Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , ,

Geschreven door Madelon

Serie in de Spotlight | Percy Jackson and the Olympians – Seizoen 1

Percy Jackson and the Olympians 02
Percy Jackson and the olympians 01

Titel: Percy Jackson and the Olympians
Releasedatum: 19 december 2023
Creator: Rick Riordan, Jonathan E. Steinberg
Cast: Walker Scobell, Leah Jeffries, Aryan Simhadri
Speelduur per aflevering: +/- 40 minuten
Genre: Fantasy, Actie, Avontuur
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst)

Waardering: 4.5 uit 5.

De twaalfjarige Percy Jackson ontdekt dat hij een halfgod is. Hij leert net zijn nieuwe krachten kennen, wanneer Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn bliksemschicht. Met de hulp van zijn vrienden moet Percy een reis aanvangen om de schicht te vinden, en zo orde te herstellen op de berg Olympus.

Jeugdsentiment

Percy Jackson is een van die series waar ik mee ben opgegroeid. Ik moet bekennen dat ik het dan niet over de boeken heb, maar wel over de films! Ik was echt FAN van de twee films die naar aanleiding van de boeken werden gemaakt. Toen ik hoorde dat Disney hiervan een serie ging maken, was ik een klein beetje terughoudend; aan de ene kant leek het mij super leuk, want ik baalde dat er maar twee films werden gemaakt. Een beetje meer Percy vond ik geen enkel probleem. Anderzijds was ik zo fan van de films, dat je wel écht iets goeds moet neerzetten wil je niet teleurgesteld worden. Is het de makers van deze serie gelukt?

Percy Jackson and the Olympians 04

Halfgod

De serie Percy Jackson and the Olympians vertelt het verhaal van de jonge Percy. Hij is altijd al een beetje een vreemde vogel geweest, maar nu ontdekt hij waarom: Percy is een halfgod! Een mens als moeder, Poseidon als vader. Op het moment dat hij dit ontdekt, blijkt dat de goden aan de rand van een oorlog staan. Percy gaat op een queeste om de gestolen ‘bliksemschicht’ te vinden. Kan Percy alle obstakels overwinnen en voorkomen dat er een oorlog ontstaat?

Goede casting

Wat me in eerste instantie enorm aanspreekt in deze serie, is de casting! Het is lastig om iets goeds te zetten tegenover iets wat je gewend bent (Logan Lerman was natuurlijk een perfecte Percy). De casting van de live action remake van The Little Mermaid was daar een voorbeeld van. Maar de makers van Percy Jackson and the Olympians hebben dit écht goed gedaan. De acteurs zijn jong, fris én kunnen echt heel goed acteren. Ze hebben hun rol perfect eigen gemaakt waardoor ze het overtuigend overbrengen.

Percy Jackson and the Olympians 03

Sterk scenario

Naast de goede casting, zit de serie ook gewoon goed in elkaar. Ze volgen als basis natuurlijk het boek, maar er zitten ook echt hele leuke (nieuwe) details in Percy Jackson and the Olympians. Deze zorgen ervoor dat het niet een herhaling is, maar echt een op zichzelf staande serie. Ook de special effects, visuals en alles klopt gewoon helemaal. Het is compleet, het is vernieuwend en het zit steengoed in elkaar.

Geslaagde ‘remake’

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik deze remake ontzettend geslaagd vind. Ik was ontzettend terughoudend, omdat ik bang was dat mijn ‘fandome’ een deuk zou krijgen, maar alles behalve dat is gebeurd! Ik zat elke week weer te wachten op de nieuwe aflevering. Het plaatje is compleet, het verhaal is sterk en aangevuld met leuke, nieuwe details en de acteurs weten het verhaal perfect over te brengen. Een absolute aanrader als je houdt van fantasy en avontuur!

PS: het eerste seizoen staat nu volledig op Disney+. Het is nog niet bevestigd dat er een tweede seizoen komt, maar dat hopen we natuurlijk wel!Deze post is al 128 keer gelezen


Geef een reactie