Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #2 | Almost Friends & The Beguiled

Mini-recensies 2 - Almost Friends - The Beguiled

Regelmatig zal je op Reviews & Roses de rubriek mini-recensies tegenkomen. Hierin bespreek ik telkens twee films die ik heb bekeken, waarvan ik geen uitgebreide recensie heb geschreven. Maar gezien ik het leuk vind om wel elke film kort te bespreken, schrijf ik deze mini-recensies. Vandaag vind je in deze rubriek mijn besprekingen van de films Almost Friends (2017) en The Beguiled (2017).

Almost Friends

Almost FriendsTitel: Almost Friends
Releasedatum: 17 november 2017 (VS)
Regisseur: Jake Goldberger
Cast: Freddie Highmore, Odeya Rush, Christopher Meloni, Haley Joel Osment, Rita Volk, Marg Helgenberger
Tagline: Timing is everything.
Genre: Komedie | Drama
Kijkwijzer: Onbekend

SterrenSterrenHalve sterren

Charlie, eens een veelbelovende jonge chef-kok, is nu een ongemotiveerde twintiger die bij zijn moeder Samantha en zijn stiefvader woont. Hij werkt nu in een bioscoop en leeft een ondergeschikt leven met zijn beste vriend Charlie. Het leven van Charlie krijgt echter een onverwachte wending als hij valt voor de lokale barista Amber. Als plots ook de vervreemde vader van Charlie, Howard, opduikt stapelen de conflicten zich op.

Mijn mening – Gezien ik The Good Doctor vrij actief volg, ken ik Freddie Highmore vooral als de autistische dokter Shaun. In Almost Friends is hij een ander personage, maar toch kon ik hem hier maar moeilijk los van zien. De manier waarop hij acteert en praat is soortgelijk. De film zelf is niet uiterst bijzonder en nadat je de film hebt gezien vergeet je al snel weer waar het eigenlijk over ging. Het is boeiend genoeg om uit te kijken, maar de film zal snel in de vergetelheid raken.

Sterren

The BeguiledThe Beguiled

Titel: The Beguiled
Releasedatum: 7 september 2017 (NL)
Regisseur: Sofia Coppola
Cast: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning, Oona Laurence, Angourie Rice, Addison Riecke, Emma Howard
Tagline: Innocent, until betrayed.
Genre: Drama | Thriller
Kijkwijzer: 12+ (Angst, Grof taalgebruik)

SterrenHalve sterren

Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog wordt een gewonde Yank opgesloten in een meisjesschool in het zuiden van de VS. De vrouwen vallen al snel voor zijn charmes. Er ontstaat echter een klimaat van haat en bedrog tussen de vrouwen onderling, en uiteindelijk ook tegen hem.

Mijn mening – Als ik eerlijk ben, heb ik geen idee meer waarom ik deze film überhaupt ging kijken. Ik denk dat ik nieuwsgierig was naar de intriges die blijken uit de synopsis. Maar uiteindelijk is het een hele andere film dan ik had verwacht. The Beguiled was heel langzaam, voor mijn gevoel gebeurt er maar weinig en draait het in dit kostuumdrama alleen maar om lust en verraad. Opvallend was ook het bijna complete gebrek aan muziek. Dit maakte de film voor mij vrij saai, en zeker niet voor herhaling vatbaar. Dit is het soort film waar je echt van moet houden, om het te kunnen appreciëren.

Koop bij bol.com RR

Heb jij één van deze films gezien?

Deze post is al 1915 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Mini-recensies #2 | Almost Friends & The Beguiled