Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

10 Bloggers in het zonnetje

10 Bloggers in het zonnetje

Vandaag is een mooie dag! Vandaag bestaat Reviews & Roses namelijk alweer een half jaar! Een grote mijlpaal, want ik had niet verwacht na zes maanden nog genoeg inspiratie te hebben om vier tot vijf dagen per week een artikel te schrijven – serieus, ik was echt bang na een maand niks meer te kunnen produceren… Veel vertrouwen had ik er niet in dat überhaupt iemand mijn artikelen zou willen lezen (jup, ik ben zo onzeker als maar kan op dat gebied), maar dat wilden jullie blijkbaar wel! Het bracht mij meer zelfvertrouwen en daarvoor wil ik jullie ontzettend bedanken. Ik vind het zo leuk om te bloggen en om dan ook nog eens te merken dat jullie mijn artikelen met plezier lezen en lieve reacties geven is een geweldig gevoel. Jullie zijn geweldig, echt! Ik dans bij elke nieuwe volger weer een rondje door de kamer, yay!

Wanneer Reviews & Roses één jaar bestaat, zal ik wel uitvoeriger ingaan op hoe ik ben gestart met de blog en hoe ik dat hele proces heb ervaren, want ik heb dankzij het opzetten van Reviews & Roses toch wel veel leuke dingen mee mogen maken die ik niet mee had gemaakt als ik Reviews & Roses niet was gestart. Maar vandaag wil ik graag andere bloggers in het zonnetje zetten. Sinds ik een blog ben begonnen heb ik namelijk vele leuke blogs leren kennen – ik volg inmiddels 385 blogs – en een aantal van deze blogs wil ik graag aan jullie voorstellen. Kijk snel mee welke bloggers in het zonnetje staan vandaag.

Blogaholic

Blogaholic

Blogtips nodig? Dan is dit echt je go-to plekje op het internet! Ik leer echt ontzettend veel van Laura. Ja, van sommige dingen was ik al op de hoogte, en sommige dingen zijn voor mij niet perse van toepassing, maar dat zorgt ervoor dat het een goede website is voor elke blogger (zowel beginnend als ervaren) en er is serieus zo ontzettend veel dat ze mij bijbrengt dankzij haar uitgebreide artikelen. Ze kan lastige dingen goed onder woorden brengen en dat vind ik ook erg belangrijk. Wil je ook beginnen met bloggen? Neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje bij haar artikel Tips voor beginnende bloggers.

Book Babbles

Book Babbles

Book Babbles is een hele vrolijke en leuke boekenblog die onderhouden wordt door twee hele lieve meiden: Dieuwke en Madelon. Voor mijn gevoel ken ik ze alszijnde vriendinnen door hun schrijfstijl en dat terwijl ik slechts Dieuwke één keer kort ontmoet heb tijdens de bloggersborrel van Zomer & Keuning. Het is heerlijk om dagelijks even een kijkje te nemen bij Book Babbles. Naast boekgerelateerde artikelen zoals recensies (vaak van boeken die overeenkomen met mijn smaak in boeken) en Hot or Not, vind je er zo nu en dan ook leuke persoonlijke blogposts, zo is Madelon net op wintersportvakantie geweest en kondigde Dieuwke aan zwanger te zijn! Zo leuk!

Craving Pages (Dit blog is helaas opgeheven in september 2015)

Craving Pages

Joany is een hele ervaren boekenblogger en heeft niet voor niets zoveel volgers; ze schrijft namelijk geweldig en zelfs als ze een enorm lange tekst schrijft leest het heel makkelijk weg. Ze schrijft lekker luchtig over alles wat met boeken te maken heeft, vooral ook haar persoonlijke columns vind ik erg leuk om te lezen. Zo nu en dan maakt ze ook even een uitstapje en schrijft ze een hele leuke filmrecensie, bijvoorbeeld over de film Paddington die ik afgelopen week dankzij haar ben gaan kijken. Joany is overigens een erg actieve dame, want naast Craving Pages werkt ze ook nog voor Hebban en doet ze vele andere dingen naast haar blog. Een vrouw waar ik respect voor heb, neem zeker een kijkje op haar blog als je op de één of andere manier nog niet van Craving Pages hebben gehoord.

Dinastie

Dinastie

Dinastie, de blog van Dina, ken ik nog niet zo lang, maar is wel heel snel uitgegroeid tot één van de blogs die ik heel actief volg. Dina heeft een heerlijke schrijfstijl, humor en een geweldige mindset (aan iets negatiefs kan ze makkelijk een positieve draai geven). Ze schrijft de leukste verhalen over haar hipster oma en heeft twee geweldige katten waarvan één echt helemaal gek is op het slopen van bloemen. Voor je dagelijkse dosis feelgood moet je echt een kijkje nemen op Dinastie!

