Categorieën: Activiteiten / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Ken jij Jouw Marktkraam al?

Jouw Marktkraam

Als je Reviews & Roses op Facebook volgt heb je het waarschijnlijk al voorbij zien komen; ik heb een kraampje bij Jouw Marktkraam in Drachten. Voor velen nog een onbekend fenomeen, maar Jouw Marktkraam heeft toch al wel minstens 30 filialen en er komen steeds meer bij. Daarom wilde ik hier graag eens wat extra aandacht aan besteden.

Wat is Jouw Marktkraam?

Jouw Marktkraam zou je kunnen zien als een soort Marktplaats, maar dan in een fysieke winkel. Je zit niet met verkopers die geen antwoord geven en de twijfel of dat het product dat aangeboden wordt wel van goede kwaliteit is. En misschien nog wel belangrijker, je weet zeker dat het bij jou aankomt want je kunt het product uit de kraam pakken, afrekenen en je bent al de trotse eigenaar!

Is er een Jouw Marktkraam bij jou in de buurt?

Jouw Marktkraam bestaat uit diverse franchise filialen. Jouw Marktkraam vind je al in de volgende plaatsen: Alkmaar, Almelo, Almere, Aalsmeer, Arnhem, Best, Dokkum, Drachten, Enschede, Den Bosch, Huizen, Klazienaveen, Leeuwarden, Maarssen, Nieuw-Vennep, Oss, Rotterdam, Stadskanaal, Uithoorn, Veenendaal, Zaandam en Zeist. En nog regelmatig wordt een nieuw filiaal geopend.

Wat vind je bij Jouw Marktkraam?

Bij Jouw Marktkraam kun je jouw spullen een tweede leven geven, maar je kunt er ook je zelfgemaakte spulletjes verkopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het daar verkopen. Er zijn ook diverse webwinkels die gebruik maken van Jouw Marktkraam om zo ook in een fysieke winkel aanwezig te zijn met een klein aanbod.

Jouw Marktkraam Drachten - Binnen

Hoe kwam ik zelf in aanraking met Jouw Marktkraam?

Sinds begin juli zit in mijn woonplaats een Jouw Marktkraam filiaal. Ik had er echter nog niet eerder over gehoord totdat ik een artikel over Jouw Marktkraam voorbij zag komen bij collega blogger, en mede Drachtster, Northflix. Hierna volgden nog een aantal artikelen dus mijn interesse in deze nieuwe winkel was gewekt. Toen ik via Northflix de vraag kreeg of ik als blogger uit Drachten een kraam drie weken zou willen testen had ik mijn antwoord al klaar. Ik had genoeg spullen die ik graag wilde verkopen en lagen te verstoffen op zolder, en dat, gecombineerd met mijn nieuwsgierigheid naar deze Marktplaats in winkelvorm, zorgde ervoor dat ik ja zei.

Jouw Marktkraam Drachten

Van Northflix kreeg ik contactinformatie doorgestuurd en een paar dagen later stond ik al mijn eigen kraampje in te richten. In een apart artikel zal ik nog ingaan op mijn ervaringen met Jouw Marktkraam, maar ik kan je al wel vertellen dat het inrichten, prijzen bedenken en stickeren net zo leuk is als toen ik vroeger als klein meisje winkeltje speelde. Eigenaar van Jouw Marktkraam Drachten, Kor, is ook ontzettend behulpzaam en denkt goed met je mee over de mogelijkheden die je hebt of kunt hebben met je kraam. Daarnaast laat hij je er ook helemaal thuis voelen.

De winkel is trouwens totaal niet wat ik mij inbeeldde bij een winkel met tweedehands spullen. Ik zie winkels met tweedehands spullen altijd als ietwat provisorisch, maar Jouw Marktkraam Drachten is enorm verzorgd en heeft een hele gezonde uitstraling. Ook als je binnenkomt ziet alles er goed uit. De winkel wordt mooi schoon gehouden en de eigenaar probeert waar mogelijk mee te helpen de kraampjes netjes te houden. De paden zijn mooi breed waardoor je als klant makkelijk kunt bewegen. Daarnaast is in Drachten telkens een heel mooi en gevarieerd aanbod aan spullen. Je kunt er werkelijk van alles vinden. Had ik al verteld dat ze ook een prachtig aanbod Blond Amsterdam hebben? Jouw Marktkraam Drachten heeft dagelijks zo’n 200 tot 300 bezoekers waarvan in gemiddeld 150 overgaan tot aankoop.

