Categorieën: Films / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Blogathon | Mijn Film Alfabet

Mijn Film Alfabet

Vandaag eens iets nieuws, ik doe namelijk mee met een blogathon! Wat is een blogathon? Er is een blogger die het initiatief neemt en een beschrijving geeft van een bepaald onderwerp. Diverse bloggers geven hier vervolgens hun eigen invulling van. Vorige maand nam De Filmkijker contact op en vroeg of ik ook mee wilde doen met de blogathon Mijn Film Alfabet, en ik wilde de uitdaging graag aangaan.

Het idee voor deze blogathon komt van Mettel Ray, en vandaag zullen er vele filmbloggers een post online zetten in het thema van deze blogathon. Wat is het thema? Het film alfabet! Voor elke letter van het alfabet, en beginnend met een cijfer, vul je je favoriete (dus niet perse de beste) film/acteur/actrice/regisseur in. Omdat ik niet zo bekend ben met welke regisseurs echt mijn ding zijn, zal je die bij mij niet voorbij zien komen.

Ook meedoen? Dat kan!

 • Schrijf een blog artikel met jouw film alfabet;
 • Gebruik het plaatje hierboven in je artikel;
 • Voeg een link toe naar de officiële aankondiging zodat anderen ook mee kunnen doen en de regels kunnen lezen.

Laten we beginnen!

# - 21 Jump Street21 Jump Street

Waarom: Ik vond het eigenlijk nog best lastig om maar één te kiezen, er zijn namelijk meerdere films die ik meer dan eens heb gekeken en ook nog wel vaker zal kijken. Uiteindelijk ben ik dan toch voor 21 Jump Street gegaan omdat een goede komedie superfijn is voor elk moment in welk humeur ik ook ben.

Waar ik ook aan dacht: 10 Things I Hate About You / 17 Again / 2012 / 22 Jump Street / 21: Las Vegas / 27 Dresses

A - A Walk to RememberA Walk to Remember

Waarom: Oké, deze blogathon wordt lastiger dan ik dacht. Allereerst al bedenken welke mogelijkheden er allemaal zijn bij een letter (en ik ben er vast ook genoeg vergeten!), maar vervolgens moet je daaruit weer slechts één kiezen… Bij de A ben ik uiteindelijk gegaan voor A Walk to Remember. Een hele goede film over een meid met leukemie. Volgens mij is dit één van de eerste Nicholas Sparks verfilmingen die ik heb gezien en dat beviel goed.

Waar ik ook aan dacht: Ansel Elgort / Allen Leech / Amanda Seyfried / Adam Brody / The Avengers / The Age of Adaline

B - Bring it OnBring it On

Waarom: Tsjah, hier kon ik echt niet anders dan Bring it On invullen. De film kwam uit toen ik nog op de basisschool zat en ik had hem uiteindelijk op videoband (vet hip!). Bring it On kon ik keer op keer op keer kijken. Er was zelfs één dag waarop ik alleen thuis was samen met mijn jongere broertje en mijn beste vriendin waarop we de film hadden opgezet, en zodra hij afgelopen was spoelden we hem terug en zetten we hem opnieuw aan. De hele dag door. Ik kan de tekst volgens mij nog meepraten, haha. Spirit vingers!

Waar ik ook aan dacht: Benedict Cumberbatch / Back to the Future / The Bourne Identity / Bridesmaids / The Best of Me / The Big Wedding / Bride Wars / The Butterfly Effect / Because I Said So / Big Hero 6

C - Cheaper by the Dozen

Cheaper by the Dozen

Waarom: Ik heb zo’n idee dat er best wel eens veel films in deze lijst kunnen komen die ik heb gezien in mijn jeugd. Zo ook bij de C: Cheaper by the Dozen. Ik heb zó genoten van deze film. Ik ben echt een sucker voor films over hele grote families, en daarnaast is dit ook gewoon een hele fijne komedie. Er spelen ook hele fijne en favoriete acteurs in mee, waaronder bijvoorbeeld Steve Martin, Tom Welling, Piper Perabo en Hilary Duff. Cheaper by the Dozen heb ik op dvd en echt compleet grijs gedraaid. Het wordt hoog tijd dat ik hem er weer eens voor zet! p.s. er is ook een deel 2!

