout, zonde. Rik wilde maar al te graag lager inzetten. Maar eigenlijk maakte het niet uit hoeveel namen ze hadden onthouden, het ging om of ze konden raden hoeveel ze goed zouden hebben. Iedereen wist dat Ajouad goed bezig was geweest, dus het was eigenlijk maar raar dat iedereen zo laag in wilde zetten… En dan die foto die iedereen gemist had! Ik hoop dat we bij de onthulling prachtige beelden gaan zien van kandidaten die de foto straal voorbij lopen.

Art rood scherm Ajouad Het allereerste scherm voor Ajouad, en het laatste…

Wat mij in elk geval al duidelijk was, is dat Ajouad niet de Mol was, en dit werd deze aflevering nog eens extra pijnlijk duidelijk. Hij deed de opdracht zo ontzettend goed, ik zag mijn punten al verdwijnen. En toen bij de verdenkingen ook nog eens hij en Margriet geen verdachten noemden wist ik het zeker; Ajouad gaat het spel verlaten. Helaas… Hij was een leuke kandidaat, en had er van mij zeker nog veel langer in mogen blijven.

Mijn nieuwe verdenkingen

Vorige week had ik twee hoofdverdachten en heb ik Ajouad erbij geplaatst omdat ik graag wilde spreiden over drie. Misschien moet ik nu gewoon met mijn intuïtie meegaan en niet meer extra mensen toevoegen aan mijn lijstje. Ik ga vol op Rik en Chris. Op alleen Rik durf ik nog niet te gaan zitten. Immers, als hij het niet blijkt te zijn dan ben ik al mijn punten kwijt en lig ik uit het spel (in de poule dus). Rik blijft voor mij het meest verdacht. Chris ook nog steeds, maar niet zo erg. Rik is vrij subtiel, maar dat is natuurlijk omdat de echte molacties niet in beeld worden gebracht. We zien echter genoeg eigenaardigheden rondom Rik dat ik denk dat hij meer van de opdrachten weet.

Wie is de mol Poule puntenverdeling aflevering 5 Rik Chris

De pot: €4.500,-

[poll id=”5″]

Meedoen in de Reviews & Roses poule in de app? Laat hieronder je gebruikersnaam in de app weten en ontvang een uitnodiging. Zelf ook je aantekeningen bijhouden? Bestel hier het molboekje.

 

Tot volgende week!

 

 

Deze post is al 2762 keer gelezen


Geef een reactie

15 responses to “Wie is de Mol? | Aflevering 4 – Macht

 1. Kim

  Ik heb mijn punten nog gespreid over 3 personen. 10% verdeeld over Carolina en Viktor. Zij zijn mijn reservebank. De overige 90% staat bij mij ook vol op Rik. Die verdeling is er bij mij eigenlijk ook voor het geval Rik toch nog ergens afvalt en ik dus geen punten meer over heb ;). Ajouad heb ik eigenlijk nooit verdacht, ik vind het om die reden ook jammer dat hij weg is. Ik had liever iemand anders door willen strepen.

 2. Ik blijf toch op Chris zitten, maar Rik is nog steeds een goede tweede. Toch lijkt het me ook hilarisch als toch iemand anders het blijkt te zijn, maar goed, tijd zal het leren 🙂

 3. Ja ik zei vorige week ook Rik inderdaad en blijf daar toch wel erg bij. Maar van Viktor kan ik gewoon geen hoogte krijgen, zo moeilijk. Chris vind ik zelf een beetje voor de hand liggend, op een of andere manier verdenk ik hem gewoon totaal niet. Zal je zometeen zien dat hij het wel is hoor: goede mensenkennis die Deisy 😉 Leuk verslag in ieder geval weer.

  • Haha, dankjewel! 🙂

   Maak je maar niet druk om je mensenkennis, ik denk dat de manier waarop de makers de afleveringen in elkaar zetten je ook op een compleet verkeerd spoort kunnen zetten 😉

 4. Renée

  Leuk verslag weer! Ik vond het zo jammer dat Ajouad weg moest, al had ik het ook al verwacht. Maar ik blijf het wel raar vinden dat Chris en Ajouad zowat dezelfde verdachten hadden, voor zover wij weten, en hij dan alsnog naar huis moet.

  • Dankjewel! 🙂 Het was inderdaad jammer dat Ajouad weg moest!

   Bij het vertellen van de verdenkingen zaten Chris en Ajouad vorige week inderdaad beide op Marlijn en Margriet, maar ook beide nog op een derde die niet overeenkwam. Dat kan denk ik ook net het verschil maken. Daarnaast is het maar net hoe ze de spreiding in de test invullen en wie sneller is eventueel. Ondanks dat ze op dezelfde personen zaten zijn er denk ik echt zo ontzettend veel factoren die meewegen waardoor de één er langer in kan blijven dan de ander.