Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies | Deze films keek ik in oktober

Deze films keek ik in oktober

Ik heb het gevoel dat ik de laatste tijd maar weinig filmrecensies online heb gezet. Het is niet dat ik geen films heb gekeken, ik moet de recensies alleen nog schrijven en oktober was gewoon een heel erg drukke maand. Jullie hebben nog wat recensies te goed, dus ik ga slechts kort in op de films (voor zover dat mij dat lukt, haha). Vandaar ook de titel Mini-recensies. Ik heb in oktober zeven films gekeken en dat brengt mijn totaal voor de Movie Challenge op precies 80 films. Om de challenge te halen moet ik nog 20 films zien, maar gezien het vrijwel zeker is dat ik dit jaar nog een maand op de bank lig denk ik dat ik dat makkelijk ga halen.

She’s Funny That Way

Releasedatum: 23 juli 2015 (NL)

Het gedoe begint als Broadway-regisseur Arnold (Owen Wilson) de nacht doorbrengt met Izzy (Imogen Poots). De jonge prostituee wil dolgraag actrice worden en Arnold besluit Izzy fors te betalen om haar op weg te helpen. Het gevolg is een en al verwarring, jaloezie, onbegrip en andere kolderieke situaties. Met Jennifer Aniston als Izzy’s gefrustreerde therapeute, Will Forte als haar vriend én toneelschrijver en Kathryn Hahn als Arnold’s vrouw. En acteur Rhys Ifans bemoeit zich er ook graag mee. Naarmate het aantal ontmoetingen en geheimen elkaar in rap tempo opvolgen, loopt de hachelijke situatie compleet uit de hand.

Hoewel het duidelijk geen A-film is en ik mij echt mateloos ergerde aan het accent van Imogen Poots, vond ik deze film verrassend leuk. Er zijn diverse grote namen aan de film verbonden en ik heb regelmatig gelachen. En mocht je Jennifer Anniston leuk vinden in Horrible Bosses, dan vind je haar in deze soortgelijke rol vast ook leuk. Wat overigens erg leuk is aan deze films is dat ze laten zien hoe klein de wereld is en iedereen verbonden is met iedereen.

HartjeHartjeHartje

Ja, ik wil

Releasedatum:

Roos (Elise Schaap) is mooi, leuk, succesvol en begin dertig. Steeds als ze begint te dromen van een huwelijk, wordt ze gedumpt. En dan wordt ze ook nog eens uitgenodigd op de bruiloften van haar exen (o.a. Jeroen Spitzenberger) en best friend forever (Thomas Cammaert). Om zichzelf niet te laten kennen, neemt ze haar jongere stagiair Daan (Martijn Lakemeier) mee naar alle ceremonies. Ze raakt veelvuldig verzeild in gênante situaties en valt prompt als een blok voor de charmes van een aantrekkelijke arts (Thijs Römer). Men zegt wel: “Van een bruiloft komt een bruiloft”, maar is hij de ware Jacob tegen wie ze ‘Ja, ik wil!’ zal zeggen?

Ja, ik wil is een heerlijke romantische komedie, vol met clichés maar dat maakt helemaal niet uit. De ideale film om even samen met je vriendinnen of je moeder te kijken als je zin hebt in een romantische en komische film tegelijk. Een lekkere romcom dus. Wist je trouwens al dat Ja, ik wil de best bezochte Nederlandse ‘Ladiesnight’ van dit jaar is? Mijn volledige recensie van Ja, ik wil staat al online.

HartjeHartjeHartje½

Self/Less

Releasedatum: 16 juli 2015 (NL)

In Self/less ontmoeten we een terminaal zieke miljardair (Ben Kingsley) die via een experiment de kans krijgt op het eeuwige leven. Dankzij nieuwe technologie wordt de geest van miljonair Damian (Kingsley) overgeplaatst naar een jong en gezond lichaam (Reynolds). Na een spectaculaire ingreep voelt hij zich beter dan ooit en lijkt alles goed te gaan, tot hij geconfronteerd wordt met visioenen van een ander leven. Hij besluit op onderzoek uit te gaan en de waarheid te achterhalen. Een onderzoek wat hem duur komt te staan; hij raakt verstrikt in twee totaal verschillende werelden. Hoe meer hij te weten komt, hoe meer mensen hem proberen te stoppen. Lukt het Damian om tijdens deze bloedstollende vlucht de waarheid te achterhalen en zijn eigen leven te redden?

Het concept van deze film leek mij echt ontzettend interessant en ik ben dan ook blij dat ik kan melden dat ik heb genoten van deze film. Zeker ook de combinatie met Ryan Reynolds en Matthew Goode maakt de film een lust voor het oog met goede acteerprestaties. Ik vind het concept goed uitgewerkt. De film blijft continu boeiend, is spannend en bevat actie.

HartjeHartjeHartjeHartje

Inside Out

Releasedatum: 15 juli 2015 (NL)

Van een avontuurlijke ballonvlucht in de wolken tot een monsterlijke metropool, de Academy Award®-winnende regisseur Pete Docter (Monsters, Inc., Up) heeft een groot publiek naar unieke en tot de verbeelding sprekende oorden gebracht. In de originele Disney•Pixar film Inside Out neemt hij ons mee naar de meest bijzondere plek van allemaal: het hoofd. Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Middenwesten van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier.

Ik had al zoveel recensies gelezen over hoe goed deze film was dat ik zelf ook enthousiast werd om deze film te gaan kijken. Hoewel ik Inside Out uiteindelijk geen hoogstandje vind, is de film wel vermakelijk en denk ik dat kinderen op deze manier veel leren over emoties. Het concept vind ik erg sterk uitgewerkt en stiekem ben ik nu ook wel nieuwsgierig naar die poppetjes in mijn hoofd.

