Categorieën: Accessoires / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Voordeelgordijnen.nl | Jaaaa, eindelijk heb ik gordijnen!

Gordijnen

Al sinds ik samen met mijn vriend op mijzelf ben gaan wonen wilde ik graag gordijnen in huis. Dit kwam er in het begin niet van. Na enkele zeer warme zomers met de zon recht op ons raam aan de voorkant van het huis, blijkt een rolgordijn echter niet genoeg. We hadden echt gordijnen nodig.

Over Voordeelgordijnen.nl

Dit zegt voordeelgordijnen.nl | Wij zijn ons bedrijf in 2012 begonnen en zijn uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van gordijnen op maat en gordijnstof.  Naast een webshop hebben wij ook twee fysieke winkels: een op de Albert Cuypstraat in Amsterdam en een in Purmerend. In Landsmeer hebben wij onze groothandel. Wij zijn ook al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in raamdecoratie. Onze strategie is om exclusieve gordijnen te verkopen voor minder geld. Onze klanten zijn tevreden zoals je kan zien op onze Trustpilot pagina waar wij al meer dan 6000 reviews hebben met een cijfer van een 9.4.  Sinds twee jaar zijn wij ook wekelijks te zien bij “Robs grote tuinverbouwing” op SBS6 waar wij de huizen aankleden met mooie gordijnen of jaloezieën.

Bij voordeelgordijnen.nl kun je vele verschillende gordijnen vinden, maar de meest interessante vond ik natuurlijk de verduisterende gordijnen.

Kleurstalen

Ik vond het erg leuk om de gordijnen uit te zoeken. Allereerst heb ik lekker op de website geneusd. Welke kleur zou ik het mooist vinden? Wat voor soort gordijnen wilde ik eigenlijk? En welk materiaal?

Wat ik een mooie service vind, is dat je kleurstalen van de diverse gordijnen kunt bestellen. Dit heb ik uiteindelijk gedaan voor vier gordijnen. Zo kon ik thuis de stof tegen het licht houden om te zien of de lichtdichtheid voor mij voldeed. Maar zo kon ik ook zien of ik het materiaal en de structuur daarvan mooi vond. Mijn vriend en ik waren het snel eens, en zo kon ik aan het echte bestelproces beginnen.

p.s. ik ben de kleurstalen vergeten te fotograferen voor jullie voordat ik ze wegdeed. Sorry! Het zijn kleine vierkante stukjes stof met daarop de naam van de stof die je had gekozen.

Het bestelproces

Bestelling Julia Rood

Ik ben niet zo goed in naaien; ik heb niet eens een naaimachine. Dus aan het zelf maken van gordijnen ga ik niet beginnen. Gelukkig kun je ze bij voordeelgordijnen.nl ook op maat laten maken. Handige tool is hierbij de stofcalculator. Naast dat het handig is voor het berekenen van de juiste maat, zie je ook meteen de prijs. Weet je niet hoe je moet meten, lees dan zeker ook even de meetinstructies. Lees sowieso even alles waar je extra informatie over kunt krijgen. Ik heb zo heel veel geleerd over gordijnen.

Nadat je alle informatie hebt ingevuld, en een keuze hebt gemaakt met betrekking tot de ophangmethode, eventuele ringsoort, de opdeling en eventuele voeringsstof, heb je jouw keuze met een druk op de knop in je winkelmandje gelegd, en hoef je alleen nog maar te bestellen.

Mijn gekozen stof

Gordijnen

De volgende informatie komt van de website van voordeelgordijnen.nl. Ik heb gekozen voor de verduisterende stof Julia Rood.

De Julia is een mooie, soepele gordijnstof met een linnenstructuur aan de voorkant. Aan de achterkant is deze stof afgewerkt met een verduisterende backing.

Deze backing zorgt ervoor dat het gordijn een lichtdichtheid heeft van 78%. Mocht dit niet genoeg zijn dan kunt u altijd nog voor een optionele voering kiezen waardoor het gordijn 100% lichtdicht wordt.

Stofbreedte: 150 cm
Materiaal: 100% polyester
Kleur: Rood

Verzending en ontvangst

De ontvangst was bijzonder. Het werd geleverd in plastic. Dat had ik niet verwacht. Wat ik wel had verwacht weet ik ook niet precies, misschien een doos? Het kon overigens prima hoor. De gordijnen waren goed verpakt en zagen er goed uit toen ik ze uit de verpakking haalde.

Wat vind ik van de gordijnen?

Gordijnen

De gordijnen vallen goed in de smaak. De kleur is prachtig, maar dat wist ik natuurlijk al dankzij de kleurstaal die ik eerder had opgevraagd. Geen verrassingen dus. Omdat dit letterlijk de allereerste keer is dat ik gordijnen heb aangeschaft, heb ik ook mijn moeder er even bijgehaald voor haar oordeel. Volgens haar ziet ze er goed uit.

Als minpuntje vond ze echter hetzelfde als dat ik al had gevonden. Per helft bestaat het gordijn uit twee aan elkaar genaaide stukken stof. Dit vind ik persoonlijk gewoon niet mooi en zorgt er in mijn ogen ook voor dat het daar iets minder mooi valt wanneer je de gordijnen dicht hebt.

Mocht je trouwens net als mijn moeder denken dat de gordijnen te kort zijn, dat zijn ze niet. Ik heb ze bewust niet over de vensterbank laten vallen zodat de katten er makkelijker onderdoor kunnen als ze bij hun plek bij het raam willen komen.

Gezien mijn niet-aanwezige kennis van gordijnen, durf ik niet te zeggen of voordeelgordijnen.nl met de prijs-kwaliteit verhouding inderdaad goedkoop is vergeleken met andere bedrijven die gordijnen maken. Maar ik ben zeker tevreden.

Conclusie

Gordijnen

Ik merk nu al dat de gordijnen de kou die van het raam komt tegenhoudt, dus ik denk dat de gordijnen in de zomer ook veel warmte zullen tegenhouden. Wat ik ook fijn vind is dat we nu echt meer privacy hebben ‘s avonds. Het rolgordijn was niet verduisterend; mensen konden er ‘s avonds als wij het licht aan hadden, gewoon doorheen kijken. Nu doen we gewoon de gordijnen dicht. De gordijnen laten het huis nog veel huiselijker voelen en geven kleur aan de woning. Dat beide helften van de gordijnen bestaan uit twee aan elkaar genaaide stukken vind ik jammer. Buiten dat punt om ben ik echter enorm tevreden en kijk ik er naar uit om elke avond de gordijnen te sluiten, en mij hiermee ook in de zomer te bewapenen tegen de zon in huis.

Heb jij gordijnen in huis?

Ik heb de gordijnen gratis ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op de inhoud van deze recensie.

Deze post is al 2890 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Voordeelgordijnen.nl | Jaaaa, eindelijk heb ik gordijnen!

    • Dankjewel! Inmiddels zijn we verhuisd (augustus/september 2022) en hebben we vorige maand net nieuwe gordijnen gekocht (wederom bij Voordeelgordijnen.nl). We hebben nu heel andere kleuren in huis, dus dit keer zijn we gegaan voor een mosgroene kleur. Ook heel erg tevreden mee.