Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Back to School Tag

Back to School Tag

Inmiddels heb ik hem op diverse blogs voorbij zien komen: de Back to School Tag. Hoewel ik niet weet bij wie hij oorspronkelijk wegkomt, leek het mij wel leuk om hem ook in te vullen en met jullie te delen.

Hou oud ben je en zit je nog op school?

Ik ben inmiddels 24 jaar jong. Een paar dagen voordat ik 23 werd (in 2013 dus) ben ik afgestudeerd als Bachelor of Business Administration aan de Hanzehogeschool Groningen. Daar heb ik vier jaar lang Management, Economie en Recht gestudeerd.

Welk niveau heb je gedaan?

Het is voor mij alweer een hele tijd geleden, maar van 2002 tot en met 2007 heb ik de HAVO gedaan op het Drachtster Lyceum. Dit was uiteindelijk een hele verrassing gezien ik, voordat ik de uitslag van de Drempeltest had gekregen, er vanuit was gegaan dat ik het VMBO zou gaan doen. Ik dacht dat ik niet slim genoeg zou zijn voor de HAVO… Vijf jaar later behaalde ik mijn diploma met daarop cijfers die voornamelijk bestonden uit zesjes  en zevens. Maar ook een acht voor Wiskunde en een negen voor Literatuur (het heeft vast geholpen dat ik toen ook al van lezen hield haha).

Vond je school leuk?

Ja, en nee. Het hangt er vanaf naar welke periodes je kijkt. Op de basisschool ben ik een tijdje gepest (niet leuk), maar later werd ik goede vrienden met een groot deel van mijn klas (wel leuk). Vervolgens op de middelbare school waren er weer schommelingen in momenten dat ik het wel leuk vond en momenten dat ik het niet leuk vond. Vooral de laatste twee jaar heb ik ondanks dat we het drukker kregen erg gezellig gehad. Op het HBO had ik hele leuke en gezellige klasgenoten! Zowel de klasgenoten van de MER, maar zeker ook de klasgenoten die ik had tijdens mijn minor Psychologie. Zij waren super sociaal en vriendelijk en zo zou iedere klas eigenlijk moeten zijn. Een plek waar iedereen met elkaar op kan schieten en het gewoon super gezellig is.

Wat vond je het leukste vak op school?

Heel gek, maar op de middelbare school was ik gek op wiskunde. Op de basisschool vond ik rekenen verschrikkelijk en op HBO kwam ik erachter dat cijfertjes werk, zoals financiële balansen en jaarrekeningen mij totaal niet liggen. Maar in wiskunde was ik altijd heel goed. En meestal als ik ergens goed in ben dan vind ik het leuk, haha.

Hoe laat stond je op om naar school te gaan?

In het begin denk ik niet heel erg vroeg. Het was pas vanaf de tweede klas op de middelbare school dat ik begon met make-up en mij bewuster werd van hoe ik eruit zag en wat ik aan had, waardoor ik ‘s ochtends meer tijd nodig had. Op het HBO had ik het uiteindelijk opgebouwd tot anderhalf uur voordat ik van huis moest vertrekken. En meestal ben ik dan ook nog zo’n iemand die de wekker nog wat eerder zet zodat ik eerst nog vijf keer op snooze kan drukken!

Hoe ging je naar school? Fiets, bus, etc.

Op de basisschool lopend of met de fiets. Op de middelbare school met de fiets. En op het HBO moest ik eerst naar de bushalte fietsen en daarna met twee bussen.

Wat voor schooltas gebruikte je?Rugtas

Het eerste schooljaar had ik een donkerblauwe Kipling tas – die met zo’n aapje! – met bijpassende beurs. Maar ik vond hem zo groot en schaamde mij ervoor en ben toen overgegaan op zo’n Eastpack-achtige tas. Ik heb hem nog, dus ik heb hiernaast een foto voor jullie! Nee ik heb het die overige vier jaar niet volgehouden met dezelfde tas. Hij is na een tijdje kapot gegaan. Toen heb ik exact dezelfde weer gekocht. Ik hield nou eenmaal van roosjes (het motief) en het was bij iedereen bekend dat lichtblauw mijn lievelingskleur was (tegenwoordig heb ik meer met rood).

Wat voor boeken las je voor je leesdossier?

Het moesten sowieso verplicht literaire boeken zijn. Er waren een aantal verplichte thema’s geloof ik, zoals een verfilmd boek, een boek dat zich in een bepaalde periode afspeelde, maar ook een deel waar je een eigen onderwerp mocht kiezen. Bijvoorbeeld zes boeken – het kan ook vier zijn geweest – over de tweede wereldoorlog. Zelf heb ik toen gekozen voor een schrijfster waar ik al een boek van had gelezen in één van die thema’s. Die schrijfster was mij wel goed bevallen: Renate Dorrestein. Ik heb voor mijn leesdossier dus meerdere boeken van haar hand gelezen, waaronder Een Hart van Steen en Het Hemelse Gerecht.

Wat voor agenda had je vroeger?

Als het goed is heb ik ze alle vijf nog van alle vijf jaren op de HAVO (ik ben zo’n persoon die dit soort dingen bewaart), maar ik kon alleen de eerste drie zo snel even vinden. In mijn eerste jaar had ik een agenda met popsterren. In het tweede jaar één van Girlz! Magazine. Vervolgens in het derde jaar een Charmed agenda. En in het vierde jaar had ik een kleine roze, dikke dag voor dag agenda van Cosmopolitan Magazine. Welke ik in mijn examenjaar heb gebruikt kan ik mij op de één of andere manier niet herinneren.

Agenda's

Wat ben je geworden nadat je je opleiding hebt afgerond?

Ik ben afgestudeerd als Bachelor of Business Administration, maar ben momenteel werkloos. Ik ben deze zomer geopereerd aan een haarnestcyste vlakbij mijn stuitje. Die wond is nu nog steeds open en moet langzaamaan van binnenuit helen. Hierdoor kan ik momenteel niet goed zitten – maximaal drie kwartier voordat het echt pijnlijk wordt en zelfs die drie kwartier zijn ongemakkelijk. Daarom ben ik momenteel werkloos. Voor de operatie heb ik via Randstad als uitzendkracht een hele leuke tijdelijke baan gehad voor in eerste instantie drie maanden. Ik heb er uiteindelijk negen maanden mogen zitten voordat het werk echt op was voor mij. Hoewel ik voor het UWV alweer twee maanden verplicht aan het solliciteren ben, hoop ik dat de wond in oktober zodanig geen pijn meer doet – en hopelijk gewoon compleet geheeld is – zodat ik weer aan het werk kan bij een leuk bedrijf.

Wat herinner jij nog van jouw schooltijd?

Deze post is al 2054 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Back to School Tag

  1. Ik vond wiskunde en economie eigenlijk nooit bijzonder leuk. Totdat ik er voor een vak op school echt moest induiken. Het begon echt te leven, zeg maar. Het was een stuk leuker, jaarrekeningen, dan ik had gedacht.