Categorieën: Activiteiten / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Ik bezocht Escape World Amsterdam | Waterlooplein

Escape World Amsterdam

Vorige week zaterdag bezocht ik samen met mijn familie Escape World in Amsterdam aan het Waterlooplein. Vandaag vertel ik jullie welke kamer wij hebben gespeeld, en wat wij ervan vonden. Wees gerust. Je zal geen spoilers tegenkomen!

Jullie kunnen Escape World misschien nog wel herinneren uit mijn artikel over auteur Laure Eve. Helaas is die specifieke locatie inmiddels gesloten. Ze hebben momenteel drie vestigingen (Amsterdam, Hoofddorp en Zoetermeer), waarvan de vestiging aan het Waterlooplein de grootste is.

De kamers en prijzen

Momenteel heeft Escape World Amsterdam vijf kamers, waarvan twee hetzelfde zijn zodat je eventueel tegen elkaar kunt strijden. Binnenkort wordt hier een zesde kamer aan toegevoegd. In elke kamer speel je een spel van een uur.

  • Cabin in the Woods (x2) – 2 tot 6 personen per kamer
  • The Flying Dutchman – 2 tot 5 personen
  • The Chocolate Factory – 2 tot 6 personen
  • Midnight Magic! – 2 tot 5 personen

Escape World hanteert op het moment van schrijven (8 december 2018) de volgende prijzen:

  • 2 personen: €70,-
  • 3 personen: €84,-
  • 4 personen: €96,-
  • 5 personen: €110,-
  • 6 personen: €130,-

De prijzen zijn per groep, speel je dus met vijf personen, dan betaal je – als je eerlijk deelt – per persoon €22,-.

Cabin in the Woods

Samen met mijn familie heb ik de kamer Cabin in the Woods gespeeld. Deze kamer wordt als volgt omschreven:

“Je bent samen met je vrienden verdwaald in het bos. Door het slechte weer zijn jullie op zoek naar een geschikte plaats om te overnachten. Na een lange vermoeiende reis zien jullie in de verte plots een blokhut, een ideale plek om te schuilen. Eenmaal binnen, blijkt het toch niet zo’n goed idee te zijn…

Jullie horen spookachtige geluiden, voelen de aanwezigheid van mysterieuze krachten en er gebeuren onverklaarbare dingen. Alle families die hier zijn geweest zijn dood teruggevonden. Er rust een vloek op de hut en het is jullie taak om de geesten weg te jagen voor ze jullie te pakken krijgen!”

Cabin in the Woods is geschikt voor een groep van 2 tot 6 personen en heeft een moeilijkheidsgraad van 4 uit 5 sterren. Daarnaast zou je deze kamer dus met twee teams kunnen spelen als je tegen elkaar wilt strijden.

Onze ervaringen

Ik heb al vele escape rooms gedaan, maar van de “gewone” escape rooms is dit absoluut de leukste die ik heb gespeeld. Hierbij reken ik dus Escape the Villa en Prison Escape niet mee, want dat zijn speciale varianten op escape rooms. Waarom ik dit één van de leukste escape rooms vind? Omdat ze er enórm hun best voor hebben gedaan en doen om jou de allerleukste escape room ervaring te geven.

Ontvangst

Het begint al bij binnenkomst. Je loopt een grote trap af met daarboven het logo van Escape World, en wordt opgevangen door degene die achter de balie staat. In ons geval was het de vrolijke en enthousiaste Melvin. Hij begon een gezellig gesprek met ons en vroeg of we al eerder een escape room hadden gedaan. Hierna konden we onze spullen opbergen in één van de ruime kluisjes. Immers, telefoons en dergelijke zijn natuurlijk niet toegestaan.

We waren wat te vroeg aangekomen bij Escape World, dus we moesten nog even wachten tot we daadwerkelijk konden beginnen. Op ons gemakje konden we nog even een plasje plegen, een glaasje water drinken, of één van de puzzels op de tafeltjes proberen op te lossen. Voordat we het echter wisten werden we al begroet door onze spelleider, Jacob. Ook bij hem voelden we ons direct op ons gemak.

Leuk extra spelelement

Jacob begon met de speluitleg, een variant op de tekst die je hierboven kon lezen over The Cabin in the Woods, en vertelde ons enkele basiszaken, zoals: elk item is één keer te gebruiken. Als je een item dus hebt gebruikt, kun je het daarna laten liggen. Hierna volgde al een eerste leuke twist in het spel. Ik ga hier niet vertellen wat dat is, want het is veel leuker om dat zelf te ontdekken. Ze weten er in elk geval een leuke en originele draai aan te geven, wat deze escape room net dat beetje extra geeft.

Escape World Amsterdam

Prachtig decor

Eenmaal gestart kun je je verwonderen over de enorme moeite die Escape World heeft gedaan voor het decor. Je waant je werkelijk bij een cabin in the woods. De opdrachten en puzzels waren lastig, maar goed te doen. De kamer heeft ook een moeilijkheidsgraad van vier sterren. En achteraf werd ons verteld dat slechts 30% deze kamer haalt. We waren dan ook érg trots op onszelf dat we met nog anderhalve minuut op de klok de kamer hebben uitgespeeld.

Gewonnen?

Er was wel enige verwarring overigens, haha. Want de klok waarop de tijd stond was analoog en we zagen in de haast van het spel niet goed hoeveel tijd we nog hadden. En opeens speelde een muziekje af en kwam daar de spelleider naar binnen lopen. Hadden we gefaald? Ik baalde al, en dacht: “Nee, hij komt ons halen omdat we het niet hebben gered.” Maar hij keek ons blij aan en feliciteerde ons. Huh? Dat is dan ook het enige verbeteringspunt dat ik zou kunnen meegeven aan Escape World: op de één of andere manier duidelijker laten weten dat we hebben gewonnen, haha.

Op de foto

Nadat we vol energie achter onze spelleider de escape room uitliepen, mochten we met de groep op de foto. Hierbij mochten we een bord vasthouden waarop onze speeltijd stond. Er wordt nog netjes gevraagd of ze het op Facebook mogen plaatsen, en daarmee komt de leuke ervaring helaas tot een eind.

Conclusie

Escape World Amsterdam - Cabin in the Woods

Mijn familie en ik raakten op weg naar huis, en eenmaal thuis, niet uitgepraat over Escape World en The Cabin in the Woods. We bleven maar vertellen over alle leuke en verrassende opdrachten. Over dat moment waarop we dachten dat we er al bijna waren, en toen bleek dat we dat absoluut nog niet waren. De speciale elementen die een verrassende twist aan de escape room gaven maken dat ik, ondanks dat ik helemaal uit Friesland moet komen, absoluut nog een keer een kamer bij Escape World wil spelen.

Zoals het nu lijkt ga ik waarschijnlijk in de kerstvakantie met een paar vriendinnen een dagje Amsterdam doen waarbij we een kamer gaan spelen. Als dat niet bewijst dat we ontzettend hebben genoten, dan weet ik het ook niet meer. Mijn familie en ik hebben een heerlijke dagje uit gehad, en zijn nog steeds aan het nagenieten van The Cabin in the Woods. Bedankt Escape World Amsterdam, en een extra bedankje aan Melvin en Jacob!

Hebben jullie al eens een kamer gespeeld bij Escape World?

Wij mochten deze escape room gratis spelen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over de escape room of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1968 keer gelezen


Geef een reactie