Categorieën: Boeken, Unboxing / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Threads Unboxing | Issue #1

Threads maart 2016

Het lijkt een beetje laat deze THREADS unboxing van de maart box, maar in eerste instantie dacht ik ook dat dit de box van april was. Het blijkt echter dat hij er wat langer over heeft gedaan om bij mij op de mat te vallen. Inmiddels is namelijk zelfs al de derde thread box te koop! Ik ben heel blij met dit recensie-exemplaar, want ik had jullie belooft te vertellen over deze nieuwe soort subscription box, waar ik ook al over vertelde in mijn Persberichten overzicht #3.

Wat is THREADS?

THREADS – “In samenwerking met de meest veelbelovende ontwerpers, schrijvers en graphic novelists stellen wij iedere maand een nieuwe THREADS box voor jou samen, zodat jij maandelijks een nieuw exclusief ontworpen T-shirt én een boek of graphic novel in je brievenbus hebt liggen! En dat voor maar €12,95 per maand met gratis verzending!”

De THREADS box zal in tegenstelling tot de ZBOX geen maandelijks thema hebben, maar het boek/graphic novel en het t-shirt zullen wel in lijn met elkaar zijn.

Ze zijn nog druk bezig met het mogelijk maken van betalen met iDeal (dit is voor de ZBOX overigens inmiddels wél mogelijk!), voor nu kun je hem kopen met creditcard. Je eigen THREADS box koop je hier.

Het t-shirt

Threads maart 2016 - T-shirt

Threads maart 2016 - Threads issue 1

THREADS – Het t-shirt uit onze eerste THREADS box had een exclusief Bladerunner graphic design. In samenwerking met veelbelovende ontwerpers, schrijvers en graphic novelists stellen wij iedere maand een nieuwe Threads box voor jou samen, zodat jij maandelijks een nieuw exclusief ontworpen T-shirt én een boek of graphic novel in je brievenbus hebt liggen. 

Mijn mening – Ik had in eerste instantie niet door wat voor t-shirt het was, maar het blijkt een Bladerunner graphic design te zijn. Let er bij het bestellen wel op dat de maten klein uitvallen. Ikzelf heb gemerkt dat bij de T-shirts in de ZBOX en THREADS box je minimaal één maat groter moet bestellen dan je normaal gesproken draagt. Het T-shirt in deze box is twee maten groter dan ik normaal gesproken draag en zit precies goed. Het t-shirt van deze maand is niet helemaal mijn ding (het kleurgebruik en stijl), maar het is wel een mooi ontwerp en ik ken genoeg mensen om mij heen die dit t-shirt wel erg gaaf vinden.

Het boek

Threads maart 2016 - Ready Player One

THREADS – Het boek uit THREADS Issue #01 was Ready Player One. Stel je voor dat de wereld op instorten staat, een epische strijd tussen goed en kwaad, de grootste zoektocht in de geschiedenis van de mensheid en het lot ervan rust in jouw handen… Ben je er klaar voor?

Mijn mening – Dit boek heb ik al, in het Nederlands. Aan de ene kant dus jammer, maar aan de andere kant is wel direct duidelijk dat het boek in de smaak valt; ik heb het boek immers zelf ook uitgekozen. Nu kan ik kiezen of ik hem ga lezen in het Nederlands of in het Engels. Wat dat betreft is het dus een goede keuze geweest van THREADS.

Extra

Threads maart 2016 - Deadpool en Doctor Who

Naast het T-shirt en het boek zaten er ook nog twee extraatjes in de box. Volgens mij beide items die ook in een ZBOX hebben gezeten. Het één is een Deadpool comic, waar ik heel blij mee ben, want ik was daar wel benieuwd naar en ik had de Deadpool ZBOX in februari overgeslagen. Daarnaast was er nog zo’n maquette van Doctor Who die je ook voorbij hebt zien komen in mijn ZBOX unboxing van november.

Conclusie

Voor deze prijs is de THREADS box zeker niet verkeerd. Je krijgt een uniek t-shirt dat sowieso al snel minimaal de prijs van de box heeft (ik denk zelfs wel meer), en daarnaast krijg je ook nog een boek of graphic novel. En deze eerste box had zelfs ook nog wat extraatjes.

Wat ik nog mis, is een kaart waarop wat meer informatie staat over bijvoorbeeld het T-shirt. Dit hoeft geen boekje te zijn zoals het ZBOX magazine, maar kan gewoon een simpel kaartje met het THREADS logo en daarop kort de inspiratie voor het t-shirt zijn. Een voorbeeld kan genomen worden aan de diverse boekboxen die ik al eens heb gehad, die ook gebruik maken van kaarten. Bij mij was het namelijk niet direct duidelijk dat het om Blade Runner ging met het t-shirt.

Nadeel van de box is dat je geen thema’s hebt en dus altijd op de gok besteld en geen zekerheid hebt qua wat voor stijl/genre erin zal zitten. Voordeel is dat het niet heel duur is en je iets unieks krijgt én geen verzendkosten.

Issue 2

Inmiddels heb ik issue 2 dus helaas gemist, maar natuurlijk staan ook daar al unboxings van online en heb ik even gekeken welke items in de issue #2 (april) box zaten. Het boek is The Night Manager – toevallig schreef ik over de tv-serie in Nieuwe series #10. Het t-shirt is vrij simpel, met op je hart een graphic design van een hart. Als het t-shirt van issue #1 je wat te druk is, dan vind je het t-shirt van issue #2 waarschijnlijk wel leuk. Vermoedelijk heeft het t-shirt met James Bond te maken.

Al met al ben ik van mening dat de boeken in de box in elk geval tot nu toe beide boeken zijn waarvan ik denk dat het goede boeken zullen zijn. Het zijn geen nieuwe boeken (als in: boeken die net hun release hebben gehad), maar wel boeken die momenteel populair zijn en waar commotie rondom is. Ready Player One wordt namelijk verfilmd en The Night Manager ging dit jaar in première als tv-serie. In issue #2 zaten geen extraatjes. Wist je trouwens al dat er ook een Gamer ZBOX bestaat? Koop jouw THREADS box hier.

Ga jij de THREADS box ook bestellen?

 

Voor deze review heb ik een gratis box ontvangen van Zavvi.nl | Disclaimer

Deze post is al 3318 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Threads Unboxing | Issue #1

  1. Ik vind het t-shirt wel knap, vooral de details en de combinatie van paars en turquoise. Alleen draag ik de laatste tijd enkel jurkjes en dan zou zo’n t-shirt al snel in de kast blijven liggen of als slaapshirt dienst gaan doen.

  2. Ik wil Ready Player One nog heel graag lezen, maar ik koop het boek liever los dan in zo’n box. Zelf doe ik maar weinig met merchandising, dus dan is zo’n box wel een beetje duur 😉