Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them posterTitel: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Releasedatum: 17 november 2016 (NL)
Regisseur: David Yates
Hoofdrol: Eddie Redmayne
Bijrollen: Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Carmen Ejogo, Colin Farrell
Tagline: J.K. Rowling invites you to a new era of the wizarding world
Genre: Avontuur | Familie | Fantasy
Kijkwijzer: 9+ (Angst)

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Fantastic Beasts and Where to Find Them begint in 1926 als Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans voor een Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newts fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de No-Maj wereld.

Kan niet anders dan goed zijn, toch?

Als er één film was waar ik naar uitkeek de aflopen tijd dan was het wel Fantastic Beasts and Where to Find Them. Ik heb jaar na jaar enorm genoten van de Harry Potter films – ik heb de boeken nog steeds niet gelezen, I know, shame on me! – en het leek mij heerlijk om weer in die wereld te duiken. Eddie Redmayne (The Theory of Everything) is een fantastische acteur, dus dit kon niet anders dan goed gaan, toch?

Fantastic Beasts and Where to Find Them still

Herkenningspunten

Het begint natuurlijk met die kleine herkenninspunten zoals spreuken die we ook in één of meerdere van de Harry Potter films zijn tegengekomen. En daarvoor eigenlijk zelfs al het herkenbare deuntje. Een feest van herkenning en je zit direct weer helemaal in die magische sfeer.

Wonderlijke wereld

Het duurt dan ook niet lang voor je helemaal in de wereld van Newt Scamander (Eddie Redmayne) getrokken bent. De film wordt nergens saai en vliegt werkelijk voorbij, ondanks dat de film meer dan twee uur duurt. De special effects helpen hier natuurlijk bij, want wauw wat is het weer een wonderlijke wereld! Van de magie tot de “beasts”, waarvan de Niffler echt mijn favoriet is. Fijn is ook de humor die je terugvindt in de film. Ik lachte mij bijvoorbeeld dood bij een scène met Giggle Water. Echt, als ik het weer zie, krijg ik spontaan weer een lachbui. En zo zijn er nog veel meer scènes.

Fantastic Beasts and Where to Find Them still

Fabeltastische casting

De casting vind ik op alle vlakken fantastisch. Enkele acteurs zal je herkennen, maar vele ook niet, en dat vind ik fijn bij een nieuwe filmserie (de film vind ik ook goed op zichzelf staan ondanks de link met Harry Potter, nieuw, maar toch herkenbaar). Eddie Redmayne is een fantastische acteur en weet ook in Fantastic Beasts and Where to Find Them een memorabele rol neer te zetten als de akward Newt. Maar ook Dan Fogler als enige prominent aanwezige muggle is fantastisch gecast; je gaat echt met hem meeleven en hij is een grote reden dat ik veel gelachen heb. Daarnaast is er ook een goede chemie tussen alle acteurs (met name Eddie Redmayne, Dan Fogler, Katherine Waterston en Alison Sudol) waardoor het verhaal nog prettiger overgebracht wordt.

Conclusie

Fantastic Beasts and Where to Find Them is van begin tot eind een feest. Niet alleen door de herkenning van de bekende tune en diverse verwijzingen en alom bekende spreuken, maar zeker ook door de nieuwe dingen. De special effects en CGI zijn fantastisch en laten je de magische wereld echt ervaren. De sublieme casting trekt je vervolgens helemaal in het verhaal, met Dan Fogler die een verrassend leuke Muggle neerzet. Een heerlijk vermakelijke film die vooral luchtig en grappig is, en ik kan niet wachten op deel 2 (en 3, en 4, en 5)!

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 1917 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Filmrecensie | Fantastic Beasts and Where to Find Them