Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

5x Komedieseries om een winterdip te voorkomen

5x Komedieseries om een winterdip te voorkomen

Een komedieserie; over het algemeen is dat een serie waar humor overheerst en afleveringen duren rond de twintig minuten. Toevallig vroeg Vanessa bij mijn artikel Nieuwe series #4 of ik nog meer aanraders had wat betreft komedieseries, en zo werd dit artikel geboren. Helaas leven komedieseries zelden een lang leven. De netwerken in Amerika cancelen komedieseries alsof het niks is. Erg jammer, want er zijn al veel te veel leuke komedieseries gesneuveld. Om het een beetje overzichtelijk te houden noem ik vandaag vijf leuke komedieseries die nog niet gecanceld zijn en momenteel nog op de buis te zien zijn in Amerika. Lach de winterdip voorbij! (Ik weet dat het nog herfst is, maar het is nu al zo donker, brrr…)

Sterren

2 Broke Girls poster2 Broke Girls

Premièredatum: 19 september 2011
Aantal seizoenen: 4 (het vijfde seizoen begint 12 november 2015)
Aantal afleveringen tot nu toe: 94
Zender: CBS (Amerika)

Wie speelt erin: Kat Dennings, Beth Behrs, Jennifer Coolidge, Matthew Moy, Garret Morris, Jonathan Kite

Waar gaat het over: 2 Broke Girls gaat over Caroline (Beth Behrs) en Max (Kat Dennings). Twee jonge vrouwen die als serveersters werken in een eetcafé en een onverwachte vriendschap krijgen met elkaar, met als gevolg de hoop een succesvol bedrijf op te starten, tenminste als ze een startkapitaal bij elkaar kunnen krijgen.

Ik raad deze serie aan omdat: ondanks dat de serie zich op slechts weinig locaties afspeelt, weet het toch al 94 afleveringen te boeien. De verschillende acteurs hebben een goede chemie en de personages hebben allemaal hun eigen unieke eigenschappen die goed werken in deze serie. Je gaat met ze meeleven en elke aflevering lachen is gegarandeerd.

Sterren

BABY DADDYBaby Daddy

Premièredatum: 20 juni 2012
Aantal seizoenen: 4 (Een vijfde is aangekondigd)
Aantal afleveringen tot nu toe: 69
Zender: ABC Family (Amerika)
Tagline: Time to Dad up.

Wie speelt erin: Jean-Luc Bilodeau, Derek Theler, Chelsea Kane, Melissa Peterman, Tahj Mowry

Waar gaat het over: Baby Daddy volgt het leven van de 23-jarige Ben (Jean-Luc Bilodeau). Ben had anderhalf jaar geleden een onenightstand met verregaande gevolgen. Hij blijkt bij de vrouw, die intussen ter dood is veroordeeld, een kind verwekt te hebben. Plots moet hij zich ontfermen over zijn zeven maanden oude dochtertje.

Ik raad deze serie aan omdat: het enorm leuk is om te zien hoe een baby het leven van Ben en zijn vrienden en familie opschudt. Ben weet niks van het opvoeden, of überhaupt van het onderhouden van een kind af en dat levert hilarische situaties op. Hij wordt geholpen door zijn gestoorde moeder, het meisje dat verliefd op Ben is, de niet altijd even slimme maar wel zeer sexy broer die verliefd is op dat meisje, en Bens beste vriend Tucker. Na vier seizoenen kijk ik nog steeds uit naar nieuwe afleveringen.

Sterren

Fresh Off the Boat posterFresh Off the Boat

Premièredatum: 4 februari 2015
Aantal seizoenen: 2 (nog bezig)
Aantal afleveringen tot nu toe: 19
Zender: ABC (Amerika)

Wie speelt erin: Randall Park, Constance Wu, Hudson Yang, Forrest Wheeler, Ian Chen

Waar gaat het over: Een komedie over een Aziatische jonge hip-hopliefhebber (Hudson Yang) die tussen twee werelden zit. Zijn ouders (Randall Park en Constance Wu) zijn immigranten en hij is zo Amerikaans als maar kan.

Ik raad deze serie aan omdat: ondanks dat deze serie pas net aan het tweede seizoen is begonnen het nu al een permanent plekje op mijn favorieten lijst heeft ontvangen. De hoofdpersoon is zoon Eddie, maar eigenlijk zijn juist alle andere familieleden de reden dat deze serie zo fantastisch is. Naast dat ik het leuk vind dat de moeder dezelfde naam als ik heeft, is ze ook enorm grappig in haar gedrag, opvattingen en opvoeding. Maar ook de andere zoons, Emery en Evan, en ook hun vader, zijn hilarisch. O ja, de serie speelt zich af in 1995 dus je als ze een nieuwe auto kopen en daar heel enthousiast over zijn lach jij je al dood omdat je het nu als antiek zou beschouwen.

