Categorieën: Films / Tags:

Geschreven door Jessica

Bioscoopfilms waar ik naar uitkijk #3

Bioscoopfilms waar ik naar uitkijk

Eind juni vertelde ik jullie al over de films waar ik naar uitkeek voor het derde kwartaal van 2018, vandaag is het tijd voor het vervolg. In het laatste kwartaal van 2018 staan namelijk óók nog vele leuke bioscoopfilms gepland. Kijk je mee? (Films die de afgelopen dagen uit zijn gekomen heb ik niet meegerekend)

Sterren

Zwaar Verliefd!

Zwaar Verliefd

Releasedatum: 11 oktober 2018 (NL)
Cast: Jim Bakkum, Barbara Sloesen, Abbey Hoes, Davy Eduard King, Jamie Grant, Kay Greidanus, Liza Sips, Sarah Chronis
Tagline: Liefde komt in alle soorten en maten
Genre: Komedie | Romantiek
Kijkwijzer: Alle leeftijden (Grof taalgebruik)

Waarom: Dit is de eerste Nederlandse film waar ik daadwerkelijk naar uitkijk! Chantal van Gastel is fantastisch, dus een film gebaseerd op haar boek moet wel goed zijn.

De jonge, succesvolle dierenarts Isa is een tikkeltje onzeker over haar lijf én de liefde. Ruben is dé perfecte man. Knap, werkt met zijn handen en houdt zielsveel van zijn labrador Bo. Als Isa op een dag Bo redt van een chocoladevergiftiging, valt ze als een blok voor zijn baasje. En hij voor haar, maar dat durft Isa niet te geloven. Na een peptalk van haar zus en vriendinnen besluit ze de Bossche bollen te laten staan en sleept ze zichzelf naar de sportschool. Haar zelfvertrouwen groeit en eindelijk besluit ze voor haar droomman te gaan. Maar is Ruben nog steeds geïnteresseerd?

Sterren

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody

Releasedatum: 1 november 2018
Cast: Rami Malek, Mike Myers, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Allen Leech, Lucy Boynton, Ben Hardy, Gwilym Lee, Tom Hollander
Tagline: The only thing more extraordinary than their music is his story
Genre: Biografie | Drama | Muziek
Kijkwijzer: 12+ (Drugs- en/of alcoholgebruik, Discriminatie)

Waarom: Freddie is een legende, en ik vind de muziek van Queen steengoed. Toen ik de eerste foto zag van Rami Malek als Freddie leek hij sprekend. Ik denk dat dit een ijzersterke film gaat zijn.

Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.

Sterren

The Nutcracker and the Four Realms

The Nutcracker and the Four Realms

Releasedatum: 1 november 2018 (NL)
Cast: Mackenzie Foy, Keira Knightley, Morgan Freeman, Helen Mirren, Matthew Macfadyen
Tagline: The legend you know has a dark side.
Genre: Avontuur | Familie | Fantasy
Kijkwijzer: Nog niet bekend

Waarom: Gezien de cast en de makers denk ik dat dit een hele bijzondere en magische film zal worden.

Alles wat Clara (Mackenzie Foy) wil is een sleutel – een unieke sleutel die een doos ontgrendelt dat een onbetaalbaar geschenk van haar overleden moeder bevat. Een gouden draad, gegeven op het jaarlijkse feest van peetvader Drosselmeyer (Morgan Freeman), leidt haar naar de felbegeerde sleutel.

Sterren

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindlewald

Fantastic Beasts The Crimes of Grindlewald

Releasedatum: 14 november 2018 (NL)
Cast: Eddie Redmayne, Johnny Depp, Jude Law, Dan Fogler, Ezra Miller, Katherine Waterston, Zoë Kravitz, Carmen Ejogo, Alison Sudol
Tagline: The fate of one will change the future of all.
Genre: Avontuur | Familie | Fantasy
Kijkwijzer: Nog niet bekend

Waarom: Deel 1 was fantastisch, dus ik kan gewoon niet wachten op deel 2.

In 1927, enkele maanden na de gebeurtenissen uit de eerste film, is Gellert Grindelwald ontsnapt en is hij medestanders naar zijn kant aan het overhalen. Dit met de belofte om tovenaars te verheffen boven alle niet-magische wezens. Alle hoop om hem tegen te houden rust op zijn oude vriend Albus Dumbledore. Uiteraard is ook Newt Scamander, een voormalig leerling van Dumbledore, van de partij.

Sterren

Robin Hood

Robin Hood

Releasedatum: 22 november 2018
Cast: Taron Egerton, Jamie Dornan, Jamie Foxx, Eve Hewson, Ben Mendelsohn, Paul Anderson
Genre: Actie | Avontuur | Drama | Thriller
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Grof taalgebruik)

Waarom: Taron Egerton was geweldig in Kingsman, dus natuurlijk kijk ik hier naar uit! De trailer ziet er ook goed uit, dus ik ben benieuwd.

Na een felle strijd tijdens de kruistochten besluit Robin Hood terug naar huis te keren. Eenmaal daar komt hij erachter dat zijn geliefde Sherwood Forest een corrupte plaats is geworden. Samen met een groep bendeleden besluit hij zijn thuis te heroveren.

Sterren

I Still See You

I Still See You

Releasedatum: 29 november 2018 (NL)
Cast: Bella Thorne, Richard Harmon, Dermot Mulroney, Aidan Ritchie, Marina Stephenson Kerr
Tagline: What if your whole world was haunted?
Genre: Thriller
Kijkwijzer: Nog niet bekend

Waarom: Bella Thorne was de reden dat ik de trailer ging kijken, Richard Harmon degene waardoor ik bleef kijken, en het interessante concept de reden dat ik de film ook wil zien.

