Categorieën: Tv-series / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Netflix aanrader | Teen Wolf (+ veelgestelde vragen!)

Teen Wolf cast

[Laatste update: 14-11-2016] Het is erg leuk om te zien dat velen van jullie op mijn blog belanden nadat jullie hebben gezocht met een zoekwoord/zin waarin jullie op zoek zijn naar iets rondom Teen Wolf. Omdat er zoveel gezocht wordt naar Teen Wolf leek het mij leuk om nog wat extra aandacht aan deze geweldige serie te besteden en een aantal veelgestelde vragen van jullie te beantwoorden.

Waar gaat Teen Wolf over?

Teen Wolf is een tv-serie gebaseerd op de gelijknamige film uit 1985 met Michael J. Fox in de rol van Scott Howard. De serie start met Scott McCall (Tyler Posey) en zijn beste vriend Stiles Stilinski (Dylan O’Brien). Stiles heeft zijn vader, welke politieagent is, afgeluisterd bij een telefoongesprek en is zo te weten gekomen dat een meid van in de twintig is vermoord. Echter is er maar één helft van haar lichaam gevonden en dit detail prikkelt Stiles om samen met Scott op zoek te gaan in het bos naar de andere helft van het lichaam.

Het leven van Scott McCall verandert voorgoed wanneer hij op die avond gebeten wordt door een weerwolf en hierdoor zelf ook geïnfecteerd raakt met het weerwolfvirus. Hoewel hij het in eerste instantie als vloek ervaart, ziet hij er toch ook wel de voordelen van in. Zo is zijn gehoor sterk verbeterd, is hij sterker en krijgt hij dankzij zijn versterkte instincten een basisplaats in het lacrosseteam. Echter zijn er ook veel nadelen. Zo is de vader van het meisje dat hij direct in de eerste aflevering al begint te daten een hunter die het gemunt heeft op weerwolven. Alsof dat nog niet genoeg is komt ook mede-hunter tante Kate (Jill Wagner) terug naar Beacon Hill. Zal Allison (Crystal Reed), het vriendinnetje van Scott, meegaan in het familiebedrijf en erachter komen wat Scott echt is?

Bovenstaande is hoe ik de serie omschreef in mijn recensie van seizoen 1. Natuurlijk bleef het hier niet bij en evolueerde de serie tot wat het nu is, maar voor degenen die de serie nog niet kijken wil ik nog niks vertellen over de volgende seizoenen. Het is echt zoveel leuker als je zelf op ontdekkingsreis gaat. Teen Wolf is spannend, sexy, grappig en onvoorspelbaar. Het is de enige serie die ook onder het genre horror wordt genoemd en die ik wel durf te kijken. Persoonlijk vind ik het horror element wel meevallen, eerder vind ik zelfs dat in seizoen 3 het genre thriller beter past. Natuurlijk in combinatie met de hoofdgenres drama en komedie, want dat je gaat lachen als je deze serie kijkt is zeker! (Edit: horror speelt in seizoen 5 wel een groter element, maar ik, als niet-horror liefhebber, kon er nog prima tegen)

Teen Wolf - Seizoen 2

Hoeveel seizoenen van Teen Wolf zijn er?

Teen Wolf bestaat uit zes seizoenen, waarvan het zesde seizoen nog moet starten.

Hoeveel afleveringen heeft elk seizoen?

 • Seizoen 1: 12 afleveringen
 • Seizoen 2: 12 afleveringen
 • Seizoen 3: 2 keer 12 afleveringen (= 24 afleveringen!)
 • Seizoen 4: 12 afleveringen
 • Seizoen 5: 20 afleveringen
 • Seizoen 6: 2 keer 10 afleveringen (= 20 afleveringen!) (EDIT: 10-07-2015)

Wat is zo goed aan Teen Wolf?

Letterlijk een vraag waarmee iemand op mijn blog terecht is gekomen. Natuurlijk is het antwoord te lezen in mijn recensies, maar ik zal het nogmaals kort benoemen.

Teen Wolf is wat mij betreft nog steeds een ondergewaardeerde serie die een groter platform verdiend dan MTV. Aan de andere kant, als een grote zender zoals ABC of The CW de serie uit zou zenden zou de concurrentie groter zijn omdat daar al zoveel kwaliteitsseries uitgezonden worden en is de kans groter dat de serie vroegtijdig gecanceld zou worden. Er zijn namelijk zoveel goede series op dat soort zenders geweest en veel daarvan delfden het onderspit. Wat dat betreft zit Teen Wolf dus eigenlijk wel goed bij MTV. Teen Wolf heeft de kans gekregen om te groeien.