Sterren

New Girl posterNew Girl

Premièredatum: 20 september 2011
Aantal seizoenen: 4 (seizoen vijf is aangekondigd)
Aantal afleveringen tot nu toe: 94
Zender: FOX (Amerika)
Tagline: Boys will be boys. Jess will be Jess.
Te zien op Netflix

Wie speelt erin: Zooey Deschanel, Max Greenfield, Jake Johnson, Lamorne Morris, Hannah Simone, Damon Wayans Jr.

Waar gaat het over: Jess Day (Zooey Deschanel) is een lieve maar iets wat sullige/aparte vrouw van eind 20 die na een verkeerd gelopen relatie bij drie vrijgezelle mannen gaat inwonen.

Ik raad deze serie aan omdat: de personages fantastisch zijn. Vooral ook Max Greenfield als Schmidt weet mij elke aflevering weer te laten lachen. In de eerdere seizoenen is de chemie tussen Zooey Deschanel en Jake Johnson ook een lust voor het oog. Ook in deze serie hebben alle personages hun eigen unieke kenmerken die deze personages speciaal maken en op hun eigen manier enorm grappig.

Sterren

Young and Hungry posterYoung & Hungry

Premièredatum: 25 juni 2014
Aantal seizoenen: 2 (een derde is aangekondigd)
Aantal afleveringen tot nu toe: 30
Zender: ABC Family (Amerika)
Tagline: Believe in your selfie.

Wie speelt erin: Emily Osment, Jonathan Sadowski, Kym Whitley, Aimee Carrero, Rex Lee

Waar gaat het over: Young & Hungry draait om een jonge food blogger (Emily Osment), die ingehuurd wordt als een persoonlijke chefkok door een jonge technologische ondernemer.

Ik raad deze serie aan omdat: de relatie tussen Gabi en Josh, en alles daaromheen enorm leuk is om te zien. Ook deze serie is nog vrij nieuw en heeft zich gauw op weten te klimmen op mijn favorieten lijstje. Deze serie kijk je gewoon lekker makkelijk tussendoor en voor je het weet ben je alweer door een seizoen heen.

Ken jij deze komedieseries al?

Deze post is al 2485 keer gelezen


Geef een reactie

16 responses to “5x Komedieseries om een winterdip te voorkomen

 1. Van deze series heb ik alleen New Girl en Two Broke Girls een tijdje gekeken, maar ik ben op zeker moment afgehaakt… ik weet niet, komedieseries zijn niet zo mijn ding, ik vind het snel flauw worden en heb liever een dramaserie met vleugjes humor!

 2. Die Young en Hungry lijkt me nog wel wat ^^ Misschien ga ik die eens kijken binnenkort.
  New Girl vind ik dan weer helemaal niks, haha. En ik ben ooit begonnen aan 2 Broke Girls, maar dat is op de een of andere manier niet blijven hangen, hihi.

 3. Ik mis eigenlijk Modern Family in dit lijstje. Ik kijk hier helemaal niks uit overigens, ik keek ooit New Girl, maar ik ben al 2 keer interesse verloren halverwege het seizoen, dus uiteindelijk toch maar gestopt..

  • Die mist omdat ik het niet kijk, haha. Ik heb wel eens een aflevering gezien tussendoor, maar toen ik het echt vanaf het begin wilde volgen toen trok het me niet helemaal. Maar wie weet probeer ik het binnenkort weer eens.

   • Ik had dat eerst ook, ik zag af en toe een aflevering omdat mijn zusje het geweldig vond, maar de losse afleveringen, ik vond het gewoon niet leuk. Tot ik een keer zelf begon en alles vanaf het begin zag. Heerlijk! Dus geef het nog een kans 😉

 4. Uit dit lijstje ken ik enkel 2 Broke Girls en New Girl; met beide ben ik na verloop van tijd gestopt te kijken. Maar misschien ben ik sowieso niet echt een komedie-persoon..

 5. 2 Broke Girls is echt een leuke serie. Moet daar echter nog wel wat afleveringen van gaan kijken (heb er veel gezien). Fresh of the Boat heb ik ook goed verhalen over gehoord, maar nog nooit gezien…misschien die ook maar een kans geven.

  • Het nieuwe seizoen van 2 Broke Girls begint al bijna! Hurry! :p
   Fresh Off the Boat moet je zeker kijken, ik heb er alleen nog maar goede verhalen over gehoord en ikzelf was na één aflevering hooked 😀