Categorieën: Films, Tv-series, Unboxing / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

ZBOX November 2015 | Time Travel

Time Traveler ZBOX November

Een tijdje geleden kreeg ik plotseling een mail van een vertegenwoordiger van Zavvi. Zavvi… ik had er nog nooit van gehoord. Dus ben ik direct gaan googlelen en ik vroeg mij direct af waarom ik er nog nooit van gehoord had. Gek genoeg, toen ik mijn vriend vertelde over het mailtje wist hij direct waar ik het over had. Hij kende Zavvi al heel lang. Blijkbaar heb ik niet goed opgelet, haha. Er werd mij gevraagd of ik interesse had in het schrijven van een review over de ZBOX. Na gekeken te hebben naar voorgaande ZBOX’en was mijn nieuwsgierigheid gewekt en afgelopen vrijdag had ik hem eindelijk in mijn handen!

Over Zavvi

Zavvi is een van oorsprong Brits bedrijf, gespecialiseerd in het verkopen van DVD’s, blu-rays steelbooks en games. Maar dat is niet alles, want ze hebben ook een grote collectie merchandise waaronder Funko Pops, posters, kleding, en niet te vergeten: de ZBOX. Check snel hun website!

Over ZBOX

De ZBOX (klik op het linkje voor meer info) is een maandelijkse mysterybox voor geeks met must have game, film en serie merchandise. Elke box heeft ook een thema; thema’s die eerder voorbij zijn gekomen zijn Retro, Animation, Marvellous (die had ik echt graag willen hebben), Undead, Cosmic, Ghost & Gouls en Justice (ook al zo awesome).

Wat zo leuk is aan deze box is dat na alle beautyboxen er ook een box is speciaal voor de nerds/film- en seriefan. Dat er veel tijd aan besteed wordt zie je duidelijk ook aan de vormgeving. De box zelf bevat origineel thema artwork aan de binnenkant en dat wordt maandelijks speciaal door één van hun artiesten ontworpen. Het artwork is gebaseerd op het thema van de box en bevat vaak ook een Easter Egg.

De ZBOX kost €28,59 en bevat exclusieve en officiële merchandise met een waarde van ongeveer €50,-. Je kunt je zowel abonneren op de box als de box eenmalig (of elke maand) los aanschaffen. Verzendkosten zijn gratis binnen Europa.

De unboxing!

Time Traveler ZBOX artwork

Het thema van deze maand is Time Travel en mij was belooft dat er merchandise in zou zitten van de grootste films en tv-series over tijdreizen. Wat ik al zeker wist is dat er iets Back to the Future II gerelateerds in zou zitten; ik was dus al enthousiast want die films zijn gaaf.

Het artwork is direct al fantastisch want ik zie dingetjes die onder andere betrekking hebben op Back to the Future en Doctor Who. Een tijdje geleden ben ik begonnen met seizoen één en tot nu toe vind ik de serie erg leuk. Daarnaast bevat elke box een quote en dit keer is het “Be excellent to each other” uit de film Bill & Ted’s Excellent Adventure (met Keanu Reeves) uit 1989.

Oké, oké, genoeg gekletst. Wat zit er in de box?!

Marty McFly POP! Vinyl – Funko

Marty McFly POP! Vinyl - Funko

Zavvi – Great Scott! Is that an exclusive Back to the Future Pop! Vinyl to add to your collection? Indeed it is. Keep your own hoverboard dreams alive with Marty McFly as your inspiration.

Mijn mening – Ah daar is het Back to the Future item al; een Marty McFly Funko Pop! En niet zomaar één; het is een Marty McFly op een hoverboard! Oké, ik heb nooit echt begrepen waarom die poppen zo geweldig worden bevonden, maar nu ik er daadwerkelijk zelf één in handen heb besef ik hoe leuk en speciaal het op de één of andere manier is. Ik vind het best wel gaaf om zo’n pop te hebben en neer te zetten. Gaaf! Echt, dit vind ik heel erg leuk. Extra leuk is het ook dat dit een ZBOX exclusive is. De exclusieve Dr. Brown zat in een andere box die geloof ik uit Amerika komt, genaamd Lootcrate (las ik op een forum, maar ik weet dus niet zeker waar Lootcrate vandaan komt).