De schrijvers zetten je soms compleet op het verkeerde spoor en dat maakt de serie spannend en onvoorspelbaar. Er is goed nagedacht over de verhaallijn en alle puzzelstukjes passen foutloos in elkaar. Een goed script schrijven is natuurlijk niet alles, daarom ook enorm veel lof voor de acteurs van Teen Wolf. Ze weten hun personages goed neer te zetten, natuurlijk de één net wat beter dan de ander, maar desalniettemin doen ze het allen goed. Dylan O’Brien – voor velen bekend van de film The Maze Runner – is een uitzondering en hij steekt met kop en schouders boven ieders acteerkunsten uit – zeker in seizoen 3B! Wat een acteur! En wat bovenal een belangrijke factor is in deze serie is dat de drama gepaard gaat met een flinke dosis humor op een passende manier. De Teen Wolf humor is iets dat je ongetwijfeld aan zal trekken tot de serie.

Teen Wolf Seizoen 3B

Wanneer komt Teen Wolf op Netflix?

Veel vragen waarmee jullie op mijn blog komen gaan ook over Teen Wolf op Netflix. “Wanneer komt Teen Wolf seizoen 3B op Netflix?” “Wanneer komt seizoen 4 van Teen Wolf op Netflix?” “Wanneer komt seizoen 5 op Netflix?” Op twee websites (seriesnetflix.nl en netflix-nederland.nl) ben ik tegengekomen dat seizoen 5 medio zomer 2016 op Netflix zal verschijnen, maar hoe betrouwbaar die informatie is durf ik helaas niet te zeggen. Het kan zomaar veranderen.
Edit 01-07-2015: seizoen 3B staat vanaf nu ook op Netflix!
Edit 01-09-2015: Seizoen 4 staat vanaf vandaag op Netflix!
Edit 24-07-2016: Seizoen 5 staat vooralsnog niet op Netflix. Echter ze gaan er vanuit dat medio zomer 2016 online zal komen. Houdt er rekening mee dat dit dus ook 1 september kan zijn!)
Edit 01-09-2016: Seizoen 5 staat op Netflix! Seizoen zes zal waarschijnlijk toegevoegd worden op 1 september 2017.

Wanneer begint Teen Wolf seizoen 6? (Update: 24-07-2016)

Seizoen 6 had vooralsnog geen premièredatum ontvangen. Dit had te maken met het ongeluk van Dylan O’Brien begin maart op de set van The Maze Runner: Death Cure. Inmiddels is bevestigd dat seizoen 6 in plaats van in juni 2016, pas in november 2016 van start gaan. Het seizoen zal twintig afleveringen tellen en twee verhaallijnen van tien afleveringen bevatten (net zoals in seizoen 3).
Edit 14-11-2016: Seizoen 6 gaat op 15 november 2016 van start, Dylan O’Brien zal op een gegeven moment meerdere afleveringen niet te zien zijn.

Seizoen 6 het laatste seizoen (Update 24-07-2016)

Tijdens San Diego Comic Con dit jaar (juli 2016) is aangekondigd dat seizoen 6 het allerlaatste seizoen (bekijk de aankondiging op video) zal zijn van Teen Wolf. De serie zal eindigen na exact 100 afleveringen. Bekijk hieronder de teaser voor seizoen 6.

Nieuwe opening credits (Update 14-11-2016)

Op 14 november 2016 onthulden ze de nieuwe opening credits voor het laastste seizoen. Ze houden dezelfde tune, maar het nieuwe filmpje ziet er wederom strak uit. Opvallend is dat ook Linden Ashby, Melissa Ponzio en JR Bourne in de opening credits te zien zijn. Bekijk de nieuwe opening credits hieronder.

Recensies van Teen Wolf seizoen 1, 2, 3 en 4

Mijn recensies van Seizoen 1, Seizoen 2, Seizoen 3A, Seizoen 3B en Seizoen 4 vind je door op het seizoen in deze zin te klikken. Op dit moment is mijn recensie van seizoen 3B het op drie na beste bekeken artikel op Reviews & Roses. Op zich geen verrassing, want dat zijn wat mij betreft de twaalf allerbeste afleveringen van Teen Wolf!

Lees voordat je vragen stelt eerst even de tekst hierboven en de reactievelden, er worden namelijk vaak dezelfde vragen gesteld terwijl het antwoord hierboven is benoemd. Is een vraag onbeantwoord gebleven? Stel hem dan alsnog in het reactieveld onderin en dan ga ik mijn best doen je vraag te beantwoorden.

Kijk jij Teen Wolf al?

Deze post is al 17779 keer gelezen


Geef een reactie

126 responses to “Netflix aanrader | Teen Wolf (+ veelgestelde vragen!)