HartjeHartjeHartje½

Man Up

Releasedatum: 4 juni 2015 (NL)

Nancy (Lake Bell) leeft het leven van de uitbundige single. Onderweg naar het jubileum van haar ouders komt ze echter de charmante Jack (Simon Pegg) tegen. Jack denkt dat Nancy zijn blind date is en Nancy speelt de rol mee. Al snel klikt het tussen de twee en komen ze in de meest bizarre situaties terecht.

Op zich heb ik niet zoveel met Simon Pegg, maar ik las bij diverse filmblogs dat deze Britse film wel de moeite waard is. Het is een leuke film over op de juiste tijd, op de juiste plaats staan, maar met de verkeerde persoon. Nancy en Jack hebben beide niet veel geluk gehad in de liefde en ze zijn niet het typische romantische komedie koppel. De clichés die er dan wel in zitten worden overigens op een dusdanige manier gebracht dat het toch origineel en zeker ook lachwekkend is. De chemie tussen de twee hoofdpersonen is precies goed. Al met al een leuke film om een keer gezien te hebben, maar zeker geen bioscoopmateriaal.

HartjeHartjeHartje½

The Scorch Trials

Releasedatum: 17 september 2015 (NL)

Het vervolg op The Maze Runner, een van de tien best bezochte bioscoopfilms in Nederland in 2014. In dit tweede deel van de epische Maze Runner saga, krijgen Thomas (Dylan O’Brien) en de andere Gladers te maken met hun grootste uitdaging tot nu toe: het zoeken naar aanwijzingen over de geheimzinnige en machtige organisatie WCKD. De tocht voert ze naar de Scorch, een troosteloos landschap met onvoorstelbare en gevaarlijke hindernissen. Samen met het verzet binden de Gladers de strijd aan met de superieure kracht van WCKD en ontdekken zij dat de organisatie een schokkend plan voor hen in petto heeft.

Het langverwachte vervolg op The Maze Runner! Ik ben gek op Dylan O’Brien (steek je hand op als je dat nog niet wist, haha) dus zeker heb ik ook deze film weer genoten. Een vergelijking met het boek kan ik nog niet maken want ik heb daar slechts de eerste pagina’s pas van gelezen, maar wat ik bij het boek ook al doorhad is dat het verschil van locatie een geheel andere sfeer neerzet. En dat idee had ik ook direct bij de film. Als je The Maze Runner niet leuk vond, dan kan het best wezen dat je The Scorch Trials misschien wel leuk vind, en andersom. Ikzelf vond denk ik The Maze Runner leuker dan The Scorch Trials, maar beide zijn zeker de moeite waard.

HartjeHartjeHartjeHartje

Vacation

Releasedatum: 10 september 2015 (NL)

In New Line Cinema’s Vacation, maken Ed Helms (The Hangover) en Christina Applegate (Anchorman ) als de familie Griswold het wel erg bont. De familie gaat op pad voor een noodlottig avontuur. In de voetsporen van zijn vader en om de familiebanden weer meer kleur te geven, verrast Rusty Griswold (Helms) zijn vrouw, Debbie (Applegate), en hun twee zonen, met een reis dwars door Amerika. Het uiteindelijke doel van deze reis is een bezoek aan Amerika’s favoriete familie attractiepark, Walley World. Maar onderweg komen ze in de meest bizarre situaties terecht.

Hier keek ik ontzettend naar uit. Een film waarbij je gewoon lekker kon lachen en niet teveel bij na hoefde te denken. En dan hadden we ook nog Chris Hemsworth, maar dan niet als stoere Noorse god, maar als een sexy man en  iets minder slim. Hoewel zijn rol redelijk klein is, is de film in het algeheel zeker leuk. Ik heb wel de hele film dat ik let op de mond van Ed Helms omdat ik zijn tanden gewoon zo recht vind dat het er raar uit ziet, maar dat terzijde… Het is een leuke roadtrip film met ongecompliceerde, af en toe redelijke grove maar wel lachwekkende, humor voor een avond waarop je gewoon even wilt lachen en niet teveel nadenken.

HartjeHartjeHartje½

Welke van deze films lijkt jou het leukst?

Deze post is al 2152 keer gelezen


Geef een reactie

14 responses to “Mini-recensies | Deze films keek ik in oktober

 1. Man Up heb ik toevallig zelf net gezien. Leuke film! Ik wil Self/less nog wel zien, want Ryan Reynolds en Matthew Goode. Meer reden heb ik toch niet nodig? :p

   • Ik zit zelf op 83, dus moet ook nog een aantal films kijken ;). Ik tel alleen niet de films mee die ik op tv tussendoor kijk en die ik al eerder heb gezien, zoals Jurassic Park gisterenavond. Tel jij die wel mee?

    • Ja, ik reken rewatches wel mee. Ik het is tenslotte een film en als ik die niet had gekeken had ik een andere gekeken, dus ik vind het wel meetellen. Films die ik met een schuin oog meekrijg op tv of als mijn vriend een film kijkt die tel ik niet mee. Zo was een tijdje geleden Police Academy (deel zoveel) op tv en van de 1 heb ik de laatste helft gezien en van een ander deel de eerste helft, dus die tel ik niet mee.
     Maar ik moet zeggen dat ik niet veel films rewatch, behalve als een film echt zó goed is en dat mijn vriend hem bijv. nog niet gezien heeft, en ik vind dat hij hem wel echt gezien moet hebben haha.

 2. Behalve de eerste twee heb ik de rest gezien en is Inside Out toch wel m’n favoriet (en mogelijk film van het jaar). Self/Less vond ik wat tegenvallen, maar had visueel meer van de regisseur verwacht. Vacation was wel grappig en Scorch Trials was ok…