Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Guardians of the Galaxy Vol. 2Titel: Guardians of the Galaxy Vol. 2
Releasedatum: 27 april 2017 (NL)
Regisseur: James Gunn
Hoofdrollen: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel (Groot), Bradley Cooper (Rocket)
Bijrollen: Michael Rooker, Karen Gillan, Pom KlementieffKurt Russell
Tagline: Anyone can save the Galaxy once.
Genre: Actie | Avontuur | Sci-fi
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Zet je schrap, want het meest buitengewone team van het universum is terug! In Marvel’s Guardians of the Galaxy Vol. 2 gaat het team opnieuw op pad en doorkruisen zij de verste uithoeken van het heelal.

Uiteraard doen ze dit geheel in eigen stijl, op de knallende en onmisbare muziek van Awesome Mixtape Vol. 2. Star-Lord (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Drax (Dave Bautista), Rocket (Bradley Cooper) en Baby Groot (Vin Diesel) proberen het mysterie te ontrafelen rondom Peter Quills vader (Kurt Russell). Oude vijanden worden nieuwe vrienden en ondertussen moet het team er voor vechten om één te blijven.

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Guardians of the Galaxy, deel 1, is een film waar ik enorm van had genoten. Ik wist vooraf niet wat ik ervan moest verwachten, maar een stel niet zo handige helden bij elkaar zetten bleek fantastisch te werken. Daarnaast vond ik de 80’s muziek ook geweldig. Natuurlijk moest ik dus ook Guardians of the Galaxy Vol. 2 kijken. En dat deden we de dag nadat de film officieel in de bioscoop draaide.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 still

Baby Groot!

Tsjah, ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit tweede deel ontzettend gaaf vind. De combinatie van muziek uit de jaren 80, actie en héél veel goede humor is goud. De eeuwig tactische Dax heeft mij dubbel laten liggen van het lachen. Maar ook de andere personages laten je lachen. Waaronder Baby Groot, die je niet alleen laat lachen, maar ook laat smelten. Serieus, Baby Groot is het schattigste dat je ooit hebt gezien; een gedeelde eerste plaats met baby’s en kittens.

Perfecte combinatie

Wat de film voor mij echter extra goed maakt is dat het niet alleen maar actie, humor en goede muziek is; de personages wisten mij ook echt te raken. Ik heb dan ook zeker een traan of wat laten vallen tegen het einde. De acteurs wisten mij de film in te trekken en mee te laten leven met hun personages. Heerlijk als een film alle facetten weet te bespelen. Ik heb van begin tot eind genoten, en zal zeker nog even de soundtrack raadplegen. Niet alleen Groot kan dansen, ik zat ook swingend in mijn stoel.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 still

Minpunten?

Zijn er minpunten? Voor mij op zich niet echt. Als je heel goed gaat kijken vallen je misschien wel wat dingetjes op, maar voor mij zijn films vermaak en dus ga ik ze niet tot op de bodem kritisch beoordelen. Ik beoordeel films op wat ik ervan heb opgemerkt. Het enige daarvan is bij deze film de special effects. Op sommige momenten waren die niet even sterk als op andere momenten waar ze juist wel erg sterk waren. Waarom het op die momenten even niet zo sterk was is mij niet duidelijk, gezien ze het dus wel kunnen. En ik zette een paar vragentekens bij een diverse gastrollen. Maar hé, als dat alles is…

Conclusie

Guardians of the Galaxy Vol. 2 begint direct met een lekker deuntje, humor, een dansende Groot en veel actie. En dat is direct een goede verwoording van wat je krijgt als je Guardians of the Galaxy Vol. 2 gaat kijken. Als dat je nog niet genoeg heeft overtuigd, kijk dan de film gewoon voor Baby Groot. Ik kijk in elk geval uit naar een derde deel! Leuk feitje voor diegenen die het nog niet wisten: Sean Gunn – familie van de regisseur van de film en Kirk in Gilmore Girls – speelt op de set de belichaming van Rocket. Rocket wordt echter ingesproken door Bradley Cooper, en Sean Gunn is zelf te zien als Kraglin. O, en vergeet niet te blijven zitten; de film bevat vijf(!) post-credit scènes.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 is nu te zien in de bioscoop

Deze post is al 2283 keer gelezen


Geef een reactie

7 responses to “Filmrecensie | Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)