Waar ik ook aan dacht: Captain America: The Winter Soldier / Channing Tatum / Cocktail / Crazy, Stupid, Love / Charlie St. Cloud / Couples Retreat / Chasing Liberty / Chaos / Center Stage

D - Dylan O'BrienDylan O’Brien

Waarom: Grote kans dat Katja al wel had verwacht dat deze leuke heer de eer zou krijgen bij de D. Dylan O’Brien leerde ik kennen tijdens de eerste aflevering van Teen Wolf en hij werd meteen mijn favoriete sidekick. Vervolgens droogde hij ook nog eens zeer goed op!

Waar ik ook aan dacht: Dennis Quaid / Dave Franco / Divergent / Dead Poets Society / Despicable Me / Due Date / The Day after Tomorrow / Dirty Dancing 2 / Dan Stevens

E - Elizabeth BanksElizabeth Banks

Waarom: Elizabeth Banks kan komedie als een koningin! Ik geniet van haar films en een groot aantal, waaronder What to Expect When You’re Expecting, behoren tot mijn favorieten. Het zijn trouwens niet alleen komediefilms waar ze het goed in doet, ook in dramafilms kan ze heel sterk zijn. Topvrouw!

Waar ik ook aan dacht: Emma Stone / Elizabethtown

F - The Family StoneThe Family Stone

Waarom: Ook deze film kon echt niet missen in dit lijstje favorieten. Ook The Family Stone draait rondom een grote familie, en speelt zich af rond kerst. Het is een grappige, maar ook hele mooie film gezien er ook serieuzere zaken aan bod komen. Al moet ik zeggen dat een aantal andere films waar ik aan dacht ook grote kans maakten op deze ereplek, want Footloose en The Fast & The Furious hebben ook een speciaal plekje in mijn hart.

Waar ik ook aan dacht: The Fault in our Stars / The Fast & The Furious / Fame / Footloose / The Fog

G - GreaseGrease

Waarom: Ook zang- en dansfilms kunnen niet missen in een lijst met favorieten van mij. De liedjes kan ik woord tot woord meezingen, “You’re the one that I want!” en Grease is simpelweg gewoon een klassieker. Er is trouwens ook nog een vervolg uitgebracht. Niet net zo goed, maar Cool Rider vond ik wel erg catchy.

Waar ik ook aan dacht: Gerard Butler / Georgia Rule / Good Will Hunting / The Guest / The Giver

H - The Hunger GamesThe Hunger Games

Waarom: Stiekem vond ik het nog best lastig om te kiezen en is het helemaal niet zo logisch dat The Hunger Games hier automatisch genoemd wordt. Hachi vond ik namelijk ook echt geweldig, Harry Potter is natuurlijk geweldig en Henry Cavill is gewoon een leuke vent! Toch heb ik voor The Hunger Games gekozen, want naast dat het een fijne film is heb ik ook goede herinneringen aan deze film, want het was mijn broertje die mij fan heeft gemaakt, in plaats van andersom.

Waar ik ook aan dacht: Henry Cavill / Harry Potter / Hachi / The Holiday / Honey / Hop / The Host

I - The Italian JobThe Italian Job

Waarom: Dit was een no-brainer. Mijn liefde voor de Mini Cooper S is begonnen dankzij The Italian Job. In deze fantastische film gebruiken ze deze fantastische auto tijdens een heist en ik werd verliefd op dit compacte autootje. Daarnaast vind ik het nu extra leuk de film te kijken omdat ze een deel gefilmd hebben in Venetië en daar ben ik in 2013 eindelijk in het echt geweest. Als The Italian Job niet had bestaan, dan was The Imitation Game ook een grote kanshebber geweest.

