Categorieën: Katten / Tags:

Geschreven door Jessica

Fred & George | Hoe vergaat het ze na twee maanden?

Fred en George blog

Ongelooflijk, onze kittens, Fred & George, zijn op dit moment gewoon al twee maanden bij ons thuis. Af en toe kunnen we ons niet voorstellen dat ze pas zo kort bij ons zijn. Ze zijn al echt onderdeel van ons huishouden en zijn niet meer weg te denken. En wie had gedacht dat je zoveel liefde zou kunnen voelen voor twee kleine * ahum * beestjes. Laatst vertelde ik jullie al over hoe we Fred & George uit elkaar houden door middel van uiterlijke kenmerken en karakter trekken. Vandaag ga ik jullie vertellen over hoe wij de eerste twee maanden met Fred & George hebben ervaren. Hopelijk kunnen jullie op deze manier lekker meegenieten.

D-Day

Fred en George blog

Onze kittens zijn geboren in Groningen. Waar hun zusje al drie weken eerder naar mijn ouders ging, en hun broertje iets meer dan een week eerder naar mijn broertje en zijn vriend, was het voor Fred & George D-Day op 9 juli. Wij kregen ze met ongeveer vijftien weken. We wilden ze sowieso niet eerder ophalen dan twaalf weken, en dat wilde de eerste eigenaar ook niet, gelukkig. Het is belangrijk dat kittens zolang bij hun moeder en broertjes en zusjes blijft voor het socialisatieproces. En dit is inderdaad goed geweest, want het zijn de meest lieve en nette katjes die ik ooit ben tegengekomen.

De reden dat ze nog iets langer zijn gebleven, is omdat wij tussen hun 12 en 15e week nog een week weg gingen. Gezien wij het voor de kittens niet fijn hebben geacht om eerst twee weken bij ons te zijn, dan een week ergens anders, en dan wéér naar ons, leek dit ons een betere optie.

We haalden ze op in de ochtend en ze kwamen moeiteloos mee. De vervoersbox was ontzettend interessant en voor je het wist zaten ze er al in. Onderweg bleven ze ook relatief rustig. Af en toe liepen ze even door de box, af en toe kwam er een miauw. Maar veelal waren ze gewoon lekker nieuwsgierig naar buiten aan het kijken.

Het eerste moment in ons huis

Fred en George

En toen was het zover. We kwamen thuis en de box kon open. We hadden de box vlakbij de kattenbak gezet – zonder kap op dat moment – zodat ze die meteen konden vinden. En inderdaad, dat was het eerste waar ze naar toe liepen. Het duurde wel wat langer voordat ook Fred uit de box kwam, die keek nog even de kat uit de boom. Ze snuffelden lekker rond en gingen alles onderzoeken. Ze waren verder lekker rustig of speels. Ook toen we ‘s avonds op bed gingen en hen alleen achterlieten in de woonkamer, gaven ze geen kick. Lieve brave jongens.

De eerste dagen

George

Ze bleven zo lief en rustig de eerste dagen dat ze bij ons waren. Fred was af en toe nog wel wat schichtig. Elke keer dat we door een deur kwamen lopen, of op slippers aan kwamen lopen, schoot hij onder de bank. Dit veranderde in de loop van de maand. En inmiddels blijft hij lekker zitten waar hij zit zodra we visite krijgen. En wat mijn vriend en mij betreft: hij komt lekker op ons aflopen.

George is altijd heel erg chill. Dit is nooit anders geweest haha. Hij is hooguit nóg chiller geworden. Wanneer we thuis komen tilt hij zijn koppie op, en gaat daarna lekker verder met slapen.

Kinderen tot twee jaar vinden ze wel eng! Onze vrienden die net een baby hadden gekregen en een zoontje hebben van toen bijna twee kwamen op visite, en hun jongste was net aan het huilen. Zowel Fred als George schoten onder de bank, haha. Ook vonden ze hun oudste zoon af en toe best eng. Voor het eerst hoorden we George zelfs hissen.

Maar toen mijn collega met haar vierjarige zoontje kwam, vonden ze het wel prima. Interessant zelfs. Hij ging namelijk lekker met ze spelen.

Miauwen

Fred

In het begin miauwden Fred & George bijna niet. Inmiddels is dat wel veranderd. Fred miauwt zelfs heel veel. Vooral in de ochtend. Zodra hij hoort dat we wakker zijn (alles is gelijkvloers), begint hij als een gek te miauwen. Alsof hij zegt: ik wéét dat jullie wakker zijn! Kom hier! Dit duurt vervolgens nog eventjes, zelfs als we hem optillen of bij hem in de buurt zijn. Maar daarna is het ook over. En het is alleen ‘s ochtends. Hij doet het niet als we de hele dag naar het werk zijn geweest.

George miauwt tegenwoordig ook. Maar vooral om zijn ongenoegen uit te spreken. Ze hebben inmiddels kennis gemaakt met “buiten”, en dat vindt George héérlijk. Hij is het liefst de hele dag buiten. Dus wanneer hij naar buiten wil gaat hij voor de deur of het raam staan miauwen.

