Persberichten #2 | Februari

Geplaatst op 3 februari 2016 door Jessica in Films, Tv-series / 8 Comments

Plaatje voor rubriek Persberichten

Wat leuk dat jullie het persberichten overzicht weer lezen. Vandaag heb ik voor jullie deel twee, met een overzicht van alles dat in februari 2016 gereleased wordt. Kijken jullie mee?

Nog een korte herintroductie uit Persberichten #1:

“Hoe zal dit overzicht eruit gaan zien? Neem ik complete persberichten – die soms al de grote van één gewone blogpost zijn – helemaal over? Nee. Ik zal aangeven waar het om gaat, wanneer de release of première is, en ik voeg een korte omschrijving bij van waar het over gaat (overgenomen uit het persbericht dat ik ontvangen heb). Mocht ik de film/tv-serie/etc. al gerecenseerd hebben, dan zal ik uiteraard wel nog een verwijzing naar de recensie toevoegen. Mocht je nou denken: ‘Ik mis een serie of film, etc.’ Dan kan het wezen dat ik van die maatschappij nog geen persberichten ontvang (mijn mailadres staat op de contactpagina). Ik hoor graag of jullie nog tips en tops hebben dus laat het mij zeker horen door onderaan in het reactieveld je mening te geven!

Alle beeldmateriaal en genoemde informatie is overgenomen uit persberichten van, of verkregen via, de vertegenwoordigende partijen van onderstaande producten. Als het persbericht ook online te vinden is voeg ik daarvan een link toe.”

Series - Verschijnt binnenkort op DVD en Blu-ray banner

Fortitude DVD
Koop op DVD

Fortitude – Seizoen 1
Release: 10 februari

Fortitude is een stadje als geen ander: een plek vol rauwe natuurlijke schoonheid van het Arctische landschap waar nog nooit een misdaad gepleegd is. Tot nu… en een mysterieuze moord ieder lid van deze hechte gemeenschap raakt en de toekomst van Fortitude voor altijd bedreigt. Fortitude is een spannende dramareeks in Scandinavische stijl, met hoofdrollen voor Oscar® genomineerde Stanley Tucci (The Hunger Games, The Devil Wears Prada), Sofie Gråbøl (The Killing), Christopher Eccelston (The Leftovers, G.I. Joe: The Rise of Cobra) en Richard Dormer (Game of Thrones). Geniet nu van het complete eerste seizoen op DVD.

Bonusmaterialen DVD: About the show | Filming in Iceland | On the Glacier | From Script to Screen | Rogue Secrets | The Set Tour | Let it Snow | Beware the Bear | Reflection of Reality | Killer Revealed | Recipe for Blood | Graphic Content
Speelduur: 11 afleveringen van 44 minuten
Kijkwijzer: 12; geweld, angst

Stripes

Show Me a Hero - Miniserie
Koop op DVD

Show Me a Hero –  Miniserie
Release DVD: 10 februari

Warner Bros. Home Entertainment presenteert op 10 februari de DVD release van de zesdelige miniserie SHOW ME A HERO van maker David Simon, die eerder werkte aan successeries als The Wire en Treme. De dramaserie is gebaseerd op het gelijknamige non-fictie boek van Lisa Belkin en gaat over burgemeester Nick Wasicsko die in 1987 aantreedt tijdens de ergste crisis in Yonkers, een voorstad van New York, verdeeld door angst, racisme, moord en politiek.

Bonusmaterialen: Trailer | Making Show Me a Hero
Speelduur: 6 afleveringen van ongeveer 60 minuten
Kijkwijzer: 12; geweld, discriminatie, angst

Stripes

Togetherness - Seizoen 1Togetherness – Seizoen 1
Release DVD: 24 februari

Warner Bros. Home Entertainment presenteert op 24 februari het complete eerste seizoen van de komische serie TOGETHERNESS op DVD, het TV-serie regiedebuut van de gebroeders Duplass. Hoofdrollen worden vertolkt door Mark Duplass (The Mindy Project, The League), Melanie Lynskey (Two and a Half Men), Steve Zissis (Her) en Amanda Peet (The Whole Nine Yards). Volg de hilarische belevenissen van vier volwassenen die samen een huis delen en steeds in ongemakkelijke, maar herkenbare situaties terechtkomen. Lach mee en geniet vanaf 24 februari van 8 afleveringen van het complete eerste seizoen van Togetherness.

Bonusmaterialen: Inside the Episodes | Amanda & Steven Piece | Deleted Scenes
Speelduur: 8 afleveringen van ongeveer 25 minuten
Kijkwijzer: 12; seks, grof taalgebruik

Stripes

Girls - Seizoen 4
Koop op DVD

Girls – Seizoen 4
Release DVD: 24 februari

Het langverwachte complete vierde seizoen van de door pers en publiek hooggewaardeerde serie GIRLS is 24 februari verkrijgbaar op DVD. In deze semi-autobiografische reeks werpt Lena Dunham een komische blik op het leven van Hannah (Lena Dunham) en haar bonte groep vriendinnen in New York. Ook dit seizoen gaat het er weer dramatisch, hilarisch, meeslepend, zonder gêne en openhartig aan toe. Zo verlaat Hannah de Big Apple om haar droom -een gevierde schrijfster te worden- achterna te gaan, richt Marnie (Allison Williams; The Mindy Project) zich op haar muziekcarrière, probeert Jessa (Jemima Kirke; Tiny Furniture) nuchter te blijven bij AA en gaat Shoshanna (Zosia Mamet; The Kids are all right) op zoek naar een baan. Ga er lekker voor zitten en geniet van 10 gloednieuwe afleveringen boordevol hilarische uitspattingen van de meiden.

