Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

De Tv Series Tag

De tv serie TAG

Een tijdje geleden kwam ik op de blog Dainty Ribbons de Tv Series Tag tegen. Omdat ik de laatste tijd vrij weinig aandacht heb besteed aan tv-series op Reviews & Roses leek dit mij een leuke manier om ook tv series weer wat meer onder de aandacht te brengen. De Tag is bedacht door Lady Blue Berry. Bij deze tag ik alvast iedereen die deze blog leest en zelf ook een blog heeft. Oké, hier komen mijn antwoorden:

Wat was de eerste serie die je volgde?

Waarschijnlijk was dat een kinderserie, maar de serie waarvan ik mij daadwerkelijk herinner dat ik die serie als eerste intensief volgde was Buffy the Vampire Slayer. Stiekem was ik misschien nog iets te jong voor de serie toen ik het begon te volgen, maar ik vond de serie echt geweldig. Ik had ook een plakboek vol met foto’s, posters en nieuwsberichten en las ook de Buffy the Vampire Slayer boeken. En ik was o zo trots op mijn Buffy the Vampire Slayer dekbedovertrek!

Buffy the Vampire Slayer

Wat is je favoriete serie ooit?

Dat is een veel te moeilijke vraag. Ik kijk namelijk enorm veel series en heb om de zoveel tijd weer een nieuwe favoriet. Maar series die zo geweldig waren dat ik ze nog wel een keer van begin tot eind zou willen bekijken zijn bijvoorbeeld One Tree Hill, Brothers & Sisters en The O.C.

Wie is je favoriete koppel uit een tv-serie?

Pffff… Ik weet eigenlijk niet of ik echt een favoriet koppel heb. Ik heb wel vaak dat ik in een serie heb dat twee personen gewoon bij elkaar horen, en als ze dan het verhaal veranderen, of hun geliefde gaat bijvoorbeeld dood, dan heb ik wel eens dat ik vind dat ze niet passen bij een ander. Zo gaat in het derde seizoen van Downton Abbey bijvoorbeeld een personage dood en degene die overblijft gaat in seizoen 4 daten met een personage dat ik niet uit kon staan. Volgens mij werd dat personage zelfs al in seizoen 3 geïntroduceerd, veel te snel.

Maar oké, als je me echt dwingt, denk ik dat ik Haley en Nathan zou zeggen uit One Tree Hill.

Met welk personage zou je wel eens op date willen?

Oeh, wauw, dat zijn er genoeg hihi. Niet dat ik mijn eigen vriendje niet leuk vind hoor, het kan ook een vriendschappelijke date zijn toch? Op dit moment staat Barry Allen (Grant Gustin) uit The Flash wel heel hoog op het lijstje. Wat een schatje!

The Flash - Barry Allen

Welke serie(s) volg je op dit moment?

Heb je even? Ik kijk echt heel veel series. Ik noem alle series die ik volg en dit jaar (in Amerika) op tv zijn geweest, ook als ze nu, op dit moment, hiatus hebben of tussen twee seizoenen in zitten. Als er achter staat gecanceld dan is de serie dit jaar ook nog gecanceld (vaak tegen mijn zin in). De series die klikbaar zijn heb ik gerecenseerd.

The 100 (hoewel ik de eerste aflevering maar zo zo vond, ben ik nu wel fan), 2 Broke Girls, Agents of S.H.I.E.L.D., About a Boy, Almost Human (gecanceld), America’s Next Top Model, Are You the One?, Arrow, Awkward., Baby Daddy, Beauty and the Beast, The Big Bang Theory, Bitten, Black-ish, The Blacklist, The Carrie Diaries (gecanceld), Chasing Life, Chicago Fire, Chicago PDThe Crazy Ones, Cristela, Dancing with the Stars, Devious Maids, Divorce, Downton Abbey, Enlisted (gecanceld), Finding Carter, The Flash, The Following, Forever, The Fosters, Friends with Better Lives (gecanceld), Game of Thrones, Glee, Gotham, Graceland, Ground Floor, Happyland, Hart of Dixie (in Nederland noemen ze het Dokter Hart), Heartland, How to Get Away with Murder, Jane the Virgin, The Librarians, The McCarthys, The Millers, Mistresses, Mulaney, Nashville, New Girl, The Night Shift, Orange Is the New Black, The Originals, Orphan Black, Parenthood, Pretty Little Liars, Red Band Society, Reign, Resurrection, Revenge, De Slechtste Chauffeur van Nederland, Star-Crossed (gecanceld), Suburgatory (gecanceld), Suits, Supernatural, Surviving Jack (gecanceld), Switched at Birth, Teen Wolf, The Tomorrow People (gecanceld), Trophy Wife (gecanceld), Undateable, Under the Dome, The Vampire Diaries, Wie is de Mol?, White Collar, Witches of East End (gecanceld), Wolf Watch, Young & Hungry.

Al heb ik dit jaar ook andere series nog gezien hoor. Zo keken mijn vriend en ik het einde van Breaking Bad en heb ik in de tijd dat ik in de ziektewet zat alle seizoenen van Veronica Mars (en de film!) gezien.

Van welke afgelopen serie mogen ze nog een vervolg maken?

The Lying Game! O, vreselijk dat ze de serie eindigden met zo’n cliffhanger. Cruel! En als ze dan toch bezig zijn dan mag Alphas ook nog wel een vervolg op die cliffhanger van seizoen 2.

