Categorieën: Activiteiten / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Activiteit | Een dagje naar Keukenhof

Keukenhof entree

Al een hele tijd wilde ik graag naar Keukenhof. Ik ben gek op bloemen en fotografeer ze graag. Afgelopen vrijdag hoorde ik op de radio dat het de dag erna een graad warmer zou worden dan het op die al mooie dag was, dus ik appte mijn vriend: “Morgen Keukenhof?” Zo geschiedde, afgelopen zaterdag gingen we naar Keukenhof. Deze blogpost gaat gepaard met slechts een kleine selectie van de vele foto’s die ik die dag heb gemaakt. Enjoy!

Het vertrek

We vertrokken om half 9 en doordat er op het eind een lange file was, was het al 11 uur voordat we binnen waren. Mochten jullie ook gaan, vergeet dan niet om even te kijken welk nummer de rij heeft waarin je je auto parkeert. Hoewel we onze auto aan het eind van de dag vrij snel terugvonden was het handig geweest als we even hadden gekeken in welke rij we stonden haha.

Tickets

We hadden onze tickets en de parkeerkaart online besteld en uitgeprint waardoor we bij de kassa direct door konden lopen in plaats van in de rij aan te sluiten. Dit is dus zeker aan te raden. Je plant je bezoek hier.

Plattegrond

Iets verderop aan de rechterkant stond een standje waar je een bloem kon kopen, maar er stond ook een mand vol met plattegronden. Hier namen we natuurlijk één van mee. Het is daarbij ook geen overbodige luxe, want de Keukenhof is gróót!

Keukenhof - Roze tulpen aan het water

Keukenhof - Tulpenveld

Keukenhof - Paarse bloem in pot

Een route kiezen

Keukenhof is groot! Erg groot. Ikzelf houd ervan om, net als in de dierentuin, onbewust een vooropgestelde route te lopen. Zo weet ik namelijk dat ik niks mis. Hier ging dat niet op. Als je in het begin een keuze moet maken tussen links, rechts en rechtdoor, dan heb je een minuut verderop weer een keuze tussen links, rechts en rechtdoor en dat gaat kronkelend het hele park door.

Voor controlfreak Jessica was dit even paniek, want ik wilde overal langs en wat als ik een paadje met prachtige bloemen zou missen? Toen ik er op een gegeven moment achter kwam dat sommige bloemen meer dan eens in het park terugkwamen, heb ik die controle losgelaten en genoten van het weer, de bloemen en het fotograferen.

Keukenhof - Tulp

Keukenhof - Bloesemtak

Prachtig weer

En het weer was echt heerlijk! De zon scheen volop, en rond een uur of 12 heb ik mijn jas uitgetrokken. Die ik de rest van de dag ook niet meer aan heb getrokken. Het was echt de ideale dag om even een dagje erop uit te trekken! Al waren er meer mensen die dat dachten, want na twaalven werd het ineens extreem druk.

Vakantiegevoel

Maar het park is groot en er waren genoeg bloemetjes voor iedereen om te bekijken. Hier en daar was er iemand die niet bepaald sociaal was, maar afgezien van die paar mensen waren de meesten erg vriendelijk. En buitenlands! Het was net alsof we op vakantie waren. Zoveel buitenlanders. Dit hadden we echter deels al wel verwacht door de vele touringcars die we op de parkeerplaats zagen staan.

Eten

We gingen vrij spontaan naar de Keukenhof en hadden er daardoor totaal niet aan gedacht om even wat eten mee te brengen als lunch. Dus hebben we geluncht bij één van de vele, door prachtige bloemen omringde, eetgelegenheden. Persoonlijk vond ik het er wel een beetje prijzig, maar het was wel lekker. En de mayozakjes die 30 cent per stuk zouden zijn heeft ze volgens mij niet meegerekend bij het afrekenen.

Keukenhof - Tulp met zwaan

Keukenhof - Narcis arrangement

Keukenhof - Donkerroze tulpen

Een dagje uit

Als je echt hele park wilt zien moet je er echt een complete dag voor uittrekken, want wij waren er in totaal zes uurtjes en hebben enkele stukken overgeslagen. Het is dat we echt kapot waren na al die tijd lopen – en mijzelf in alle mogelijke posities werken om de bloemen mooi op de foto te zetten – anders hadden we nog wel veel langer kunnen en willen blijven om het park te ontdekken.

Foto’s maken

En ik heb echt lekker doorgeklikt, want ik ben naar huis gegaan met 1.467 foto’s. Slik… Leuk feitje: ik wilde de leukste foto’s voor deze blog uitkiezen en kwam toen met een selectie van “slechts” 252 foto’s. De bloemen in Keukenhof zijn gewoon té mooi en het liefst had ik ze allemaal afzonderlijk op de foto gezet. De bloemen, de paden en de omgeving zijn werkelijk prachtig.

Bloemenshows

Het park heeft diverse paviljoenen met bloemenshows. Zo vind je in het Beatrix Paviljoen héél véél orchideeën. Wauw! Ze hadden zelfs blauwe orchideeën! In het Oranje Nassau Paviljoen vind je bloemarrangeurs die bloemschikdemonstraties geven, en vind je ook een ode aan Vincent van Gogh. Daarnaast vind je er ook nog een picknick deel.

Keukenhof - Vuurrode bloem

Keukenhof - Kingsize Orchidee bed

Keukenhof - Krokusjes

Rob Verlinden

Grappig was ook dat Rob Verlinden van Eigen huis en tuin aanwezig was en een show deed. Zo liet hij bijvoorbeeld zien hoe je bloemen in een pot kon doen. Om vervolgens de gehele pot met inhoud – die mij loodzwaar leek – weg te geven! Gratis en voor niks. Dat vind ik een erg leuke bijkomstigheid. Al hebben wij de show niet echt bijgewoond doordat we er pas op het eind van de dag achterkwamen, en wij toen al hartstikke moe waren.

Vrij park

Keukenhof is een heel vrij park. Her en der staat aangegeven dat je niet over het gras mag lopen, maar toch doet iedereen het en niemand wordt erop gewezen dat het niet mag. Erg jammer is dat ik een man achter een boom weg zag komen die zijn rits omhoog deed. Het mag dan wel een “park” zijn, maar er zijn heus genoeg toiletten om even een plasje te doen. Er is geen reden voor dit soort asociale gedrag dus.

Weer naar huis

Al met al was het dus een hele leuke en gezellige dag tussen de bloemen – die overigens ook heerlijk ruiken! – en kon ik mijn bloemenfotografeerhartje blij ophalen. Graag zou ik nog een keer terugkomen. Jammer was wel dat, na zo’n leuke en mooie dag, er bij het uitrijden maar één persoon parkeertickets scande. Hierdoor hebben wij echt eeuwen in de rij gestaan om daadwerkelijk weg te kunnen.

Keukenhof - Bloemen op stoel

Keukenhof - Gele bloem in laars

Keukenhof - Paarse bloem in tas

Het park is in 2015 tot en met 17 mei dagelijks geopend van 08.00 uur tot 19.30 uur.

Ben jij al eens naar Keukenhof geweest?

Deze post is al 1985 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Activiteit | Een dagje naar Keukenhof

  1. Heel erg leuk, daar zou ik ook nog weleens heel willen :). Misschien lukt dat dit jaar wel een keer! Haha en dan heb je toch nog een mooie selectie gemaakt als je er eerst 252 wilde plaatsen haha.