Categorieën: Persoonlijk / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Mijn Maand | Oktober 2015

Waaah! Wauw, deze maand bestond uit vele hoogtepunten en leuke evenementen, maar helaas ook een paar dieptepunten. Eén van die dieptepunten is het slechte nieuws dat ik weer geopereerd moet worden, wat heel veel stress met zich meebrengt. Dit is omdat ik niet weet wanneer ik opgeroepen ga worden voor de operatie, maar ik wel voor die tijd al mijn werkzaamheden dien uit te schrijven zodat mijn collega’s het direct van mij over kunnen nemen zodra ik uitval, en meer. Maar daartegenover stond deze maand dat ik heel veel leuke dingen heb gedaan waaronder de Best of YA Sleepover! Ik neem je mee door Mijn Maand Oktober 2015!

Boektober

Oktober was natuurlijk omgedoopt tot #Boektober en daarvoor had ik een TBR-lijstje gemaakt. Waar ik mij niet helemaal aan heb gehouden, maar ik heb mijn doel van vijf boeken wel gehaald. Met pijn en moeite, dat wel, want ik kwam echt tijd tekort. Dus ik ben des te trots dat ik het gehaald heb. Welke boeken ik heb gelezen? Oog om oog door Buddy Tegenbosch, Alles of niets! door Gillian King, Vuurpreek door Francesca Haig, Stuk van jou door Sophie Jackson en Harde liefde door Meredith Wild. Van Stuk van jou kunnen jullie binnenkort nog een recensie verwachten.

yalfest

En op 1 oktober ging de kaartverkoop voor Yalfest van start! Ik heb een early bird kaartje bemachtigd en heb gekozen voor de kalligrafie workshop. Wie zie ik daar?

Met mijn moeder naar de ladiesnight

Ik ging onverwacht toch nog met mijn moeder naar de Ladiesnight en we keken Ja, ik wil! Het was weer beregezellig en de recensie van Ja, ik wil! staat inmiddels online. Ik heb de foto vaag gemaakt om privacy te waarborgen.

Boekpresentatie Alles of niets - Gillian King

Een dag later reisde ik af naar Den Haag om de boekpresentatie van Gillian Kings nieuwste boek Alles of niets! bij te wonen. Wat is het toch een fantastische vrouw, en Alles of niets! is zeker een aanrader.

Primark en Coca-Cola

O, ik haalde direct een mijlpaal: mijn eerste bezoekje aan een Primark!

Dylan O'Brien - The Scorch Trials

Katja haalde mij die avond trouwens over om een levensgrote Dylan O’Brien te kopen – het móést -, dus ging ik de volgende dag bij de plaatselijke bioscoop langs om hem op te halen!

Operatie Haarnestcyste

Die dinsdag erop ging ik naar het ziekenhuis. De afspraak stond al een maand, maar eerder hadden ze geen plek. De dokter had mij doorverwezen nadat ik langs was geweest omdat ik het niet vertrouwde gezien de wond toch nog telkens weer openging terwijl de operatie al meer dan een jaar geleden was. Nja, en nu mag ik dus nog een keer… Morgen een bezoekje aan de anesthesist en ik verwacht dat ik vanaf dan elk moment opgeroepen kan worden.

Best of YA Sleepover - Lilian en ik

En 16 oktober was het eindelijk zover: de Best of YA Sleepover waar ik al zolang naar uit heb gekeken. En de hoge verwachtingen zijn helemaal waar gemaakt. Het was ontzettend leuk en supergezellig met al die boekenliefhebbers! Hierboven een foto van Lilian en ik bij het diner.

Kibbeling op het werk

En toen was het herfstvakantie! Niet dat ik vakantie had, maar op mijn werk vonden mijn collega’s het wel een goed excuus wat lekkers op te halen tijdens de pauze. Zo at ik op maandag tijdens de lunch kibbeling…

Shoarma op het werk

… en op donderdag shoarma. Lekker hoor!

The Maze Runner Scorch Trials still

Toen ik te horen kreeg dat ik weer geopereerd moest worden schoot de paniek in mijn ogen. Minstens twee maanden bankhangen, niet de deur uitkunnen… Ik herinner mij hoe vreselijk ik het de vorige keer vond, dus ik prop de weken tot de operatie vol met alles dat ik nog wil doen, waaronder diverse films bezoeken. First up: The Maze Runner: Scorch Trials! Binnenkort volgt nog een recensie.

Koffer met dromen

Bij By Dagmar Valerie won ik een fotoprint naar keuze van het Nederlands Fotomuseum, en die kwam eindelijk binnen! Ik koos voor deze print mede dankzij de omschrijving “Ga nooit op reis zonder een koffer met dromen”.

VIB YA Event - Leuk aangekleed

Ik had een uitnodiging gekregen voor een Top Secret VIB YA Event van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, wat ik erg leuk vond omdat ik nog niet eerder had samengewerkt met deze uitgeverij en toch een uitnodiging kreeg. Het was een superleuk en gezellig event, en wauw, die goodiebag! Recensies van de boeken in de goodiebag volgen snel!

