Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Recensie | Teen Wolf – Seizoen 3B

Teen Wolf Seizoen 3B

Teen Wolf - Seizoen 3Titel: Teen Wolf
Première
: 12 augustus 2013 (VS)
Zender: MTV
Genre: Actie | Komedie | Drama | Fantasy | Horror | Romantiek | Thriller
Hoofdpersoon: Tyler PoseyDylan O’Brien, Crystal Reed, Tyler Hoechlin, Holland RodenArden Cho, Charlie Carver, Max Carver, Shelley Hennig, Daniel Sharman
Bijpersonages: JR Bourne, Linden Ashby, Melissa Ponzio, Seth Gilliam, Ryan Kelley
Speelduur per aflevering: 41 minuten
Tagline: Lose your DNIM
Kijkwijzer: 16+ (Angst)

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Teen Wolf is een Amerikaanse drama-/fantasieserie van de zender MTV. De serie ging in première op 5 juni 2011.

Teen Wolf gaat over de jonge Scott McCall. Als hij wordt gebeten door een weerwolf, verandert hij er zelf in een. Nu mag je in de puberteit wat extra haargroei verwachten, maar bij Scott loopt het de spuigaten uit. En alsof volwassen worden nog niet erg genoeg is, wordt hij nu ineens op de hielen gezeten door weerwolfjagers. Het drama wordt helemaal compleet als een van de weerwolfjagers de vader van zijn nieuwe vriendinnetje blijkt te zijn, want romantiek mag natuurlijk niet ontbreken.

Recensie

Ik ben een beetje laat met het schrijven van deze recensie. De finale van het derde seizoen van Teen Wolf was al op 24 maart 2014. Echter deze recensie zal niet anders zijn dan mijn vorige recensies over Teen Wolf. Elke recensie zeg ik weer dat de serie zichzelf overtreft en het nieuwe seizoen beter is dan het vorige. En die trend zetten ze weer voort. Elke recensie ga ik een cijfer of een half cijfer omhoog, en nu kan ik niet meer minder dan een tien geven gezien ik de serie de vorige keer al een 9,5 gaf. De serie is uiteraard niet perfect, maar door de manier waarop ze mij elke week weer naar een nieuwe aflevering uit laten kijken hebben ze dat cijfer zeker dik verdiend.

Dit tweede deel van seizoen drie was nog weer zoveel beter dan het eerste deel. Dit mede dankzij fenomenaal acteerwerk van Dylan O’Brien en fantastisch schrijfwerk van Jeff Davis. Leuk om te melden is ook dat de Teen Wolf nu ook te zien is via Netflix. Dus mocht je nog niet begonnen zijn dan kun je nu direct beginnen met bingeviewing.

Het eerste deel van seizoen 3 eindigde met Scott die zichzelf overtrof en nu een Alfa is. Jennifer Blake en Deucalion werden verslagen en zo werd deze verhaallijn mooi afgesloten. Maar de bijna-doodervaring die Alison, Scott en Stiles vrijwillig hebben meegemaakt, heeft een deur geopend waar het tweede deel van seizoen 3 op verder gaat. Dit tweede deel is donkerder.

De tagline was dan ook Lose your mind. En dat deden zij, en ik ook! Seizoen 3B was zenuwslopend en een week wachten op de volgende aflevering was ondraaglijk. Aflevering dertien (de eerste aflevering van het tweede deel) heb ik laat op een avond gekeken en daar had ik achteraf spijt van. Je kon er nachtmerries van krijgen.

Meer?

Deze recensie heb ik geschreven voor MijnSerie.nl. Je leest de gehele recensie hier.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2875 keer gelezen


Geef een reactie