The Lying Game

Welke serie wil je nog graag zien?

Oeh dat zijn er ook heeeeeeeeeeel veel! Bij MijnSerie.nl kun je een lijst bijhouden met series die je nog wilt bekijken en mijn teller staat momenteel op 166 series. En er zijn nog genoeg series die ook op dat lijstje horen. Onder andere Haven, Fringe, Dawson’s Creek en Girls staan op het lijstje.

Heb je al eens een serie (of enkele afleveringen) herbekeken?

Dit doe ik in principe niet omdat ik zoveel series volg dat ik daar geen tijd voor heb. En zijn er geen nieuwe afleveringen om te kijken, dan heb ik nog een waslijst aan series die ik nog wilde zien dus dan begin ik daarmee. Wel heb ik een deel van de afleveringen van het vijfde seizoen Teen Wolf herbekeken omdat ik de nieuwste aflevering met mijn broertje wilde kijken toen hij op bezoek was, maar hij nog niet bij was. En ik vond het absoluut niet erg om die afleveringen nog een keer te kijken; Teen Wolf is zo goed!

O, en ik besef nu ook dat ik afleveringen van Smallville heb herbekeken. Als jong meisje heb ik ooit de eerste vier/vijf seizoenen gezien, maar op de één of andere manier heb ik nooit verder gekeken. Ik denk dat het niet meer op tv kwam en dat ik nog niet wist hoe ik moest downloaden. Dus sinds vorig jaar kijk ik af en toe weer wat afleveringen van Smallville vanaf seizoen 1, ik herinner mij de verhaallijnen immers lang niet zo goed meer. Inmiddels ben ik in seizoen 3. Yay, nog zesenhalf seizoen te gaan! ^^

Teen Wolf

Welke serie heb je een tijdje gevolgd en daarna weer opgegeven?

Once Upon a Time. Toen ik bij seizoen 3 kwam, kwam ik er gewoon echt niet doorheen. Ze wijkten teveel af van hun oorsprong en de eerste aflevering van seizoen 3 vond ik direct al niet leuk. Een tijdje geleden begon ik toch nogmaals aan het derde seizoen, maar na vijf afleveringen ben ik weer blijven hangen. De verhaallijn met Peter Pan vond ik echt heel erg saai. Omdat mij is verteld dat de tweede helft van dat seizoen weer terug naar de basis gaat wil ik wel weer met de serie beginnen, maar als een seizoen uit 24 afleveringen bestaat is het erg lastig om je te motiveren voor twaalf saaie afleveringen achter elkaar.

Once Upon a Time is trouwens volgens mij de enige serie die ik geweldig vond en daarna tijdelijk mee gestopt ben te kijken, maar er zijn ook andere series waarbij ik dat had kunnen doen. Ik ben echter iemand die, als die begint aan een serie, ook wil weten hoe de serie eindigt en daardoor nog seizoenen door kan kijken terwijl de serie allang zijn beste tijd voorbij is. Zo ook bijvoorbeeld Pretty Little Liars.

Ik was een grote fan en het begin was ook echt subliem, maar jeetje wat wordt de serie gerekt… Als ik niet wilde weten wie nou daadwerkelijk A was – want na al die tijd die ik in de serie heb gestopt verdien ik het om te weten wie dat is – dan was ik allang met de serie gestopt. Het is vreselijk om aan te zien hoe mijn ooit favoriete serie zo eindeloos gerekt wordt door zijn populariteit dat het zijn kracht verliest. Ik vind het dus jammer dat al bekend is dat er nog twee seizoenen komen. Ze hadden er verstandig aan gedaan om op hun hoogtepunt te stoppen. Wat mij betreft maken ze dit seizoen af, maken ze A bekend en stoppen ze er dan mee.

En op zich een vrij belangrijke: Breaking Bad. Na de eerste drie afleveringen waren we gestopt omdat het niet zo geweldig leek, maar people, bijt daar echt even doorheen, want de serie wordt daarna zoveel beter!

Breaking Bad

Met welk personage zou je wel van plaats willen ruilen?

Elk personage heeft kwaliteiten die ik graag over zou nemen, maar ook dingen die ik niet over zou willen nemen, dus eigenlijk niemand specifiek. Maar het liefst zou ik één van die bad-ass protagonisten zijn!

Wat voor blogposts over tv series zouden jullie graag nog op Reviews & Roses willen zien?

Deze post is al 2356 keer gelezen


Geef een reactie

12 responses to “De Tv Series Tag

  1. Wat een mooi blog heb je, Jessica! En wat een leuke tag is dit! Ik denk dat ik ‘m binnenkort ook ga invullen.
    Trouwens goed om te weten dat jij na meerdere seizoenen PLL nog steeds niet weet wie A is! Ik vind het nu (seizoen 1) al te traag gaan namelijk, maar hoopte er eind van dit seizoen achter te komen. Je hebt me een flinke teleurstelling bespaard 😛

    • Wauw, dankjewel voor je compliment Eline! 😀
      Ja, helaas weten we nog steeds niet wie A is. Telkens als je denkt het te weten blijkt weer dat ze je hebben doen denken dat je het wist, maar geven ze er weer een andere draai aan. Ze rekken het wat te veel.