Negen jaar geleden scheurde de wereld open; een apocalyptische gebeurtenis waarbij de scheiding tussen leven en dood vervaagde. Spookachtige wezens genaamd Remnants leven nu samen met de levenden.

Sterren

All You Need Is Love

All You Need Is Love

Releasedatum: 6 december 2018 (NL)
Cast: Fedja van Huêt, Bracha van Doesburgh, Frank Lammers, Waldemar Torenstra, Anniek Pheifer, Rop Verheijen, Yannick Jozefzoon, Jasha Rudge, Eva Laurenssen, Peter Paul Muller, Trudy Labij
Genre: Komedie | Romantiek
Kijkwijzer: Nog niet bekend

Waarom: Tsjah, ik ben gek op het programma, dus ik ben simpelweg gewoon nieuwsgierig naar de film.

Maarten ter Horst, de presentator van het populaire TV-programma All You Need Is Love, verdwijnt op de vooravond van de befaamde kerstspecial. Hij stapt zonder dat zijn redactie het weet op het vliegtuig en vlucht naar de Schotse hooglanden.

Sterren

Mortal Engines

Mortal Engines

Releasedatum: 6 december 2018 (NL)
Cast: Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving, Jihae
Tagline: Some scars nevel heal
Genre: Actie | Avontuur | Fantasy | Sci-fi | Thriller
Kijkwijzer: Nog onbekend

Waarom: Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet zeker weet wat ik er van zal vinden, maar ik ben in elk geval enorm nieuwsgierig naar deze nieuwe boekverfilming.

Vele eeuwen na de Zestig-Minutenoorlog is de aarde onvruchtbaar en zijn er geen natuurlijke brandstoffen meer. De steden zijn zelfstandige stadstaten geworden en zwerven rond op zoek naar brandstoffen die ze van andere steden afnemen. De jonge Tom Natsworthy zal het pad kruisen van de mysterieuze vrouw Hester Shaw waarmee hij voorgoed de wereld zal veranderen.

Sterren

Mary Poppins Returns

Mary Poppins Returns

Releasedatum: 19 december 2018 (NL)
Cast: Emily Blunt, Colin Firth, Meryl Streep, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Dick van Dyke, Julie Walters
Tagline: In a place we hold dear, where wonder once lived… but soon from above, a new story begins.
Genre: Familie | Fantasy | Musical
Kijkwijzer: Nog niet bekend

Waarom: De eerste Mary Poppins film keek ik toen ik jong was en was magisch. Ik ben dan ook erg benieuwd naar Mary Poppins Returns, technisch gezien zou het weer net zo mooi moeten worden.

Londen ten tijden van de depressie. Een inmiddels volwassen geworden Jane en Michael Banks hebben samen drie kinderen. Na een persoonlijk verlies krijgen ze bezoek van de raadselachtige Mary Poppins. Door haar unieke magische vaardigheden, en met de hulp van haar vriend Jack, helpt ze de familie om de vreugde en bewondering in hun leven te herontdekken.

Sterren

Bumblebee

Bumblebee

Releasedatum: 20 december 2018 (NL)
Cast: Haylee Steinfeld, John Cena, Peter Cullen, Kenneth Choi
Tagline: Every adventure has a beginning
Genre: Actie | Avontuur | Sci-fi
Kijkwijzer: Nog niet bekend

Waarom: De eerste films van Transformers vond ik erg leuk, maar de laatste paar wisten mij niet echt te trekken. Bumblebee was echter altijd mijn favoriet, dit deel in de franchise wil ik dus zeker zien.

In het jaar 1987 vindt Bumblebee, die op de vlucht is, een schuilplaats op een autokerkhof in een klein Californisch strandstadje. Daar wordt hij gevonden door de tiener Charlie die op haar beurt haar plek in de wereld probeert te vinden. De gebroken Bumblebee heeft betere tijden gekend en is tegenwoordig te herkennen aan zijn littekens. Charlie weet hem te herstellen en ontdekt dat ze niet met een gewone auto te maken heeft.

Sterren

Aquaman

Aquaman

Releasedatum: 20 december 2018 (NL)
Cast: Jason Momoa, Amber Heard, Nicole Kidman, Willem Dafoe, Dolph Lundgren, Ludi Lin, Michael Beach
Tagline: A tide is coming.
Genre: Actie | Avontuur | Fantasy | Sci-fi
Kijkwijzer: Nog niet bekend

Waarom: Persoonlijk heb ik niet zoveel met aquaman, maar ik wil gewoon alle films kijken uit het DC Universum en de trailer vond ik wel interessant.

Aquaman volgt Arthur Curry, erfgenaam van het onderwaterkoninkrijk van Atlantis. Arthur zal uit de schaduw moeten treden en zich een ware leider moeten tonen als Heerser van de 7 Zeeën. Dit moet hij doen tussen een wereld aan de oppervlakte die de zee vernietigt en de spanningen binnen zijn eigen onderwaterrijk.

Sterren

Naar welke bioscoopfilms kijk jij uit?

Deze post is al 1184 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Bioscoopfilms waar ik naar uitkijk #3

  1. Merel

    Behalve de Nederlandse films (Zwaar Verliefd, All you need is love) lijken deze films me ook heel gaaf. Vooral de nieuwe Fantastic Beasts en de Mortal Engines! Misschien dat ik zwaar verliefd oooooooit een kans geef, omdat die Nederlandse films zo lekker wegkijken…