Door Ellis

Door Ellis

Storyhunters heb ik nooit gekend, maar dat is de blog waar Ellis samen met drie andere leuke meiden eerst voor blogde. Op 1 september 2014, tegelijk met de start van Reviews & Roses (dus ook gefeliciteerd met het halfjarig bestaan van jouw blog!), startte ze met Door Ellis. Een fijne boekenblog, waar recensies worden afgewisseld met persoonlijke artikelen, tags en vlogs en ze maakt serieus de leukste boekige nailart! Daarnaast moet ik overigens opmerken dat ik helemaal niet into vlogs ben, maar dat ik die van Ellis wel altijd kijk, ze doet het zo leuk! O, ja en wanneer ze boeken op de foto zet staan er vaak ook bloemen bij, and I love flowers!

Een Letter Meer Graag

Een letter meer graag

Een boekenblog door een docente Nederlands, zo leest de ondertitel van Annekes blog. Anneke schrijft echt ontzettend fijn waardoor haar artikelen heel makkelijk lezen. Ik vind haar weekoverzichten ontzettend leuk, ze stelt wekelijks interessante boekige vragen waar ze zelf ook antwoord op geeft en haar recensies vind ik mooi en persoonlijk. Haar recensies wil je gewoon lezen!

Leave No Story Behind

Leave No Story Behind

Leave No Story Behind leerde ik kennen nadat ik Lisa ontmoete tijdens de Bloggersborrel van Zomer & Keuning. Leave No Story Behind is een boekenblog gespecialiseerd in Young Adult (YA) en New Adult (NA) boeken. En laten YA boeken nou tot één van mijn twee favoriete genres behoren (het andere genre is chicklit) en NA boeken een nieuwe interesse van mij zijn. Ik heb pas één NA boek gelezen, maar wil er zeker meer gaan proberen en dan vertrouw ik helemaal op Lisa’s mening. Naast recensies vind je er ook andere boekige artikelen en zo nu en dan vind je ook bij Lisa een leuke filmrecensie of tv-tip.

Oh My Foodness

Oh My Foodness

Ik volg slechts een paar foodbloggers. Dit is omdat ik een best lastige eter ben, dus wanneer ik hele vreemde recepten zie dan schrik je mij af. Oh My Foodness bleef mij vasthouden. Inmiddels een al wat ouder recept is bijvoorbeeld het donutrecept dat ik in oktober heb uitgeprobeerd! De tweede foodblog die ik actief volg is overigens Lekker en Simpel.

Veerlez

Veerlez

In dezelfde periode als dat ik Dinastie leerde kennen, leerde ik ook Veerlez kennen. In vrij korte tijd ben ik ook de blog van Veerle actief gaan volgen. Ze maakt bijvoorbeeld hele leuke lijstjes, heeft een te gekke watchlist, en kan ze heel goed organiseren en geeft hier ook tips over. Daarnaast was ze vroeger ook gek op de Backstreet Boys en dat schept natuurlijk meteen een band.

Visionary Life

Visionary Life

En dit rijtje prachtige blogs wil ik afsluiten met een bom aan positiviteit, want Visionary Life behoort toch wel in het rijtje positiviteitsblogs (als dat nog geen niche was, dan benoem ik het nu als niche). Wil je het beste halen uit jezelf en het leven neem dan een kijkje op de blog van Deisy, want ze geeft geweldige tips op een luchtige manier. Recent schreef ze artikelen over dingen die ze je niet vertellen over afvallen, of mensen pleasen een slechte eigenschap is en het verhaal achter haar adoptie.

Ik heb nu tien blogs genoemd, maar had nog wel veel meer leuke blogs kunnen noemen. Ik heb er echter expres voor gekozen om het bij maximaal tien te houden zodat het overzichtelijk zou blijven. Wie weet zal ik over een tijdje nog eens een soortgelijk artikel maken waarbij ik nog een paar andere leuke blogs noem die ik volg!

Kenden jullie bovenstaande blogs al?

Deze post is al 2964 keer gelezen


Geef een reactie

35 responses to “10 Bloggers in het zonnetje

 1. De boekenblogs kende ik al, maar de andere probeer ik binnenkorts eens een keer te bekijken. Knap hoor dat je zoveel blogs actief kan volgen. Ik vind het nu al zo’n ramp wanneer ik één dag niet op Bloglovin geraak en er dan de volgende dag een hele achterstand op me staat te wachten.