Waar ik ook aan dacht: The Imitation Game / Inception / I Love you, Man / The Impossible / The Internship / In Time

J - James DeanJames Dean

Waarom: Dit is iets wat jullie nog niet weten, maar ik vind de tragische levens van gevallen sterren soms best interessant. In mijn jeugd werd ik opeens een James Dean fan. Ik heb een fantastische schildering op een spiegel jarenlang op mijn kamer aan de muur gehad, en vond ook de gelijknamige film uit 2001 fantastisch waarin James Franco de hoofdrol uitmuntend vertolkt. Zeker een aanrader!

Waar ik ook aan dacht: Jennifer Lawrence / James Marsden / James Dean / James Franco / James McAvoy / Jumper / The Joneses

K - Kingsman The Secret ServiceKingsman: The Secret Service

Waarom: Ik heb even getwijfeld, want Kate & Leopold is ook zo’n film waarin ik fijne herinneringen aan heb, ik heb namelijk ooit mijn kinderfeestje in de bioscoop gehad en toen gingen we naar deze film. Later kocht ik de film als steelbox. Maar uiteindelijk ben ik toch voor Kingsman: The Secret Service gegaan omdat deze film qua grofheid eigenlijk niet eens mij ding is, maar ik de film wel echt helemaal fantastisch vond. Taron Egerton doet het fantastisch en Colin Firth is natuurlijk ook een sterke acteur. Het is een fijne mix van actie en humor, en er zit een leuk trainingselement in.

Waar ik ook aan dacht: Kirsten Dunst / The King’s Speech / Kate & Leopold

L - Letters to JulietLetters to Juliet

Waarom: Op mijn verjaardag mocht ik kiezen welke film we zouden kijken en toen wilde ik graag een romantische komedie waarvan ik zeker zou weten dat ik heerlijk zou zwijmelen en genieten. Ik koos Letters to Juliet. Het is al jaren een favoriet van mij en gegarandeerd genieten. Binnenkort verschijnt hiervan ook nog een recensie op Reviews & Roses.

Waar ik ook aan dacht: Love, Rosie / The Last Song / Life as We Now It / Looper / Life as a House

M - The Man from Uncle(The) Man from U.N.C.L.E.

Waarom: Deze film is zó goed! En ondergewaardeerd, want het heeft absoluut te weinig aandacht gehad. Ik heb keihard gelachen tijdens deze film en de chemie tussen Henry Cavill en Armie Hammer is echt fantastisch! Een fijne actiekomedie die ik twee keer op een dag zou kunnen kijken zonder dat het verveelt.

Waar ik ook aan dacht: Matthew Goode / Maggie Smith / Matt Damon / Moulin Rouge / The Martian / Minions / Man of Steel / Mamma Mia

N - Now You See MeNow You See Me

Waarom: Aaaaah! Need I say more? Deze film heeft op de één of andere manier veel indruk op mij gemaakt en is ook een film die ik om de zoveel tijd weer wil herkijken. De film zit supergoed in elkaar en heeft fijne acteurs. Ik kan serieus niet wachten tot deze zomer het vervolg in de bioscoop draait, ik sta in elk geval vooraan.

Waar ik ook aan dacht: Letterlijk niks, want doordat ik zo uitkijk naar deel twee kon ik blijkbaar aan niks anders denken.

O - Ocean's ElevenOcean’s 11, 12, 13

Waarom: Ik vond het lastig films of acteurs voor de O te bedenken, maar toen kwam de Ocean’s trilogie in mij op. Nog zo’n film(serie) die ik in mijn tienerjaren veel heb gekeken. Fantastische cast en een verrassend en goed verhaal. Deze films wil ik dit jaar zeker ook nog eens herkijken.