Bonusmaterialen: Inside the Episodes | Audiocommentaar
Speelduur: 10 afleveringen van 26 minuten
Kijkwijzer: 12; seks, grof taalgebruik, drugs en/of alcoholmisbruik

Films - Verschijnt binnenkort op DVD en Blu-ray banner

The Martian DVD
Koop op DVD | Blu-ray | 3D Blu-ray

The Martian
Release: 3 februari

“I’m the first person to be alone on an entire planet”. Matt Damon reist in zijn laatste Hollywood sciencefiction avontuur af naar de planeet Mars. In THE MARTIAN, winnaar van 2 Golden Globes, blijft NASA-astronaut Mark Watney (Matt Damon) na een gevaarlijke en bijna fatale missie alleen achter op Mars. Met slechts voor een beperkt aantal dagen rantsoen doet hij er alles aan om ooit weer terug naar aarde te keren. Bewijs voor stromend water op de rode planeet was er nog niet, maar voormalig botanicus Watney heeft hier met een chemische reactie een oplossing voor gevonden en weet zijn kansen op overleven te vergroten. THE MARTIAN, geroemd om zijn realisme, is vanaf 3 februari verkrijgbaar op (3D) Blu-ray, DVD en nu al beschikbaar via Digital HD. THE MARTIAN geregisseerd door Ridley Scott is gebaseerd op het gelijknamige bestseller boek uit 2011 van Andy Weir.

Lees ook: Recensie | The Martian

Stripes

The InternThe Intern
Release: 10 februari

Op 10 februari presenteert Warner Bros. Home Entertainment de hartverwarmende komische film The Intern op DVD, Blu-ray™, Video on Demand en Digital Download. The Intern is geregisseerd door Oscar®-genomineerde Nancy Meyers (The Holiday) en kent een ware sterrencast met o.a. Oscar®-winnares Anne Hathaway (Interstellar) en tweevoudig Oscar®-winnaar Robert De Niro (Goodfellas). Robert De Niro speelt de 70-jarige stagiair van een geslaagde zakenvrouw en hoewel dit in eerste instantie tot ongemakkelijke en komische situaties leidt, completeren de twee elkaar ondanks of juist dankzij hun leeftijdsverschil. Geniet van het geweldige acteerduo en het bijzondere verhaal, waarin jong en oud elkaar vinden.

Bonusmaterialen Blu-ray: Learning From Experience | Designs on Life | The Three Interns
Bonusmaterialen DVD: Learning From Experience
Speelduur: 121 minuten
Kijkwijzer: Alle leeftijden

Lees ook: Recensie | The Intern

Stripes

Pan
Koop op DVD | Blu-ray | 3D Blu-ray

Pan
Release: 24 februari

Stap in de kleurrijke en fantasievolle wereld van PAN en ga met de ondeugende 12-jarige Peter (Levi Miller) op een ongelooflijke reis en ervaar een wereld, zoals je die nog nooit had voorgesteld! Het klassieke fantasieverhaal van Peter Pan komt tot leven in deze oogstrelende avonturenfilm voor de hele familie en is vanaf 24 februari verkrijgbaar op 3D Blu-ray™, Blu-ray™, DVD en VOD.

Onder regie van Joe Wright (Atonement, Pride and Prejudice) biedt PAN een nieuwe kijk op de oorsprong van de klassieke en geliefde Peter Pan personages, gecreëerd door J.M. Barrie. Het actie-avontuur PAN volgt het verhaal van een weesjongen die wordt meegenomen naar het magische Neverland: een fantastische wereld vol piraten, elven en krijgers. Hij beleeft geweldige avonturen en gevechten op leven en dood, terwijl hij probeert het geheim van zijn moeder te ontrafelen. Samen met Tiger Lily (Rooney Mara) en zijn nieuwe vriend James Hook (Garrett Hedlund) gaat hij de strijd aan tegen de gemene Blackbeard (Hugh Jackman) en ontdekt hij zijn ware lot en wordt hij de legendarische held Peter Pan, die eeuwig jong blijft.

Bonusmaterialen 3D Blu-ray & Blu-ray: Director’s commentary | Never Grow Up | The Boy Who Would Be Pan | The Scoundrels of Neverland | Wonderous Realms
Bonusmaterialen DVD: The Boy Who Would Be Pan
Speelduur: 111 minuten
Kijkwijzer: 9; angst

Series Binnenkort op tv banner

QuanticoQuantico – Seizoen 1
3 februari in première op FOX (22.00 uur)

Een diverse groep nieuwelingen arriveert op de FBI-basis in Quantico om getraind te worden. Zij zijn de beste en slimste nieuwelingen, dus niemand verwacht dat één van hen de grootste aanval op New York beraamt sinds 11 september 2001.

