Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | The Intern

The Intern posterReleasedatum: 24 september 2015 (NL)
Regisseur: Nancy Meyers
Hoofdrollen: Anne Hathaway, Robert De Niro
Bijrollen: Adam DeVine, Anders Holm, Zack Pearlman, Andrew Rannells, Reid Scott, Rene Russo
Tagline: Experience never gets old.
Genre: Komedie
Classificatie: Alle leeftijden

HartjeHartjeHartjeHartje

Oscar® winnaars Robert De Niro (Raging Bull, Silver Linings Playbook) en Anne Hathaway (Les Misérables, The Devil Wears Prada) zijn samen te zien in de nieuwe bioscoopfilm The Intern van Warner Bros Pictures.

In The Intern , speelt Robert De Niro Ben Whittaker, een 70-jarige weduwnaar die ontdekt dat met pensioen zijn helemaal niet zaligmakend is. Hij grijpt zijn kans om weer mee te kunnen doen en een doel te hebben in zijn leven. Hij besluit senior stagiair te worden bij een online fashion website, opgericht en geleid door Jules Ostin (Anne Hathaway).

Een avondje feelgood

The Intern is een film waar ik ver van te voren al naar uitkeek. De setting was aantrekkelijk – ik hou namelijk wel van dat soort films -, het bevat twee goede acteurs (De Niro en Hathaway) en het zou ook nog eens een luchtige komedie moeten zijn. Dan kan er maar weinig mis gaan toch? Tijd voor een avondje feelgood!

The Intern still

Het lieve-oude-man gevoel

The Intern is niet de beste film ooit, maar dat hoeft ook niet. Het doet wat het belooft en het is een echte feelgood film waar je je prima een avond mee kunt vermaken. Robert De Niro weet zijn charisma over te brengen naar de kijker waardoor je direct het wat-een-lieve-oude-man gevoel krijgt en hem alle geluk van de wereld gunt. De manier waarop hij met de jongere medewerkers en stagiaires omgaat zorgt voor leuke momenten en al gauw wordt hij een soort opa van de zaak. Dit samenspel levert overigens ook een aantal zeer hilarische scènes op, waaronder één over een bepaalde mailtje.

Een diepere laag

Maar het is niet alleen maar zonnestralen en maneschijn, er zit ook een diepere laag in deze film. Bijvoorbeeld over relaties en feminisme in het bedrijfsleven. Maak je geen zorgen, het wordt geen zware film, maar het zorgt wel voor een extra laag in de film. Dit levert overigens ook mooie scènes op met de personages Jules en Ben en het is mooi om te zien hoe hun band sterker wordt. Sommige zaken zijn ook zo realistisch neergezet dat ikzelf ook ging nadenken over bepaalde situaties.

The Intern still

Acteurs in hun element

De acteurs zijn helemaal in hun element in deze film en hebben een goede chemie wat bijdraagt aan het gevoel dat je overhoudt aan de film. Misschien dat de film uiteindelijk nog wel ietsje ingekort had kunnen worden, omdat het hier en dan net iets te gerekt voelt, maar dat doet niet af aan het feelgood gevoel.

Conclusie

Als je even een avond wilt genieten van een heerlijke feelgood film dan zit je gebakken bij The Intern. De zeer likeable personages zorgen ervoor dat je direct met ze mee gaat leven en ze worden goed neergezet door de acteurs. Ik heb gelachen, en voelde soms ook een emotioneel traantje opkomen. Hoewel een tikkeltje aan de lange kant, heb ik mij prima vermaakt met The Intern

Koop The Intern op Blu-ray of DVD

Deze post is al 2167 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Filmrecensie | The Intern

  1. Ik wilde hem laatst gaan kijken, maar mijn internet was zooooo langzaam, dat ik het na 1 minuut film maar een half uur tijd heb opgegeven. Maar het gaat er zeker nog van komen. Dit lijkt me zo’n leuke film!