Tardis Socks – BBC

Tardis Socks - BBC

Zavvi – Don’t worry, these socks aren’t bigger on the inside! They should keep your feet more than snug. [We hear The Doctor himself has a pair.]

Mijn mening – Ik ben dus toevallig nog niet zo heel lang geleden begonnen met het kijken van deze serie (wel de versie die is gestart in 2005) en dus is het extra leuk dat deze sokken erin zitten. Ik moest ook wel lachen om het eerste zinnetje in de omschrijving van de sokken haha. De maat is eigenlijk wat te groot voor mij, maar dat weerhield mij er niet van om ze nog dezelfde dag dat ik ze binnenkreeg aan te doen en de hele dag lekker aan te houden. Ze zitten heerlijk en ze zijn vrij lang waardoor ze een redelijk deel van je onderbenen warm houden. Ideaal voor de aankomende winter dus! Daarnaast zijn ze gewoon erg leuk!

Blinktime Watch – 50Fifty Gifts

Blinktime Watch - 50Fifty Gifts

Zavvi – Keep track of your own time with this cool variant coloured neon watch! We’d even go so far as to say you can stop time if you so wish, but then you’d sort of invalidate the purpose of the watch and send it spiralling into its own existential crisis…

Mijn mening – Dit is typisch zo’n gevalletje ‘heel vet, maar ik doe er niks mee’. Als je drukt op het soort van beeldscherm dan verschijnen rode digitale cijfers die de tijd weergeven en in the blink of an eye is de tijd ook weer verdwenen, haha. Het is dus een horloge, maar net een beetje anders. Als klein meisje had ik hier ongetwijfeld de hele dag mee rond gelopen en had ik hem continu gedragen en de hele tijd erop gedrukt, maar de volwassen Jess draagt toch echt een ander (analoog) horloge. Toch kan ik niet anders dan het wel erg leuk vinden, maar waarschijnlijk geef ik het ooit wel aan iemand die er meer aan heeft. Dit is overigens ook een ZBOX exclusive.

Crononauts Graphic Novel (Book one) – Diamond Comics

Cosmonauts Graphic Novel (Book one)

Zavvi – A satellite is blasted back through time, beaming pictures home to the present day of the American Civil War. Now it’s time for the first manned mission… From the mischievous minds of Mark Miller (Kick-Ass, Kingsman: The Secret Service) and Sean Gordon Murphy (Punk Rock Jesus, Tokyo Ghost).

Mijn mening – Ik heb altijd al eens een comic willen uitproberen want ik ben nooit verder gekomen dan de Tina en de Donald Duck. Ik wist nooit zo goed welke serie en waar ik het moest kopen en met welk deel ik dan moest beginnen (ik zat te denken aan The Flash), dus dit is een leuke introductie in de comic book wereld. Ik heb begrepen dat dit het eerste deel is uit een vierdelige mini-serie. Ook dit is een ZBOX exclusive; de comic is al eerder uitgekomen, maar deze heeft een op Back to the Future II geïnspireerde cover. Ik las overigens ook dat Universal bezig is er een film van te maken.