Favoriete speeltjes

George

Waar veel katten gekochte speeltjes laten liggen, en liever in een doos gaan zitten, zijn Fred & George het tegenovergestelde. Ze gebruiken letterlijk alle speeltjes die ik heb gekocht. Het ene meer dan het ander, maar ze gebruiken het hoe dan ook. Favoriet zijn de Karlie Vensterligplaats die we hebben opgehangen aan het raam in de woonkamer, de palmboom krabpaal, en de krabtonhet krabmeubel. Deze worden allemaal meer dan eens per dag gebruikt. Ook de tunnel die ik vorig jaar had gekocht bij Ikea, wordt dagelijks gebruikt. O, en dan vergeet ik gewoon de stok met veerde veer aan een touwtje met stok! Die vinden ze ook helemaal het einde.

Maar ook zonder speeltjes vermaken ze zich goed. Ze spelen en stoeien heel veel met elkaar. Of ze rennen het hele huis door, stormen de trap op en af, en zitten achter elkaar aan. Heerlijke mannetjes zijn het.

Ondeugende trekjes

George

George blijkt een planteneter te zijn. Geen enkele plant was veilig voor hem. Wat het voor ons nogal lastig maakte, gezien ik erachter kwam dat 90% van de planten in huis giftig zijn voor katten. Elke avond hebben we de planten in de gang gezet zodat hij ze niet op zou eten. Overdag hielden we hem goed in de gaten. Inmiddels zijn enkele giftige planten hogerop gezet. Andere heb ik meegenomen naar mijn werk en staan nu op mijn bureau. En de grootste heeft een nieuw thuis gekregen bij vrienden van ons. Inmiddels heb ik katvriendelijke planten in huis. Gek genoeg zit hij er nu ineens niet meer aan…

Ook hebben ze inmiddels het aanrecht ontdekt. Eén van de weinige plekken waar ze van ons echt niet mogen komen, omdat we ons eten daar bereiden. En hoewel we ze er telkens direct afhalen, leren ze maar niet dat het niet mag. George is zelfs zo doortastend dat hij er direct weer opgaat zodra wij nét weer op de bank zitten. En zo gaat dat een tijdje door, haha.

Verder zijn ze heel braaf. De bank hebben ze misschien één of twee keer als krabbaal gebruikt, dus daar ben ik totaal niet bang voor. Ook andere spullen in huis laten ze heel. Met uitzondering van de eetkamer stoelen die ze gebruiken als opzetje om op tafel te springen. Jammer genoeg trekken ze zichzelf aan hun klauwen omhoog. Alleen als ze hun sprint-uurtje hebben gooien ze wel eens iets om. Maar daar zijn we vanuit gegaan toen we katten namen. Dus als dat het is, dan valt het reuze mee!

Dierenarts

Fred

Na een week of twee zijn we met onze boefjes naar de dierenarts geweest. Voor een eerste kennismaking en we hebben ze laten chippen. Dit ging allemaal vrij makkelijk, maar George moest wel even goed vastgepakt worden door de dierenarts. Verder waren ze behoorlijk rustig.

Ook werden ze gewogen. George woog 1,9 kilo en Fred 2,2 kilo. Na vier weken woog George 2,2 kilo en Fred 2,5 kilo. En op dit moment weegt George 3,15 kilo en Fred 3,85 kilo. Dikke tijgers worden het! Haha! Grappig genoeg is Fred dikker dan George, terwijl George meer eet. Maar George is drukker en beweeglijker, dus we gaan er een beetje vanuit dat dat ook van invloed is.

Schootkatjes?

Fred en George

Fred & George zijn niet echt schootkatjes. Ze zitten wel eens op schoot, maar meer niet dan wel. Ze zijn echter wel altijd bij ons in de buurt. Als ik alleen thuis ben en naar de slaapkamer of badkamer loop, dan lopen zij achter mij aan en zoeken ze daar een ligplekje.

Tot slot

Fred & George zijn echt onze baby’s. We houden nu al onvoorwaardelijk van ze. Elke ochtend knuffelen we even lekker met ze. Zodra we vanuit werk naar huis rijden, kijken we ernaar uit ze weer te zien. We kunnen uren naar ze kijken zonder iets te doen. Ze zijn zo lief en schattig. Vooral ook met elkaar. Het zijn echt broertjes die veel van elkaar houden en lekker met elkaar spelen of elkaar schoonmaken. Zoveel liefde voor Fred & George! <3

Blijven jullie Fred & George volgen?

Lees ook:

Wij krijgen kittens!

Onze voorbereiding op twee kittens

Ontmoet onze kittens

Volg Fred & George op hun eigen Instagram account @fredengeorge. De katten van mijn ouders en mijn broertje hebben trouwens ook een eigen account en zijn – al zeg ik het zelf – superleuk om te volgen: @kuepena en  @moarkedekat.

Deze post is al 1262 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Fred & George | Hoe vergaat het ze na twee maanden?

  1. Wat zijn Fred en George toch ontzettend schattig! En de namen zijn ook heel toepasselijk, haha! Fijn om te lezen dat alles goed met ze gaat. Prachtige foto’s heb je overigens gemaakt <3

  2. Wat zijn Fred en George toch ontzettend schattig! En de namen zijn ook heel toepasselijk, haha! Fijn om te lezen dat alles goed met ze gaat. Prachtige foto’s heb je overigens gemaakt <3