Waar ik ook aan dacht: Old Dogs / One for the Money

P - Paul WalkerPaul Walker

Waarom: Vroeger was ik echt verliefd op deze sexy man uit The Fast & The Furious. De films waren fantastisch, maar het helpt natuurlijk als je een acteur de hoofdrol laat spelen waarbij je helemaal wegsmelt. Het is ook de eerste acteur die is overleden waarbij ik het dichterbij voelde komen. Meestal voelt het ver weg omdat je ze eigenlijk niet kent, maar ik ben zo’n grote fan van zijn werk geweest (ja, ook de films naast de Fast & Furious franchise) dat het toch wel hard binnenkwam dat zo’n fantastische man zo vroeg te overlijden kwam.

Waar ik ook aan dacht: P.S. I Love You / Police Academy / Penguins of Madagascar / The Pink Panther / The Princess Diaries / The Proposal / Puss in Boots / The Prince and Me

QQ

Waarom: Ik heb voor inspiratie gekeken bij de buitenlandse bloggers, maar alles dat genoemd werd, tsjah dat waren gewoon geen favorieten van mij en ik kon echt helemaal niks bedenken. Quentin Tarantino werd veel genoemd, maar ik hou gewoon niet van zijn films. Niks aan te doen.

Waar ik ook aan dacht: Het spijt me, maar ik kon écht niks bedenken bij de Q…

R - Red Riding HoodRed Riding Hood

Waarom: Misschien dat jullie het saai beginnen te vinden, maar ook deze film is een film die ik in mijn tienerjaren heel veel heb gekeken. Het is een fantastisch verhaal en eigenlijk alle films met Amanda Seyfried (liefkozend Alien genoemd door mijn vriend…) waren fantastisch toen, waaronder dus Red Riding Hood. Absoluut een aanrader!

Waar ik ook aan dacht: Romeo + Juliet / Robert Downey Jr. / Raise Your Voice / Remember Me / Role Models / Real Steel / Rush

S - Step Up 2Step Up 2: The Streets

Waarom: In het verleden heb ik fanatiek aan streetdance gedaan, dus dat ik van dansen hield was een feit. Maar deze films hadden het allemaal. Deel één was leuk en zorgde voor meerdere delen, waarvan uiteindelijk deel twee toch wel het allerbeste deel is. Maar wat ze eigenlijk allemaal hebben zijn fantastische dansjes en zeer dansbare muziek. Ik zit altijd swingend naar de Step Up films te kijken en luister de soundtrack zodra de film is afgelopen. Heerlijk!

Waar ik ook aan dacht: Saving Mister Banks / Sebastian Stan / Shailene Woodley / Stanley Tucci / Sam Claflin / Salt / Sherlock Holmes / Save the Last Dance / She’s the Man / The Sisterhood of the Traveling Pants / The Sorcerer’s Apprentice / Safe Haven / Shall We Dance?

T - Tristan + IsoldeTristan + Isolde

Waarom: Vóór al die andere historische romantische films en series was er Tristan + Isolde (zoals je inmiddels merkt had ik ook een voorliefde voor films van James Franco, haha). Tristan + Isolde was het eerste historische verhaal dat ik interessant vond ondanks het feit dat ik helemaal niet zo houd van alles dat in de buurt van iets met geschiedenis kwam. Een fijn verhaal en goed geacteerd zorgt ervoor dat ik deze film helemaal grijs heb gedraaid.

Waar ik ook aan dachtTheo James / The Time Traveler’s Wive / Titanic / Tom Cruise / Tom Hiddleston / The Talented Mr. Ripley / This Means War / Twilight / The Three Musketeers / This is Where I Leave You / The Terminal / Tom Welling

U - UpUp

Waarom: De U was ten opzichte van de S en T vrij lastig, maar één film kwam toch wel vrij snel naar boven drijven: Up! Een fantastische animatiefilm die mij heeft doen inzien dat zelfs animatiefilms, mits goed gemaakt, ervoor kunnen zorgen dat ik moet huilen. Het is echt een hele krachtige animatiefilm, deze moet je gezien hebben.