The ZBOX Magazine: Time Travel edition

The ZBOX Magazine Time Travel edition

Dit boekje vind ik ook echt fantastisch. Ik dacht dat het gewoon een magazine was met uitleg over de producten die in de box zitten, maar het is veel meer en ook verbazingwekkend interessant. Het bevat een aantal foto’s van unboxings van de vorige maand (Heroes & Villains, ook een gave box!). Verschillende manieren om te Timetravelen uitgelegd aan de hand van films en tv-series, bijvoorbeeld de hot tub uit Hot Tub Time Machine, de Delorean uiteraard, maar ook de TimeTurner en de T.A.R.D.I.S. Er worden ook verschillende typen/theorieën binnen Time Travel besproken zoals de multiverse timeline. En er staan nog veel meer leuke dingen in – waaronder natuurlijk ook wat in de box zit – waardoor het magazine echt een leuke toevoeging is en het waard om helemaal te lezen. Het is wel allemaal in het Engels gezien de box uit Engeland komt, maar dat vind ik geen probleem. De voorkant van het magazine is geloof ik de originele cover van Chrononauts deel 1.

Eindoordeel

Ik moet zeggen dat ik dit een hele mooie en speciale box vind, ik had niet verwacht de box zo leuk te vinden. Van te voren wist ik niet zeker wat ik van de box zou vinden gezien in elke box die ik op hun website had bekeken het telkens een beetje 50/50 was qua wat ik wel en niet leuk vond, maar deze box vind ik zeker geslaagd.

De prijs twijfel ik nog een beetje over, want ik weet als geen ander dat niet iedereen elke maand zomaar dertig euro aan merchandise uit kan geven (we hebben helaas ook nog vaste lasten), maar aan de andere kant: je krijgt wel duidelijk gave merchandise die tezamen meer waard zijn dan de prijs van de box. Maar mocht de prijs je tegenhouden: af en toe mag je jezelf wel verrassen toch? Ik bedoel… een kerstcadeautje voor jezelf? Komend jaar voor je verjaardag?

Wat ik wel miste was bij de beschrijving de vermelding van wat de prijs is van elk product in de box. Ikzelf heb namelijk geen flauw benul van wat elk product kost en dat vind ik bij dit soort boxen toch ook wel erg interessant.

Wat mijn favoriete item uit de Time Travel ZBOX van november is? Stiekem zijn dat toch echt de sokken. Ik vind ze ontzettend leuk en ze zitten ook nog eens erg goed en lekker, en ik ga ze ongetwijfeld vaak dragen. Ook de funko pop vind ik erg leuk, en… oké volgens mij noem ik nu al bijna alle producten, maar ik vind de Chrononauts comic ook erg leuk. Ik zal geen abonnement nemen op de ZBOX voor meerdere maanden achter elkaar gezien ongetwijfeld niet elk thema mij zal aanspreken, maar dat er in de toekomst weer eens een unboxing zal verschijnen op Reviews & Roses, dat kan ik je garanderen. Mocht je nou denken, ‘die ZBOX, dat is leuk’; volgende maand is er een The Force ZBOX, bestel hem hier!

Zijn jullie al bekend met de ZBOX?

 

Voor deze review heb ik gratis producten ontvangen, lees mijn disclaimer.

Deze post is al 2690 keer gelezen


Geef een reactie

13 responses to “ZBOX November 2015 | Time Travel

  1. Ik vind de box ook erg leuk, maar ik ben nog niet van plan om mijzelf in te schrijven voor een maandelijkse versie. Hoewel ik wel heel benieuwd ben wat er deze maand in de box (Star Wars thema) zit.

    • Nee, maandelijks wordt het voor mij ook niks. Zo heb ik bijvoorbeeld niks met Star Wars (please don’t shoot me), dus dan vind ik het zonde om de box deze maand te kopen. Maar het is zeker wel voor herhaling vatbaar met een thema dat mij aanspreekt 😀

      • Wat zeg je nu?!?! Nee hoor, het is ook niet voor iedereen 🙂 Ik ga de maandelijkse thema’s ook in de gaten houden. Wellicht dat ik de box nog een keertje ga aanschaffen.

  2. Ik zag de box ook al bij de Filmliefhebber. De exclusieve Funko pop! vind ik leuk. Ben benieuwd of er in de toekomst vaker exclusieve pops! in de box te vinden zijn.