 1. Patricia Van Impe

  beste,
  ik zou heel graag de volledige serie in de verzamelbox hebben maar op elke site is het import.
  zonder Nederlandse ondertiteling dus. hoewel ik wel Engels kan zou het toch leuk zijn als er Nederlandse ondertiteling opstaat. enig idee waar ik hem zou kunnen vinden voor niet hoger dan 100 euro? met vriendelijke groeten,
  Patricia

  • Saff

   Hm hoi zou je hem echt voor altijd willen hebben of niet Want op Amazone prime kan je hem nu ook kijken en daar is het maar 3 euro per maand met een gratis trial dus dat zou je kunnen doen hij staat ook op Netflix

  • Dag Amina,

   Er zijn diverse websites waar je ze op kunt streamen en je kunt ze op verschillende manieren downloaden. Hier zal je zelf even op moeten googlelen en moeten kijken wat voor jou mogelijk is (gezien er veel soorten zijn en dit om de haverklap wisselt doordat het in feite illegaal is). Vroeger was het ook altijd te zien op MTV.com, maar helaas hebben ze dit inmiddels onmogelijk gemaakt.

  • als je een android telefoon hebt, kun je een app via internet op je mobiel downloaden deze site heet: http://www.showboxappdownload.com. als je dit hebt gezocht, scroll je een beetje daar beneden, daar staat in het blauw: show box APK download. klik daarop. dan kom je weer op een andere pagina, scroll ook een beetje naar beneden, dan moet je het eerst blauwe tekst aanklikken: Download Showbox Apk. dat download hij hem op je mobiel. je kan het ook op je laptop downloaden, dit weet ik echter helaas niet…

 2. Hallo Jessica
  Ik heb een vraag want ik ben al een tijdje op zoek en toen kwam ik op jouw website,wat een geweldige website is trouwens!
  Heb jij enig idee wanneer volledig seizoen 6 teen wolf op popcorn time staat?
  Of hoe/waar ik dat kan vinden?
  Alvast bedankt voor je antwoord!

 3. Robin

  Heej Jessica,

  Mooi dat je de tijd neemt om een blog bij te houden over Teenwolf.. dankzij jou ben ik deze serie alsnog gaan volgen en reeds verslaafd geworden aan de serie en alles mystieke verhalen eromheen. Helaas zal er een einde aandeze jammer genoeg ondergewaarde serie. Ga door met het goede bloggen!

  Groet,
  Robin

 4. Rosie

  ik had een paar vragen, ik ben nu bij seizoen 3a van teen wolf maar ik snap niet wat een afgezant, druide en een darach is (ik weet wel dat die lerares een darach is maar is er dus maar 1 darach)? en scott’s baas, en zijn zus (de dierenarts) wat zijn zij? oh een een nemeton

 5. Mariska

  Ik vind het een Ge-wel-dige serie!! Kan bijna niet meer wachten op seizoen 6.. En wat is de kwaliteit ook verbeterd door de seizoenen heen he??

 6. Bibi

  Heeii Jessica,
  Weet je al wanneer Teen Wolf seizoen 5 op Netflix komt?
  Ik zie in de reacties dat hij moet verschijnen in de zomer, en dat is het nu.
  X Bibi

  • Dag Bibi,

   Ik raad je aan om even op de link in het artikel te klikken en dat in de gaten te houden. Als er een specifieke datum bekend is komt dat op die website te staan. Daar haal ik de informatie vandaan.

 7. Cindy

  Hier boven staan veel comments dat seizoen 5 in de zomer op Netflix staat weet je misschien de datum wanneer seizoen 5 op Netflix komt.

 8. bente

  hey hier ben ik weer , ik heb een vraag ik kijk de serie teenwolf op coke and popcorn online. Nu is seizoen 5 daar al een tijdje afgelopen heb jij enig idee wanneer seizoen 6 begint ? i hope so

 9. Re

  Als je bij Btdigg.org (Teen wolf nl) schrijft zonder de aanhalingstekens kan je de eerste 10 afleveringen van seizoen 5 downloaden en kijken.

 10. linn

  weet iemand misschien of ik ook op mijn tv teenwolf verder kan kijken? want ik weet niet of ik hier Amirikaanse MTV kan ontvangen.
  groetjess

 11. Geans

  Op Popcorntime is zelf al seizoen 6 te bekijken…? Maar hoe kan dat als ze nog bezig zijn met seizoen 5 uit te zenden in Amerika?

 12. Babetbastiaansen

  Hee ik ben al heel lang klaar met teen wolf ik heb alle seizoenen al en ik hoorde dat er in 2015 al een seizoen 5 was maar die heb ik nog steeds niet hoor???!

 13. A

  Ik kan echt niet wachten!!! ik las daarjuist in de reviews dat iemand seizoen 5 al had gezien. Hoe kan dat? Ikzelf kijk op netflix dus daar kan het al niet op. Ik dacht aan popcorn time maar dat ligt nu plat.