Waar ik ook aan dacht: The Ugly Truth / Unbreakable

V - V for VendettaV for Vendetta

Waarom: Nog zo’n film die ik grijs heb gedraaid als tiener, maar ook nu nog steeds een sterke film en misschien mag ik hem inmiddels ook wel een klassieker noemen. Geweldig geacteerd en een sterk verhaal. Zeker een film om af en toe weer eens te herkijken.

Waar ik ook aan dacht: Van Helsing / Valentine’s Day / The Vow

W - What to Expect When You're ExpectingWhat to Expect When You’re Expecting

Waarom: Tsjah, dat heb ik eigenlijk al uitgelegd in mijn recensie van What to Expect When You’re Expecting die ik laatst online heb gezet. Het is gewoon een hele fijne film met hele grappige momenten. Een echte feelgood film die het fantastisch doet als je gewoon even chill een romantische komedie wilt kijken. En in de hoofdrol zit de vrouw die ik noemde bij de letter E!

Waar ik ook aan dacht: Walk of Shame / When in Rome / The Wolverine / Wall*E / Wanted

X - X-Men First ClassX-Men: First Class

Waarom: Naast de Q zijn er nog een aantal moeilijke letters in het Film Alfabet, maar gelukkig kon ik bij de X, Y en Z wel wat verzinnen. Bij de X ben ik gegaan voor X-Men, en dan in het specifiek First Class. What can I say, ik vind James McAvoy gewoon een hele fijne Charles Xavier en over het algemeen vind ik de films over het begin van X-Men leuker. Of dat komt omdat die films wat nieuwer zijn durf ik niet met zekerheid te zeggen.

Waar ik ook aan dacht: xXx

Y - You AgainYou Again

Waarom: Romcoms zijn echt een favoriet van mij en eigenlijk worden er nog maar weinig echt goede uitgebracht tegenwoordig. Romcoms met familievetes en bitchfights zijn, mits goed uitgewerkt, ook heerlijk om naar te kijken. You Again is dan ook echt een aanrader en staat trouwens momenteel ook op Netflix.

Waar ik ook aan dacht: Yours, Mine & Ours / You’re Not You

Z - ZodiacZodiac

Waarom: En dan als laatste nog de Z. Ik was bijna voor Zac Efron gegaan, maar eerlijk gezegd vind ik hem tegenwoordig wat minder… Dus heb ik gekozen voor Zodiac, een film die, ja, ook in mijn tienerjaren, indruk op mij heeft gemaakt. Het gaat over de Zodiac killer en is een fijne thriller.

Waar ik ook aan dacht: Zac Efron / Zoolander

Kan jij je vinden in mijn keuzes?

Deze post is al 2614 keer gelezen


Geef een reactie

31 responses to “Blogathon | Mijn Film Alfabet

 1. Wat ontzettend leuk gedaan en wat heb je een werk aan die letters maken gehad! Dat zie je ook echt terug! Het lijkt me heel lastig om alles te bedenken 🙂 Het valt wederom op dat we enorm dezelfde smaak hebben!

 2. Wat leuk dat je ook hebt meegedaan! Ik vond al die foto’s knippen en plakken ook een hele klus, maar ik denk dat het uiteindelijk zeker de moeite waard is geweest. Je lijst ziet er prachtig uit. Leuk om te zien dat jij veel films in je lijst hebt staan die niet in andere lijsten voorkomen 🙂

  • Haha ja, onder de filmbloggers is mijn smaak wel wat afwijkend haha.
   Jij hebt het ook erg leuk gedaan met de plaatjes en letters, inderdaad even een werkje, maar wel erg leuk!

