Categorieën: Boeken / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Too Late / Vuurgevaarlijk – Colleen Hoover

Colleen Hoover - Too Late - Vuurgevaarlijk

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Too Late / Vuurgevaarlijk – Colleen HooverToo late / Vuurgevaarlijk door Colleen Hoover
Vertaler: Femke de Moor
Verschenen: 1 november 2023 bij Zomer & Keuning
Format: Hardcover, aantal pagina's: 416
Genre: Contemporary, New Adult, Romantiek, Thriller
Lees ook: Sterrenhemel, Onvoorwaardelijk, Misschien Ooit, Misschien Nooit, Oprecht, 9 November, Nooit Meer, Uitzonderlijk, Misschien Nu, It Starts with Us / Vanaf Nu, Slammed, Point of Retreat, This Girl
Rating: 4 Stars | Spicy: two-flames
Goodreads

'Too late' is een bloedstollende pageturner van Colleen Hoover - nu in luxe uitvoering als collector's edition

Sloan heeft al twee jaar een relatie met drugscrimineel Asa. Ze voelt zich meer bezit dan mens, maar kan niet bij hem weg, omdat hij de kosten van de zorg voor haar zieke broertje betaalt. Dan ontmoet ze tijdens een college Carter. Ze krijgen gevoelens voor elkaar, maar Sloan wordt steeds meer onder druk gezet door Asa. Daarom zegt ze ja op zijn huwelijksaanzoek. Ze heeft het gevoel dat ze niet anders kan. Maar dan heeft ze buiten Carter gerekend.

Vuurgevaarlijk

Colleen Hoover weet hoe ze een romantisch boek moet schrijven, maar zeker ook hoe ze een thriller moet schrijven. Dit ontdekte ik met de knaller Verity / De Waarheid. Dat boek moest ik in één ruk uitlezen omdat ik anders niet had kunnen slapen haha. Ik was dan ook erg benieuwd naar Too Late / Vuurgevaarlijk. Een verhaal dat ze voor de lol via Facebook schreef en hierna zo is uitgegeven. Maar voor deze hernieuwde editie heeft ze toch nog even aan het verhaal geschaafd.

Too Late

In Too Late / Vuurgevaarlijk lezen we over Sloan, Asa en Carter. Om de kosten voor haar broers zorg te kunnen betalen maakt Sloan gebruik van drugdealer Asa, haar vriendje. Ze staat niet achter zijn praktijken, maar ze heeft zijn geld nodig en knijpt daarom een oogje toe. Asa is echter geobsedeerd door Sloan. Ze is zijn bezit en zal voor eeuwig bij hem moeten blijven, een andere optie is er niet. En dan is er nog Carter, de undercover agent die Asa moet zien op te pakken, maar als een blok valt voor Sloan. Ja… dat zijn genoeg ingrediënten voor een spannend verhaal.

Colleen Hoover - Too Late - Vuurgevaarlijk

Gerekt

Laat ik beginnen met het minste aan Too Late / Vuurgevaarlijk. Het voelde af en toe wat gerekt. Op enig moment dacht ik dat het einde in zicht was, maar ik had nog zoveel pagina’s te gaan. Hoe dan? Er leek telkens weer een stukje aangeplakt te worden. Wat op zich consistent is met een verhaal dat je op Facebook hebt geschreven voor de lol, maar het is wel zichtbaar. Ook in deze herschreven versie.

Alleen maar lof

Maar verder alleen maar lof voor Too Late / Vuurgevaarlijk. Het verhaal is ontzettend spannend en je wilt het verhaal het liefst in één ruk uitlezen. Hoover weet de spanning zo goed op te bouwen, dat je meer en meer gaat twijfelen of dit verhaal überhaupt een goed einde zal kennen. De personages zijn ook fantastisch neergezet. Je gaat Asa echt haten en vrezen, en toch weet ze je tegen het einde ook met hem te laten meeleven. Bizar, zo goed. Ondertussen vind ik Carter af en toe iets te laks omgaan met het feit dat hij zijn undercover positie geheim moet houden. Zeker gezien hij ervaring heeft met dit soort klussen. Maar het is prachtig om te zien hoe hij zich inzet voor Sloan. En dan Sloan. Onvoorstelbaar hoe zij zichzelf opoffert en toch strijdbaar blijft.

Colleen Hoover - Too Late - Vuurgevaarlijk

Drie perspectieven

Ondanks dat je leest vanuit alle drie perspectieven, weet de schrijfster genoeg verrassende wendingen te verzorgen. Bij teveel perspectieven kan het soms een gevaar zijn dat er voorspelbaarheid optreed, maar daar hoef je je hier geen zorgen over te maken. De verschillende perspectieven geven juist een extra dimensie; je kan niet over iemand oordelen voordat je alle kanten van een verhaal hebt gehoord. Waar Verity vooral psychologisch erg spannend is, is Too Late / Vuurgevaarlijk echt van een ander kaliber. Het bevat veel meer geweld en aangrijpende gebeurtenissen. Too Late is een erg heftig en intens verhaal en spannend tot het einde.

Eindoordeel

Too Late / Vuurgevaarlijk is een fantastische thriller en ik raad hem van harte aan! De spanning is intens, de personages enorm goed uitgewerkt en het verhaal geweldig neergezet. Richting het einde voelde het wel alsof er steeds toch nog een extra stuk aangeplakt werd, maar verder is het een subliem boek. Het is niet te vergelijken met Verity, gezien het verhaal veel gewelddadiger en heftiger is. Maar we kunnen wel concluderen dat Colleen Hoover ook consistent goed lijkt te zijn in het schrijven van thrillers. Give me more!

Wissel jij vaak af tussen genres?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 292 keer gelezen


Geef een reactie