  • Haha ja die achterstand heb ik ook hoor, ik sorteer dan even op de blogs wiens berichten ik echt wil lezen of ik screen op titels die mij aanspreken 😀
   Leuk dat je die andere blogs ook gaat bekijken 😀

 2. Wauw Jessica: ik ben sp-ra-ke-loos meis! Wat een prachtig compliment van een -hoe ik je het leren kennen op het internet- prachtig persoon. Het is dan ook geheel wederzijds dat ik jouw blog graag met plezier bezoek. En wat leuk dat je een half jaar bestaat: ik besta ook half jaar volgende week haha! Leuk! Laten we met ze alle elkaar blijven inspirerend, informeren en aan het lachen maken! Ik weet zeker dat jij het volgende jaar ook weer gaat knallen! Nogmaals heel erg bedankt lieve dame <3

  • Ik vind jouw reacties altijd zó leuk om te lezen! Gewoon een instant positiviteitsboost en zo ontzettend lief! ^^
   Wat leuk dat je ook een half jaar bestaat, gefeliciteerd!! 😀

 3. Wauw, volg je echt 385 blogs? Respect haha! Ik volg ongeveer de helft en hou het allemaal al nauwelijks bij.
  Maar oeh, tof lijstje! Kende ze zeker nog niet allemaal. Ik ga zeker even een kijkje nemen!

  • Haha ja ik volg echt 385 blogs, maar heb inmiddels ook 400 ongelezen blogposts in mijn feed staan hoor ;-). Het lukt mij helaas niet om het continu bij te houden, dus hier en daar filter ik zo nu en dan ook even op blog :p

 4. Wat ontzettend lief dat ik er bij sta! Het maakt ook bij mij meteen duidelijk dat ik een toffe header moet gaan maken haha!

  Ik kende een paar boekenblogs hieruit nog niet, dus daar ga ik nu gauw naar kijken! 🙂

   • Ja ik vond het tijd voor een update, maar ik heb helemaal geen tijd om een hele nieuwe layout te maken 😉 Dus een nieuwe kleur vond ik genoeg 😉

    & je commentluv werkt niet meer voor me.. Ik geloof dat meer mensen er last van hebben, maar niet iedereen.. gek!

     • ‘A feed could not be found at …. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.’

      🙁
      Opnieuw aanvinken werkt ook niet, helaasch! Ik ga eens even op onderzoek uit, wellicht ligt het aan mijn eigen site..

      • Ik heb het even voor je uitgezocht en het ligt inderdaad niet aan Reviews & Roses. Dit is wat ik kon vinden:

       This problem occurs just because your blog is missing a bit of code in your sites header.

       So to solve the above problem especially for Blogspot (Blogger) users, just add the following code immediately after the < head> tag:

       < link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="My blogspot posts Feed" href="http://mysite.blogspot.com/feeds/posts/default" />

       Change the red url with your very own blog URL. And you can also change the title to your own title. For example by replacing with your blog name or your blog title or anything you desire.

       Notes:
       I intentionally made a space between “<" and the "link" at the beginning of the above code because if I'm doing so the code will not appear in blog post. Yeah, I still need to learn a lot. Bron: Klik hier

       • Oeehw dankjewel, wat lief dat je het hebt uitgezocht! Ik ga er morgen eens naar kijken.. Ik denk dat het dan komt doordat ik van de week mn layout geupdate heb.. Maar het gekke is dat hij bij andere sites wel gewoon werkt.. Ik heb het alleen hier bij jou.. Maar goed, eerst kijken wat morgen brengt 🙂

 5. Ahhh wat leuk dat ik ertussen sta. <3 Ik zie wel dat ik echt eens een boeiende header moet maken, maar dat lukt steeds niet haha.
  Leuke blogs noem je! De boekenblogs kende ik al, maar ik ga zeker even bij de andere blogs kijken.

  • Ik vind je blogposts echt heel leuk, dus natuurlijk sta je ertussen :D.
   Op de één of andere manier vind ik je header eigenlijk wel goed bij het ‘docente Nederlands’ passen, haha. En het geeft je content de volle aandacht! 😀

 6. Madelon

  Wauw, een half jaar alweer! Het voelt al veel langer! Maar in ieder geval gefeliciteerd! Op naar het jaar.
  En wat leuk dat wij erbij staan #vereerd

 7. Emmy

  Gefeliciteerd met je mijlpaal! De boekbloggers in dit lijstje bezoek ik ook allemaal, maar de andere kende ik nog niet (behalve blogaholic). 🙂

 8. Gefeliciteerd met jouw halfjarig bestaan! Grappig dat wij tegelijk begonnen zijn!
  Mooie lijst hoor, staan ook een aantal van mijn favo bloggers is!

  • Jij ook gefeliciteerd! 😀
   Misschien kunnen we op 1 september met z’n allen wel een feest geven gezien we met meerdere tegelijk het 1-jarig bestaan vieren, haha.

 9. Wat een eer dat ik in je lijstje sta zeg! Ik ken nog niet alle blogs uit je rijtje, dus ik heb weer wat nieuw leesvoer, danku danku! 😀