 3. Leuk gedaan, leuke keuzes ook! You Again zie ik in meerdere lijstjes staan – die moet ik dus nog gaan zien! Helemaal terecht trouwens dat je Man From U.N.C.L.E. noemt, die film was tof!

 4. Een heleboel echt leuke films ertussen. Je liefde voor romcoms komt er echt in naar voren. Je hebt er een hoop films tussen zitten waar ik ben aan vergeten te denken 🙂

 5. Leuk gedaan met die plaatjes! We hebben idd een aantal overeenkomsten. Ik heb erg zitten twijfelen of ik niet voor The Family Stone moest gaan ipv From Dusk Till Dawn. Leuke verrassing dat jij wel die film hebt gekozen!

 6. Een lijst met de duidelijke invloed van een vrouw (en dat bedoel ik niet verkeerd!). Je ziet de mannen gaan voor de gansterfilms terwijl de vrouwelijke bloggers eerder de romantische komedies kiezen. Some things will never change 🙂

 7. Bijzondere keuzes, maar op zich een leuk lijstje 🙂 Echter staan er veel titels en namen tussen die bij mij niet top of mind zijn toen ik met deze lijst bezig was.

 8. Mooie plaatjes heb je gemaakt!
  Ik heb zo een keer de ABC Book Tag gemaakt, die eigenlijk zo’n beetje hetzelfde als dit is, maar dan eigenlijk met boekendingen, haha.

  • Haha, die plaatjes waren nog een hele klus, maar wilde graag wat unieks met zowel een foto als de letter en toen is dit het geworden. 😀 Dankjewel! 😀
   Misschien vul ik de ABC Book Tag ook nog wel eens in!

 9. Super leuk dit filmalfabet! Misschien ga ik er ook eentje samenstellen voor mijn blog 😀 Bring it On heb ik trouwens ook echt een miljoen keer gezien vroeger. De nostalgie!

 10. Leuk dat je ook meedoet en ook interessant dat je ook hebt opgeschreven waar je ook aan dacht. Een hoop interessante keuzes en laat zien hoe verschillend de keuzes van iedereen zijn.

  21 Jump Street was erg leuk en wel één van de betere komedies van de laatste tijd

  Cheaper by the Dozen, Letters to Juliet en The Family Stone heb ik nooit gezien, ben wel benieuwd.

  Toevallig pas Life zitten kijken van Corbijn, die gaat over een aantal iconische foto’s van James Dean. “You’re tearing me apart!” uit Rebel without a Cause staat in m’n geheugen gegrift.

  Wat betreft The Man from UNCLE verschillen we van mening, maar dat is ok 😉

  Now You See Me vond ik het begin goed, maar aan het einde viel het voor mij helaas helemaal uit elkaar.

  Misschien kon je voor Q, Q uit de James Bond serie noemen…maar weet niet of je iets hebt met Bond 🙂

  What to Expect When You’re Expecting heb ik op jouw aanraden aan m’n Netflix lijst toegevoegd…alleen nog niet gekeken….

  • Je moet Cheaper by the Dozen, Letters to Juliet en The Family Stone snel eens kijken (en What to Expect When You’re Expecting ook :p), ben heel benieuwd wat je ervan vindt! 😀

   Life staat nog op mijn to-watch-list! 😀

   Ik ben helaas niet zo’n bond fan, dus ook de James Bond serie kon mij niet helpen bij de letter Q, maar maybe someday! :p

 11. Leuke lijst Jessica. Net als bij Gwen vind ik het ook leuk om bij jou te zien dat je ook nog andere opties geeft. Ook leuk gedaan met die foto’s trouwens. De Q komt vast nog wel in je op één dezer dagen;-)

  • Dankjewel! 😀 En die foto’s/letters waren nog best een klus, haha.
   Ik heb er alle vertrouwen in dat ik de Q ooit kan vullen, ik ga er in elk geval mijn best voor doen! 😀