Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , ,

Geschreven door Jessica

Nieuwe series #3

Nieuwe series #3

Het is fall season in tv-land, wat betekent dat er heel veel van onze favoriete series weer beginnen of al zijn begonnen, en ook heel wat nieuwe series op het programma verschijnen. Om jullie te helpen het kaf van het koren te scheiden volgen een aantal van deze blogjes. Van zoveel mogelijk nieuwe series zal ik in elk geval de eerste aflevering kijken. En hoewel je een serie natuurlijk niet compleet kunt beoordelen op basis van de pilot, kun je al wel een mening vormen en verwachtingen scheppen voor de rest van het seizoen. In elke editie zal ik drie nieuwe series bespreken en je vertellen wat ik van de pilot vond. Deze week op het programma: Quantico, Blood & Oil en Heroes Reborn.

Quatico posterQuantico

Premièredatum: 27 september 2015
Zender: ABC (Amerika)
Genre: Misdaad | Drama | Mysterie | Thriller
Tagline: The FBI’s top recruit is now their most wanted
Speelduur per afl.: 42 minuten

Wie speelt erin: Priyanka Chopra, Johanna Braddy, Tate Ellington, Jake McLaughlin, Graham Rogers, Yasmine Al Massri, Aunjanue Ellis, Josh Hopkins

Waar gaat het over: Een diverse groep nieuwelingen arriveren op de FBI basis in Quantico om getraind te worden. Zij zijn de beste, slimste en meest gelauwerde nieuwelingen, dus niemand verwacht dat één van hen de grootste aanval op New York beraamt sinds 11 september 2001.

Top of flop: Na de eerste aflevering was ik direct al groot fan, en ook na de tweede aflevering blijf ik de serie graag volgen. In het heden is de FBI op zoek naar een terrorist die met succes een aanslag heeft gepleegd. Wat in elk geval zeker is, is dat het één van de nieuwe FBI agenten is die een jaar geleden hun opleiding in Quantico begonnen, althans dat denken ze. De serie start met de opleiding die net van start gaat en de aanslag die net gepleegd is. Elke aflevering ontdek je meer over de nieuwelingen tijdens de opleiding, maar zie je ook hoe het verder gaat naar de aanslag.

Samen met de personages ga je op zoek naar wie de terrorist is. Dit is echter niet zo makkelijk, want stiekem blijkt iedereen een geheime agenda te hebben. Hoewel ik ook veel negatieve reacties heb gelezen over Quantico, ben ik echt een liefhebber van deze serie. Heerlijk al die intriges en geheime agenda’s en ontdekken hoe het verhaal in elkaar zit. De stukken uit het verleden vind ik wel interessanter dan het heden, maar ik denk wel dat het nodig is beide tegelijkertijd te vertellen. Daarnaast vind ik de serie ook verrassend, houdt het mijn interesse vast doordat ik nieuwsgierig word naar wat er tussenin is gebeurd, maar ook de acteurs zijn erg leuk. Ze hebben ook een goede chemie met elkaar. Al met al is Quantico wat mij betreft één van de leukere nieuwe series.

Blood and Oil posterBlood & Oil

Premièredatum: 27 september 2015
Zender: ABC (Amerika)
Genre: Misdaad | Drama
Tagline: Sometimes you have to play dirty to get filthy rich
Speelduur per afl.: 42 minuten

Wie speelt erin: Don Johnson, Chace Crawford, Amber Valletta, Rebecca Rittenhouse, Scott Michael Foster

Waar gaat het over: Billy en Cody Lefever dromen van een nieuw leven en verhuizen naar The Bakken in North Dakota. Een stad die bruist na de grootste olie-ontdekking in de Amerikaanse geschiedenis. Al snel komen zij tegenover een meedogenloze tycoon te staan, die hen dwingt alles op het spel te zetten. Ook hun huwelijk.

Top of flop: Tsjah, de eerste aflevering stelde mij zwaar teleur. Het is niet perse een slechte serie, maar het is simpelweg gewoon niet mijn soort serie. Veel gepraat, veel plannen beramen achter elkaars rug om. Het verhaal voelt droog en de personages trekken me nog niet mee in het verhaal en zorgen niet voor binding. Ik denk ook dat de sfeer in het algeheel mij niet trekt.

Waarom ik dit zo jammer vind? Omdat Chase Crawford (Gossip Girl) erin speelt, alsook Scott Michael Foster die stopte met Chasing Life (dat helaas ook gecanceld is inmiddels), maar van wie ik erg heb genoten. Waar de serie mij een beetje aan doet denken is Dallas, maar dat heb ik nooit echt gevolgd, dus of het echt vergelijkbaar is kan ik je niet vertellen. Aflevering twee vond ik al interessanter, maar nog steeds pakt het mij niet helemaal. Ik twijfel nog of ik de derde aflevering wel of niet ga kijken.

