Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Deze week op tv | Jane the Virgin

Jane the Virgin banner

Jane the Virgin naar NET5

In november meldde ik het al op Facebook, maar morgen is het dan echt zo ver; Jane the Virgin komt naar de Nederlandse beeldbuis. Wat is Jane the Virgin? Eén van de beste nieuwe series van dit serieseizoen! Misschien ben je de naam van de serie overigens ook al een keer eerder tegenkomen op Reviews & Roses; ik schreef namelijk over de serie in mijn overzicht met series waar ik afgelopen herfst naar uitkeek en ik schreef een recensie over de eerste aflevering voor MijnSerie.nl.

Amerika

Ikzelf heb inmiddels de gehele eerste helft van het eerste seizoen al gezien dat in de periode van 13 oktober tot en met 15 december uitgezonden werd, en ik kan niet wachten tot het 19 januari is, want dan gaat het eerste seizoen weer verder in Amerika. Maar nu zal je je misschien wel afvragen; waar gaat Jane the Virgin dan over, en waarom is het zo geweldig?

Jane the Virgin - Cast

Waar gaat Jane the Virgin over?

Jane the Virgin gaat over de 23-jarige Jane Villanueva die alles op een rijtje heeft, maar plots per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd wordt. Ze kijkt dan ook raar op wanneer de dokter haar vertelt dat ze zwanger is, ze is immers nog maagd!

Dan blijkt degene die haar heeft geïnsemineerd ook nog eens de zus te zijn van de eigenaar (Rafael) van het hotel waar Jane werkt, van wie Jane ooit haar eerste kus heeft gehad. Daarnaast was het Petra, de vriendin van Rafael, die eigenlijk geïnsemineerd had moeten worden. Jane’s vriend, Michael, is politieagent en blijkt een geheim met zich mee te dragen. En welke rol speelt die telenovela-ster? Zo begint het zeer ingewikkelde, maar enorm vermakelijke verhaal van de zwangere maagd.

Mijn mening

Jane the Virgin is grappig, heel grappig, maar kent ook een enorme portie drama. En dat alles op een hele luchtige manier waarbij elke aflevering gebracht wordt als een hoofdstuk uit een boek. Het verhaal zit goed in elkaar en de acteurs zijn net zo goed, en leuk!

Na de eerste aflevering was ik al direct enthousiast en dat enthousiasme is geen enkel moment weggezakt. Elke week keek ik weer uit naar een leuke aflevering van Jane the Virgin. Mocht ik je nou nog steeds niet overgehaald hebben, neem dan zeker even de moeite om onderstaande trailer te kijken. You’ll love it, I promise!

Leuke weetjes

  • Het eerste seizoen van Jane the Virgin zal in zijn geheel bestaan uit 22 afleveringen.
  • Jane the Virgin is genomineerd voor een Golden Globe voor de beste komedieserie en Gina Rodriguez voor beste vrouwelijke hoofdrol in een komedie. 11 januari worden de Golden Globes gepresenteerd en komen we erachter of ze winnen.
  • Het Amerikaans Filminstituut (AFI) heeft Jane the Virgin als één van de tien beste series van het jaar benoemt.
  • De serie is een adaptatie van een Venezolaanse telenovella.

Jane the Virgin is vanaf dinsdag 6 januari elke week na Dokter Hart te zien op Net5 vanaf 21.25 uur. Ga jij kijken?

 

Deze post is al 3308 keer gelezen


Geef een reactie

9 responses to “Deze week op tv | Jane the Virgin

  1. Tess

    I love it. Seizoen 2 is tot nu toe wel wat minder dan het eerste. Hopelijk komen Jane & Rafael zo snel mogelijk weer bij elkaar en zijn ze snel een echt gezinnetje met Mateo!

  2. Ik zag hier laatst een voorstukje van en twijfelde nog, maar je hebt me zeker overtuigd in ieder geval de eerste aflevering te gaan kijken morgen. Ben erg benieuwd!