Stripes

WallanderWallander – Seizoen 4
5 februari in première op FOX (22.00 uur)

Drie afleveringen van 1,5 uur – Het gloednieuwe seizoen van de succesvolle BBC-verfilming ‘Wallander’ is in februari exclusief bij FOX te zien. Kenneth Branagh kruipt voor de laatste keer in de huid van politiedetective Kurt Wallander voor een razendspannende finalereeks van drie afleveringen. De Engelstalige seizoenen van ‘Wallander’ zijn gebaseerd op de boeken van de Zweedse schrijver Henning Mankell en in Zweden opgenomen. De serie ontving uiterst positieve kritieken en sleepte een Broadcasting Press Guild Award (beste acteur voor Branagh) en zes British Academy Television Awards (waaronder beste dramaserie) in de wacht.

Stripes

RosewoodRosewood – Seizoen 1
10 februari in première bij FOX (23.00 uur)

De briljante dr. Beaumont Rosewood Jr (Chestnut) is de meest vooraanstaande patholoog in Miami en merkt vaak dingen op die anderen over het hoofd zien. Met behulp van zijn geavanceerde autopsielaboratorium lost hij zaken op voor de Miami PD waar ze zelf niet uitkomen. Samen met de vrouwelijke rechercheur Villa (Jaina Lee Ortiz) vormt hij een uitstekend team om misdadigers achter de tralies te krijgen.

Stripes

The Walking Dead 6BThe Walking Dead – Seizoen 6B
15 februari in première op FOX (22.00 uur)

Ook het vervolg van het zesde seizoen van ‘The Walking Dead’ is binnen 24 uur na de Amerikaanse première in Nederland te zien op FOX.

De serie vertelt het verhaal van de maanden en jaren die volgen in een wereld die geterroriseerd wordt door zombies. Onder leiding van Rick Grimes (Andrew Lincoln) is een groep overlevenden op zoek naar een veilige thuishaven. De serie ontving internationaal uiterst goede kritieken en sleepte meerdere awards in de wacht. In oktober dit jaar start het zevende seizoen van The Walking Dead.

Overig

Bied mee op de Aston Martin DB10 tijdens speciale Spectre-veiling

Christie’s, EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios en Twentieth Century Fox Home Entertainment bieden een unieke kans om items uit de 24e James Bond film te scoren, waaronder de Aston Martin DB10. De veiling op 18 februari wordt georganiseerd ter ere van de release van Spectre op Digital HD, Blu-ray en DVD. Alle opbrengsten van de veiling gaan naar Artsen Zonder Grenzen en andere goede doelen.

Een live veiling en online-only verkoop veilen gezamenlijk 24 items uit Spectre, afkomstig uit de archieven van EON Productions, samen met unieke donaties van Daniel Craig, Sam Mendes, Michael G. Wilson en Barbara Broccoli, Jesper Christensen en Sam Smith.

De online-only verkoop veilt 14 items uit Spectre en vindt plaats van dinsdag 16 februari tot en met dinsdag 23 februari op christies.com/spectreonline. De live veiling voor genodigden vindt plaats op donderdag 18 februari op Christie’s King Street. Hierbij worden 10 items geveild, waaronder de Aston Martin DB10 en de Omega Seamaster Watch Prototype 3. Bieders kunnen meedoen via het internet en de telefoon.

Stripes

Cartoon Network lanceert Cartoon Network Anything

Cartoon Network, de TV-zender voor de beste cartoons, lanceert op 4 februari 2016 Cartoon Network Anything, een gloednieuwe digitale service voor mobiele apparaten, waarmee fans de beste content altijd en overal kunnen bekijken. De Nederlandstalige app zal gratis te downloaden zijn via de App Store en Google Play.

Cartoon Network Anything is de thuisbasis voor een groeiende en continu veranderende selectie van games, activiteiten, trivia en video’s, die elk 10 tot 15 seconden duren. Zoek de verschillen, teken oren op Anais, vul een quiz in, laat personages dansen of bekijk nieuwe videoclips. Na ieder stukje content kun je doorgaan naar de volgende activiteit door over het scherm te swipen. De app biedt een breed aanbod aan entertainment en zodra je content die je aanspreekt met de ‘Vind ik leuk’ knop waardeert, past het aanbod zich vanzelf aan jouw keuzes aan. Je kunt ook je favoriete content opslaan om deze keer op keer terug te bekijken.

Gratis te downloaden voor Apple en Android

Waar kijk jij naar uit?

Deze post is al 1100 keer gelezen

Ook interessant:

Tags:


Geef een antwoord

8 responses to “Persberichten #2 | Februari

  1. De films schijnen allemaal toppers te zijn, heb er veel over gelezen, maar nog niks van gezien! En Rosewood is ook een leuke serie, leuk dat die ook op tv komt 🙂