Heroes Reborn posterHeroes Reborn

Premièredatum: 24 september 2015
Zender: NBC (Amerika)
Genre: Drama | Fantasy | Sci-fi | Thriller
Tagline: A new phenomenon begins
Speelduur per afl.: 42 minuten

Wie speelt erin: Zachary Levi, Jack Coleman, Gatlin Green, Rya Kihlstedt, Henry Zebrowski, Robbie Kay, Judith Shekoni, Francesca Eastwood, Danika Yarosh, Ryan Guzman, Kiki Sukezane, Toru Uchikado

Waar gaat het over: Van de maker van Heroes, Tim Kring, komt nu de epische dertiendelige event serie Heroes Reborn, over gewone mensen die ontdekken dat ze buitengewone talenten bezitten.

Een jaar geleden bleef de stad Odessa, Texas gedecimeerd na een terroristische aanslag. Diegenen met buitengewone talenten worden beschuldigd van deze aanslag en moeten gedwongen onderduiken of op de vlucht slaan voor de mensen met afschuwelijke motieven.

Top of flop: Eerlijk is eerlijk, ik heb Heroes nog nooit helemaal uitgekeken. Seizoen 1 tot en met 3 heb ik twee keer gezien, maar telkens strandde ik bij seizoen 4. De eerste aflevering was dusdanig niet boeiend dat ik bij die aflevering eindigde. Hoe de serie af is gelopen weet ik dus niet. Dat deze serie er een vervolg op is, is wel zeker. Ik heb er lang over nagedacht of je de serie ook kunt zien als je Heroes nooit gevolgd hebt, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Er zitten namelijk wel erg veel verwijzingen in. Soms heb ik ook van die momenten dat ik denk ‘O ja, dat is waar ook, hoe zat dat ook alweer?’

Ikzelf keek wel uit naar Heroes Reborn; allerlei oude personages weer terug zien (een aantal hebben een terugkerende rol en Jack Coleman als Noah Bennet zelfs een vaste rol), maar ook nieuwe waaronder Ryan Guzman (Step Up 4) en Robbie Kay (Once Upon a Time). Toen de eerste (dubbele) aflevering startte twijfelde ik enorm of dit wel wat zou worden. Die special effects? Het lijkt wel alsof ze geen progressie hebben gemaakt de afgelopen zes jaar. Ook de poster doet een beetje ouderwets aan op die manier. Maar toch blijf ik kijken. Het grootste gedeelte van de verhaallijn is toch wel weer interessant, al vind ik het stuk waarbij Japanners veranderen in een videospelletje maar niks. Die stukken zijn qua sfeer zo anders dan de rest en vind ik er totaal niet bij passen. Ik heb dus een beetje gemixte gevoelens bij Heroes Reborn, maar waarschijnlijk blijf ik de serie wel volgen.

Ga jij Quantico, Blood & Oil en Heroes Reborn kijken?

In eerdere edities kon je lezen over Limitless, Life in Pieces en Blindspot, en Supergirl, Minority Report en The Player. Volgende week vertel ik je over Rosewood, Grandfathered en The Grinder.

Deze post is al 1964 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Nieuwe series #3

 1. Tess

  Ik volg Quantico. Ik ben benieuwd wie er achter de aanslag zit en hoe Alex en de anderen daarop zullen reageren. Mijn favoriete personages zijn Alex en Ryan.
  Ik heb een paar afleveringen van Blood & Oil gezien, maar ik vond de serie saai. Ik was benieuwd naar de personages Billy en Cody, maar ik heb nu al een paar afleveringen niet gezien – puur omdat het verhaal me niet boeit. Wel jammer van de cast (wel leuk om Chace Crawford en Scott Michael Foster weer in een serie te zien na Gossip Girl en Chasing Life, maar ik gun ze een leukere serie).

  • Ik vind het ook erg jammer van de cast want wilde erg graag naar Chace en Scott kijken, maar inderdaad liever in een leukere series.

   Quantico is echt fantastisch, ik blijf het elke week met spanning volgen 😀

  • Ja dat had ik dus ook, maar Heroes Reborn begint weer een beetje in de sfeer als het eerste seizoen en is zoals ze het nu aankondigen een event serie van slechts 13 afleveringen. Dus ik ga er vanuit dat het niet zo uitgerekt zal worden als dat bij Heroes gebeurde.