Jouw Marktkraam Drachten

Hoe het werkt

Je kunt één of meer kramen huren. De kraam is van hout en je mag het inrichten zoals jij het wilt. Het inrichten, wijzigen of aanvullen van je kraam mag op elk gewenst moment van de dag zolang het binnen de openingstijden van de winkel valt. De prijzen mag je helemaal zelf bepalen en als het verkocht wordt krijg je de gehele opbrengst. Er gaat niet zoals bij bol.com nog een percentage af omdat zij het verkopen, je betaalt alleen een vaste huurprijs. Wil je de kraam graag langer huren, dan kun je de huurperiode heel makkelijk verlengen.

Op je producten plak je stickers met je persoonlijke barcode, de prijs en de naam van het product schrijf je ook op die sticker. Verkoop je kleding? Jouw Marktkraam Drachten heeft in alle kramen bovenin een rek waar je kleding aan kunt hangen. Sommige kramen hebben ook boven de onderste plank zo’n rek. Jouw Marktkraam Drachten heeft sinds kort ook beveiligingspoorten.

Aan het einde van de huurperiode stort Jouw Marktkraam het bedrag van je verkochte spullen op jouw rekening, maar als je een lange periode huurt kan dat in overleg ook iedere maand. Hoeveel je verkocht hebt kun je eenvoudig zien via de Jouw Marktkraam app (waarschuwing: het is verslavend!). Op de laatste dag van je huurperiode haal je al jouw niet verkochte spullen uit je kraam, maar je kunt er ook voor kiezen ze aan Jou Marktkraam af te staan en zij verkopen je spullen dan voor een goed doel.

Jouw Marktkraam Drachten - Mijn marktkraam

Dat middelste stuk van boven tot onder is trouwens mijn Marktkraam op de dag dat ik hem voor het eerst inrichtte.

Wat kost dat nou?

De prijs die je voor een kraam betaalt verschilt per filiaal maar zit meestal tussen de €20,- en €30,-. Hieronder zal ik specifiek alle bedragen benoemen die horen bij Jouw Marktkraam Drachten. Bezoek je een ander filiaal dan kan het wezen dat ze andere prijzen hanteren en misschien verlenen ze niet dezelfde diensten.

 • Kraamhuur: €25,- voor de eerste week, daarna elke week €20,-
 • Prijs/barcode stickers: de eerste 100 gratis, daarna €2,50 per 100
 • Prijslabels (die je met een touwtje kunt bevestigen bijv.): 20 stuks voor €1,-
 • Beveiligingmogelijkheid: 10 kledingtags voor €1,-, 10 stickers voor €0,50
 • Opzet bord voor kraam: €2,50 per week

Nieuwsgierig naar mijn ervaringen met Jouw Marktkraam Drachten?

En ben je benieuwd naar hoeveel ik eigenlijk heb verkocht? Bezoek Reviews & Roses dan volgende week voor deel 2! p.s. Heb je naar aanleiding van dit artikel nou vragen over Jouw Marktraam, stel ze dan hieronder in het reactieveld. Ik zal alle vragen die gesteld worden beantwoorden in het volgende artikel.

Was jij al bekend met Jouw Marktkraam?

 

* In ruil voor één blogpost heb ik drie weken gratis een kraam mogen huren. Dit is echter niet van invloed op mijn mening over Jouw Marktkraam. Van mij kun je altijd een eerlijk artikel verwachten.

Deze post is al 2680 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Ken jij Jouw Marktkraam al?

 1. Dit lijkt me zo leuk! Uithoorn is wel dicht bij mijn huis dus ik ga dit toch in overweging nemen. Alleen hoop ik wel dat ik dan winst maak en niet verlies 🙁
  Ben benieuwd naar deel 2!

 2. Jouw Marktkraam kende ik nog niet, maar ik geloof dat MijnTafel ongeveer hetzelfde concept heeft? Daar ben ik wel eens geweest in Groningen en Haren 🙂 Ik vind het een tof idee; hopelijk komt er ook zoiets naar België, want ik heb echt nog wel wat spullen te verkopen!

 3. Ik denk niet dat er zoiets in België bestaat. Het zou voor mij wel handig zijn om mijn zelfgemaakte sjaals, kaarten en bladwijzers aan te bieden. Maar vermits ik hier slechts heel weinig voor vraag, zou deze formule te kostelijk voor me zijn.

 4. Ik ben meteen gaan kijken naar die in Den Bosch, maar die zit behoorlijk ver van mijn huisje vandaan. Best jammer. Ook vind ik het best prijzig, omdat ik geen enkel idee heb wat het rendement precies is. Jammer, want het zou een leuke manier zijn om mijn kaarten en andere illustraties te verkopen.

  • Oh wat jammer dat hij niet wat dichterbij zit. Het is inderdaad een gok omdat je niet zeker weet hoe gewild je spulletjes zullen zijn. Ik was zelf dan ook vooral benieuwd of ik de kosten eruit zou kunnen halen en of het mogelijk is winst te maken. Hier zal ik in mijn volgende artikel dan ook op ingaan.