 14. Bente

  Hey jessica, ik ben echt verslaafd aan teenwolf alleen ik ben gebleven bij aflevering 10 van seizoen 5, nergens gaat het verder ? hoe kan dit ? gaat het nog verder of gaat het pas verder bij seizoen 6 en zo ja wanneer komt al het nieuwe uit

  • Hoi Bente,

   Dat klopt, na tien afleveringen hebben ze een kleine stop (dan filmen ze nieuwe afleveringen), en op 5 januari gaan ze weer verder in seizoen 5 met nóg tien afleveringen. Vermoedelijk zal seizoen 6 vervolgens in juni starten. We hebben dus nog minstens 30 afleveringen te goed! 😀

 15. E

  Heey ik ben groot fan van teen wolf maar heb seizoen 1 tot er met 4 al helemaal uit, ik heb nu wel een app (showbox) waar ik via mijn Samsung de serie wel kan kijken maar zonder ondertiteling. Maar het probleem is nu dat Engels niet mijn sterkste kant is maar ik wel gewoon teen wolf wil kijken. Is dan de engigste optie wachten tot de zomer van 2016? ?

  • E

   Misschien nog wat extra info over showbox, het is alleen mogelijk op een Samsung apparaat nou dat weet ik trouwens niet zeker. In ieder geval niet op een Apple apparaat. Je kan bij de Play store gewoon intypen Show Box. Daar staan alle film op maar je moet ook MX speler hebben anders kan je de film niet afspelen deze kan je ook gewoon krijgen op Play store ik vind het echt een chille app alle nieuwe films staan erop enige nadeel is natuurlijk geen ondertiteling. Oja en engigste moet enigste zijn

   • Dag E,

    Helaas ken ik de showbox niet, ik weet dus niet of je daar ondertiteling voor kunt krijgen. Ikzelf kijk op Netflix als ik iets met ondertiteling wil kijken, maar de meeste series kijk ik gewoon zonder ondertiteling omdat ik graag zonder ondertiteling kijk. Ik ben bang dat ik je daar dus helaas niet mee kan helpen. Je zou je vraag altijd kunnen voorleggen op het forum van MijnSerie.nl, wie weet kan iemand je daar verder helpen.

 16. Belle

  Haaaii. Ik wilde vragen wanneer seizoen 5 op netflix komt? IK KAN NIET WACHTEN! Nergens kan ik het kijken gratis. En ik heb al een account op Netflix dus daar zal ik het maar mee moeten doen.

  • Hoi Belle,

   Op dit moment is de verwachting dat seizoen 5 in de zomer van 2016 op de Nederlandse Netflix zal verschijnen. Het is mij nog niet duidelijk of het gaat om geheel seizoen 5 of alleen het eerste deel.

   Ik weet niet hoe handig je met internet bent, maar als je echt niet kunt wachten seizoen 5 te kijken (dat zou ik ook niet kunnen), dan zou je als je de Chrome browser gebruikt de extensie Hola Beter Internet kunnen toevoegen. Als je vervolgens naar http://www.mtv.com/shows/teen_wolf/video/full-episodes/ gaat vind je daar alle aflevering van Teen Wolf (en leuke extra’s!). Als je dan bij Hola instelt dat je wilt dat de site denkt dat je uit Amerika komt dan zijn alle afleveringen gewoon door jou te bekijken. (wel zonder ondertiteling uiteraard)

  • Ik ben helaas niet bekend met het gebruik, en assortiment van Popcorn Time, maar als ik google zie ik wel de aflevering omschrijving staan, dus ik denk dat het wel beschikbaar is.

  • Dag Chiem,

   Die vraag heb ik beantwoord in bovenstaand artikel. Er wordt gezegd dat seizoen 4 deze zomer op Netflix kan verschijnen, maar helemaal zeker weten doen we het nooit totdat het daadwerkelijk op Netflix staat. Wanneer seizoen 5 verschijnt op Netflix is nog niet bekend.

 17. Linde

  weet iemand hoe laat teen wolf morgen 29 juni begint??? want het komt toch op MTV?! ik keek gister op de tv-gids en ik zag teen wolf er niet tussen staan… ik wil het graag weten want ik ben een groot fan en kan niet wachten tot dat het nieuwe seizoen begint!

  • Hoi Linde,

   Teen Wolf komt helaas nog niet op de Nederlandse televisie. Het komt wel op de Amerikaanse MTV en de afleveringen kun je een aantal dagen later meestal ook wel streamen vanaf de Amerikaanse website van MTV. Downloaden kan ook.

 18. Ah ik moet Teen Wolf echt gaan kijken! Mijn beste vriendin blijft erop hameren dat het écht heel leuk is, maar ik volg al zoveel series door elkaar dat ik soms een beetje in de war raak met alles haha. Wat Emmy zegt, misschien voor in de vakantie!