Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Deze week op tv | Gotham

Gotham

GothamTitel: Gotham
Premièredatum: 22 september 2014 (VS) | 17 januari 2015 (NL)
Zender: FOX (VS) | Veronica (NL)
Genre: Actie | Drama | Misdaad | Mysterie | Sci-fi | Thriller
CastBenjamin McKenzie, David Mazouz, Jada Pinkett Smith, Robin Lord Taylor, Camren Bicondova, Cory Michael Smith, Donal Logue, Sean Pertwee
Speelduur per aflevering: 42 minuten

Gotham naar Veronica

Vorige week raadde ik de leuke serie Jane the Virgin aan, maar deze week wil ik jullie een compleet andere soort serie aanraden. De serie die vanaf deze week op de Nederlandse buis te zien is, namelijk: Gotham. Een serie die ongetwijfeld erg populair gaat zijn op Veronica.

Amerika

In Amerika is de eerste helft van het eerste seizoen al uitgezonden in de periode van 22 september 2014 tot en met 24 november 2014. De serie begon afgelopen 5 januari 2015 aan de tweede helft van het seizoen.

Waar gaat Gotham over?

Gotham gaat over detective Jim Gordon (Benjamin McKenzie) die je misschien al kent uit de verhalen van Batman. We gaan terug naar de tijd dat Batman nog niet bestaat. Nja, hij bestaat wel, maar nog niet in de vorm van Batman; Bruce Wayne (Batman dus) is nog maar een jonge jongen (gespeeld door David Mazouz). In de eerste aflevering zien we hoe hij zijn ouders verliest, een gebeurtenis die een grote impact op hem heeft.

Gotham cast

Maar de serie draait niet om hoe Batman Batman wordt, maar centreert zich rondom de detective die van Gotham een betere plek probeert te maken. In Gotham zie je hoe hij van detective opklimt tot de commissaris zoals we hem kennen uit de films. Bruce Wayne speelt zeker een rol, maar niet de hoofdrol. Dit geldt ook voor andere personages die in de films (en de stripboeken natuurlijk) van Batman voorbij komen. Zo is Catwoman hier nog een jong meisje en zien we ook The Penguin en The Riddler voorbij komen.

Mijn mening

Voor MijnSerie.nl schreef ik al een recensie over de eerste aflevering en daarin was ik deels positief, maar waren er voor mij ook nog wat minpunten. Inmiddels heb ik alle afleveringen gezien die tot nu toe in Amerika zijn uitgezonden.

Gotham vind ik niet de allerbeste serie die bestaat en als ik een weekje langer moet wachten op een nieuwe aflevering vind ik dat ook geen ramp. Maar de serie is zeker wel vermakelijk als je op zoek bent naar een nieuwe serie, want de serie is op bepaalde punten erg sterk en vernieuwend.

Favoriete personages zijn op dit moment Oswald Cobblepot (The Penguin) en Edward Nygma (The Riddler), die beiden erg interessant zijn en goed vertolkt worden door respectievelijk Robin Lord Taylor en Cory Michael Smith.

De serie geeft een bijzondere sfeer af en is daardoor erg uniek. Het gevolg is daardoor wel dat er een grote kans bestaat dat er hele wisselende meningen zijn over deze serie (en dit heb ik online ook al gemerkt). Om alvast een indruk te krijgen of het wat voor je is kun je, naast mijn mening in dit artikel, hieronder ook de trailer bekijken.

Gotham is vanaf zaterdag 17 januari 2015 elke week na Arrow te zien op Veronica om 21.55 uur. Ga jij kijken?

Deze post is al 2302 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Deze week op tv | Gotham

  1. Ik vind Gotham een heerlijke serie, vooral de laatste paar afleveringen van het eerste deel vond ik heerlijk, wat een spanning zat daar in! Al moet ik zeggen dat ik de nieuwste aflevering, van vorige week, toch minder spannend vond. Op de dinsdag zijn er behoorlijk wat series die ik wil kijken (NCIS, Agents of Shield, en nog een paar die ik nu niet meteen bedenk) en Gotham is toch meestal wel de tweede die ik bekijk 🙂

  2. Ik vind Gotham wel heel leuk haha. Ik schreef er ook een review tijdje geleden over, maar toen gaf ik ook aan dat je wel van een bepaalde scene moet houden. Ik denk dat veel mensen daar inderdaad op af kunnen knappen. Ik moet trouwens wel eerlijk zeggen dat ik (zoals ik vaak met series vind) het wel beter vind worden. De characters vallen op hun plaats en ze beginnen in de serie meer hun rol te spelen, dat vond ik in het begin minder (ook omdat er zoveel rollen voorbij kwamen).

  3. Ik heb een tijdje geleden de eerste aflevering bekeken. Ik vond ‘m niet héél bijzonder, maar ook niet slecht. Misschien dat ik nog een keertje de volgende afleveringen ga kijken als ik me verveel, maar om eerlijk te zijn voel ik niet echt haast om de rest te bekijken haha.