McDonalds Rotterdam

En afgelopen zaterdag reisde ik af naar Rotterdam voor de supercoole releaseparty van het nieuwste boek van Leigh Bardugo. Ik wilde om twee uur al van huis vertrekken zodat ik ook nog even kon shoppen, maar dat werd uiteindelijk half 3 en dankzij allerlei omleidingen, afzettingen en files kwam ik vrij laat aan en had ik daar niet zoveel zin meer in. Dus ik at even een hapje bij de McDonald’s – waar ze een bijzondere manier van bestellen hebben op een scherm en zonder persoonlijk contact – en rond zes uur stond ik voor de deur van Donner (wel de verkeerde ingang, maar al snel werd mij verteld waar ik wel moest staan haha).

Thyrze en Esmee bij Releaseparty List en Leugens

Meer over de release party lees je morgen, hier op Reviews & Roses. Het was in elk geval enorm gezellig met onder andere deze twee gezellige dames, Thyrze en Esmee.

Komende maand weet ik helaas niet wat ik kan verwachten. Er staan leuke dingen op het programma, waaronder dat Mockingjay 2 in de bios gaat draaien, maar ik mag ook naar een theatervoorstelling en we hebben een PV uitje. Maar ik ben ook een paar samenwerkingen aangegaan dus jullie kunnen nog diverse productreviews verwachten!

Echter, als ik wel opgeroepen word deze maand zullen hier vele dingen niet van door kunnen gaan. Maar ik probeer een beetje vooruit te werken, dus als ik opgeroepen word, zal er elke week nog een artikel – soms in de vorm van een tag – voorbij komen zodat Reviews & Roses niet helemaal stilstaat, ook al sta ik dat wel. Maar wie weet, misschien word ik wel pas in december geopereerd, en dan verschuiven die vooruit ingeplande berichten mee (in dat geval hoop ik dat het na 4 december is zodat ik nog naar het Best of YA Event met Veronica Roth kan!). Hoe dan ook, ik laat het jullie direct weten zodra ik meer weet.

Wat is het leukste dat jij hebt meegemaakt in oktober?

Deze post is al 2043 keer gelezen


Geef een reactie

20 responses to “Mijn Maand | Oktober 2015

 1. Haha ik woon in regio Rotterdam en ik dacht dat dat de nieuwe algemene werkwijze was in de Mac. Blijkbaar is het nog niet overal ingevoerd :p

  Het leukste wat ik afgelopen maand had gedaan was een weekendje naar Nijmegen met een vriendin.

 2. Boekgerelateerd is dat zonder twijfel de ontmoeting met Julie Kagawa op de Boekenbeurs. Het was erg leuk om haar persoonlijk te mogen spreken en een aantal vragen te kunnen stellen.

 3. Leuk verslagje weer!
  Ik hou zelf helemaal niet van vis, alleen kibbeling vind ik wel lekker, haha. Ik heb ooit een keer op de middelbare school met wat meiden in een tussenuur kibbeling met knoflooksaus gehaald. We aten het toen op school op. De hele kantine rook toen naar vis en knoflook, haha.

  • Haha ik hou ook alleen van kibbeling hoor, verder hoef je mij echt geen vis voor te schotelen. :p
   Onze kantine op het werk stonk overigens ook nog uren naar vis xD

 4. Het ziet eruit alsof je inderdaad zoveel mogelijk geniet tot je mag worden geopereerd, ik doe het juist andersom. Ik wacht rustig af tot mijn behandeling en daarna ga ik allerlei leuke dingen doen. Ik ben stiekem wel al weer wat meer dingen aan het eten, die ik in de afgelopen 2 maanden niet kon eten door de kiespijn, in dat opzicht gaat het gelukkig stukken beter 🙂
  Laat je weten wanneer je onder het mes moet? Dan duim ik voor je 🙂

  • Jij kunt denk ik ook minder genieten van leuke dingen doordat je er nu last van hebt, dus misschien wel zo goed dat je het erna plant, dan heb je in elk geval fijne vooruitzichten. Heb je heel erg veel pijn?

   En zodra ik weet wanneer ik onder het mes moet dan laat ik het hier ook zo snel mogelijk weten. Jij in elk geval ook veel sterkte.

   • Ik ben momenteel gelukkig redelijk pijnvrij, dus dat is wel positief. Het is wel nog steeds afwachten helaas. Ondertussen ben ik ook maar wat meer leuke dingen gaan doen, maar alles wat ik doe is helaas heel erg vermoeiend. Ik ben zondag naar de efteling geweest, dus nu lig ik al 2 dagen op bed/de bank alleen maar series te kijken 🙂

    We slaan ons er wel doorheen 😉

  • Ja gelukkig heb ik de meeste events nog meegemaakt. Maar mis mogelijk wel het Best of YA Event met Veronica Roth en waarschijnlijk ook het awesome Zomer & Keuning event in januari 🙁