Categorieën: Muziek / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Verslag | Oerrock Festival – Hemelvaartsdag 2015

Nielson Oerrock 2015

Vorige week donderdag was het Hemelvaartsdag en die dag staat bij ons standaard in het teken van Oerrock Festival. Oerrock is een driedaags festival in het Friese Ureterp dat al veertien jaar op rij is georganiseerd. Ikzelf ga eigenlijk altijd alleen op Hemelvaartsdag naar Oerrock omdat ik het lichamelijk helaas niet volhoud om drie dagen achter elkaar zolang te staan of te zitten zonder rugleuning, en dan is Hemelvaartsdag over het algemeen de leukste dag van de drie om heen te gaan.

Dit jaar was ik extreem enthousiast over de line-up, want Kensington werd groots aangekondigd, ware het niet dat op Hemelvaartsdag naar buiten werd gebracht dat zanger Eloi stemproblemen had en het optreden af moest zeggen. Kan hij natuurlijk niks aan doen, maar het was wel enorm jammer.

Nielson

Ik ben geen groot fan van Nielson, maar zijn muziek is altijd wel erg vrolijk en leuk. Ook zijn optreden was erg leuk om te zien. De nummers kenden we denk ik allemaal wel een beetje en konden we deels luidkeels meezingen. Ja, ik vond het erg leuk om Nielson eens live te hebben gezien!

Miss Montreal

Miss Montreal stond dit jaar geloof ik al voor de derde keer op rij op Oerrock en hoewel het een leuke meid en leuke muziek is – en ik daar de afgelopen twee jaren bij Oerrock ook van genoten heb – moet ik wel eerlijk bekennen dat er hierdoor niet veel vernieuwends meer aan is. Het zou denk ik leuker zijn als ze een heel nieuw album zou hebben en nieuwe liedjes te zingen of gewoon een keer een jaar over te slaan.

Miss Montreal Oerrock 2015

Van Velzen

Het beste optreden van de avond was, vond ikzelf, Van Velzen! Het is een hele kunst om én een spetterend optreden te geven én ook nog eens de hele zaal op een leuke manier mee te krijgen wat zorgde voor een hele gezellige sfeer. Check daarvoor ook onderstaand filmpje vanaf minuut zes. Ook ik deed enthousiast mee! Een absolute topper is die Van Velzen!

Triggerfinger

De vervanger van Kensington. Hierover waren de reacties ontzettend gemixt; de ene helft vond het namelijk een verbetering en de andere helft baalde als een stekker. Ikzelf hoorde bij die laatste groep. Uiteindelijk zijn we wel gaan kijken, maar zijn mijn vriend en ik er ook al gauw weer bij weggelopen. Ik kon niet eens horen wat hij zong en ik vind het toch wel fijn om in elk geval de lyrics te verstaan. Aparte gozers waren het ook.

Danny Vera

Toevallig trad Danny Vera op dat moment op op een ander podium (er waren drie) en dat was echt duizend maal leuker. De sfeer was daar beter en de muziek was heerlijk swingend. Op een gegeven moment hielt ik het helaas echt niet meer vol om nog langer te staan en gezien we nog weer naar Drachten moesten fietsen zijn we vlak voor het einde van het optreden vertrokken.

Danny Vera Oerrock 2015

Bijkomende zaken

Op de website staat een verzoek aan rokers om niet meer in de tent te roken, maar daar werd helaas niet aan gehouden. Dat ze roken vind ik dan nog niet eens zo erg, maar wat ik wel ergerlijk vind is dat mensen hun sigaret in hun handen hebben terwijl ze zich door het publiek wurmen en je uit moet kijken dat ze je kleding of huid niet raken. Daarnaast stonden wij zelf dit jaar niet echt vooraan, maar in voorgaande jaren heb ik meermaals een bierdouche gekregen door mensen die expres gooien met bier of niet opletten. Dit jaar heb ik daar gelukkig niks van gemerkt, maar van horen zeggen was het wel wederom raak als je vooraan stond. Toch altijd weer jammer.

Wat overigens wel een verbetering is dat er dit jaar buiten platen lagen waardoor het niet één grote modderboel werd. Voorgaande jaren trok ik expres oude schoenen aan en als ik dat niet deed dan kon ik er vanuit gaat dat ze op de terugweg niet meer moeders mooiste zouden zijn, maar dat viel dit jaar dankzij de platen reuze mee. Ik zou nog steeds niet je mooiste schoenen aantrekken, maar de platen zijn echt een enorme verbetering. Ook heb ik het idee dat het aantal zitplekken – bij de eetgelegenheden – is uitgebreid, al zouden wat mij betreft ook in de tent tegen de achterste muur wel weer wat zitplekken gecreëerd mogen worden, net als een jaar of twee geleden.

Opmerking: de filmpjes in dit artikel heb ik niet zelf gemaakt. Deze hebben andere bezoekers van Oerrock gemaakt en op Youtube geplaatst. De foto’s in dit artikel heb ik overigens wel zelf gemaakt, maar zijn van vrij slechte kwaliteit omdat ik altijd nogal huiverig ben voor het meenemen van mijn mooie camera naar Oerrock. Mede doordat ik wel eens bier over mij heen heb gekregen en ik dit absoluut niet over mijn camera wil, maar ook omdat ik er niet een hele avond mee rond wil zeulen.

Ben jij al eens naar een festival geweest?

Deze post is al 1486 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Verslag | Oerrock Festival – Hemelvaartsdag 2015