Categorieën: Accessoires / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Parfumado | De subscription box voor parfum liefhebbers!

Parfumado

Als klein meisje bezocht ik al met veel plezier parfumzaken zoals de ICI Paris. Lekker allerlei geurtjes uitproberen, en toen ik wat ouder was, ze ook daadwerkelijk kopen. Op de middelbare school heb ik jarenlang één favoriet gehad: City Glam van Emporio Armani. Dat was echt mijn geur en daar was ik dan ook aan te herkennen door mijn vriendinnen. Helaas ging deze geur uit de collectie en ben ik gedwongen gaan afwisselen tussen geuren. Tegenwoordig heb ik niet meer één favoriet, maar wissel ik enkele parfums met elkaar af. Eigenlijk wil ik wel weer eens wat nieuws proberen. En daar komt Parfumado om de hoek kijken. Een initiatief dat mijn aandacht meteen trok en waar ik nu eindelijk ook kennis mee heb gemaakt.

Wat is Parfumado?

Parfumado is een maandelijkse parfumbox uit Nederland voor zowel mannen als vrouwen, die je kennis laat maken met bekende en minder bekende merken. Hun collectie parfums is groot, dus er zit altijd wel iets voor je bij. Parfumado werkt echter niet zoals diverse andere subscription boxen. Elke maand kun je zelf kiezen welke parfum je ontvangt óf je laat je verrassen met het parfum van de maand. Geen idee welke geur je graag wilt ontvangen? Doe dan de geurquiz; op basis daarvan komen drie suggesties naar voren. Of neem contact op met Parfumado, ze raden je graag een geur aan die echt bij jou past. Elke maand krijg je een flacon van 8 ml thuisgestuurd, welke goed moet zijn voor vier sprays per dag; gemiddeld één maand.

Parfumado

Wat zit er in de box?

De allereerste box bevat naast een flacon van 8 ml met jouw gekozen parfum, ook een travelcase en meer informatie. Zo vind je een kaartje met daarop het gekozen of gekregen parfum, een uitleg over de travelcase, en nog meer informatie en reclame.

De verpakking waar de travelcase in komt kun je trouwens ook omdraaien waardoor het een houder wordt voor de verschillende flacons. Geniaal en ideaal, want zo gooi je de verpakking niet weg, én heb je een handige opbergplek voor jouw flacons.

Hoeveel kost het?

Een abonnement op Parfumado kost je €14,95 per maand. Dit betekent in de praktijk dat je soms duurder en soms goedkoper uit bent gezien de parfums verschillen in prijs. Je moet dus voor jezelf afwegen of je liever een parfum in de winkel koopt en vast zit aan minimaal 30 ml, of dat je ervoor kiest elke maand een ander parfum te ontvangen en zo ook sneller een nieuw parfum uit te proberen. Je kunt je abonnement maandelijks opzeggen en je betaalt geen verzendkosten.

Parfumado

Op een rijtje

Soort: Parfum subscription box
Aantal producten: 1 parfum (flacon van 8 ml)
Prijs: €14,95 per maand
Verzendkosten: Gratis
Waarde van de box: Verschilt per maand en is afhankelijk van het gekozen parfum

Mijn allereerste Parfumado box

Eind juni mocht ik mijn allereerste Parfumado box ontvangen. Deze eerste box betreft een samenwerking met Parfumado, dus heb ik ze de resultaten van de quiz doorgegeven, alsook de namen van enkele van mijn favoriete parfums, en heb ik mij laten verrassen. In mijn eerste box zat Lady Million van Paco Rabanne. Dit is echt één van mijn favoriete geuren en hier heb ik toevallig momenteel ook nog een flacon van 30 ml van thuis staan. Waar ik benieuwd naar was is of ik er écht een maand mee vooruit kan. 8 ml klinkt heel weinig en zo’n flaconnetje ziet er enorm klein uit.

Conclusie

Parfumado

Als ik elke dag van de week vier sprays zou gebruiken zou ik een maand waarschijnlijk niet redden. Ik heb het zelf lichtelijk uitgetest door het parfum te gebruiken zoals ik dit in het echte leven ook zou gebruiken. Dit betekent in Coronatijd dat ik twee tot maximaal drie keer per week parfum gebruik (alleen op de dagen dat ik de deur uit ga). Maar, als ik het gebruik, gebruik ik meestal wel ongeveer zeven sprays. Gezien ik ook zonder Coronatijd niet dagelijks parfum draag (wederom alleen op de dagen dat ik de deur uit ga), denk ik dat ik het wel red. Maar 31 dagen met vier sprays? Daar zet ik nog mijn twijfels bij. Maar je komt wel in de buurt.

Naast dat ik elke maand een andere geur kan uitproberen (of een keer weer kies voor een gouwe ouwe) vind ik het ook ideaal dat je het parfum heel makkelijk mee kan nemen dankzij de compacte travelcase. Je draait hem open, pssht, pssht, draait hem weer dicht en stopt hem in je tas. Niks geen dop die eraf kan vallen waarna je parfum in je tas lekt. Zo handig.

Verder staat er op het informatiekaartje dat je na drie maanden een limited edition travelcase krijgt. Daar kijk ik nu al naar uit, want wat zitten er veel leuke kleurtjes bij! Ik heb nu al bijna de neiging om extra bij te bestellen.

Dit alles wordt bezorgd in een stevige bubbelenvelop. Wat ideaal is, want dat betekent dat het door de brievenbus past; je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

Ik ben overtuigd

Na deze samenwerking heb ik direct een abonnement aangezet en heb inmiddels ook mijn eerste parfum als betalend lid ontvangen. Een parfum dat naar voren kwam uit de geurquiz, en ik vind de geur heerlijk! Ben je ook enthousiast en wil je een abonnement uitproberen? Krijg dan nu 50% korting op je eerste maand door deze code te gebruiken bij het afrekenen: 2RwZZAxmA.

Wat zijn jouw ervaringen met Parfumado?

Deze post is al 2140 keer gelezen


Geef een reactie