Categorieën: Activiteiten / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

ONE de Musical | Je kijkt je ogen uit!

ONE de Musical
ONE de Musical poster

Titel: ONE de Musical
Duur: 2,5 uur + 20 minuten pauze
Cast: o.a. Nienke Latten, Jeroen Phaff, Jessie Vos, Sjoerd van der Meer, Bram Ven, Martin van der Starre, Martijn Smids, Jana Zimmermann, Guillermo Martinez Ayala, Soy Kroon
Locatie: Studio’s Aalsmeer

Waardering: 4.5 uit 5.

ONE vertelt het hartstochtelijke verhaal van Amon, een stoere arbeider aan de piramide en prinses Mira, een rebelse prinses die tegen alle regels in gaat en haar eigen hart volgt.

ONE is het verhaal over een verboden liefde die zich door niets of niemand laat stoppen.

Love. Always.

ONE is ook het verhaal van een volk dat tot het uiterste wordt gedreven en uiteindelijk in opstand komt tegen haar machthebbers. En ONE is het verhaal van de meedogenloze vizier Hemioenoe die zich verliest in zijn honger naar macht en maar een manier ziet om zijn doel te bereiken: trouwen met de dochter van Koning Cheops: prinses Mira.

Cheops is verantwoordelijk voor het meest tot de verbeelding sprekende monument op aarde, de Grote Piramide, en hij stelt alles in het werk om zijn opdracht, zijn droom te kunnen verwezenlijken en betaalt daar uiteindelijk de hoogst mogelijke prijs voor die een God op aarde kan betalen…

#LOVENOTWAR

Wanneer je mij volgt op Instagram heb je het afgelopen weekend al wel voorbij zien komen; ik bezocht samen met mijn moeder ONE de Musical. Ikzelf mocht de musical bezoeken namens Reviews & Roses, maar iedereen in het publiek van zaterdagavond 12 maart zat kosteloos in de zaal. Deze voorstelling was namelijk uitgeroepen tot benefietvoorstelling voor de oorlog in Oekraïne. Men kon in de foyer, bij een groot hart met tulpen, speciale ‘Love.Always.’ rozen aanschaffen voor minimaal €5,55 om #LOVENOTWAR te steunen. De gehele opbrengst – ruim €5.000,- – gaat naar giro555.

ONE de Musical

Over ONE de Musical

Na slechts een korte periode op de bühne vlak voor de lockdown, is ONE de Musical sinds 9 februari 2022 opnieuw te zien in Studio’s Aalsmeer. In het verhaal staan Egypte, de bouw van een piramide, diens arbeiders en een liefdesverhaal centraal. Sleper Amon is verliefd op prinses Mira, maar hun klassenverschil staat in de weg. Dan heb je de grootvizier die zich in alle bochten wringt bij de koning om de hand van de prinses te winnen. Geen vernieuwend verhaal, maar de uitvoering is des te interessanter. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Hiermee is het een echte familievoorstelling. Gezien ik zelf geen kinderen heb of mee had, kan ik niet beoordelen wat kinderen van deze voorstelling zullen vinden. Al kan ik mij voorstellen dat kinderen van 8 tot 12 jaar mogelijk niet alles in de voorstelling volledig mee zullen krijgen / begrijpen. Vanaf 12+ is die mogelijkheid al veel groter.

LED-Box Theater

Er wordt geadverteerd met dat Studio’s Aalsmeer is omgebouwd tot het allereerste LED-Box Theater ter wereld. Maar ik had geen idee wat ik mij daarbij kon voorstellen. Geloof mij, wanneer ik zeg, dat dit van een enorme meerwaarde is voor ONE de Musical. Voor je, naast je en boven je, vind je LED-panelen die ervoor zorgen dat je niet weet waar je moet kijken. Overal is wat te zien. Hierdoor word je als bezoeker écht bij de voorstelling betrokken en er compleet ingezogen.

Axel Drenth
Axel Drenth (@AVFotoreportages)

Een bijzondere show

Niet alleen de LED-panelen zorgen ervoor dat overal wat te zien is, ook de cast en de setting zorgen hiervoor. Wij zaten op rij 15, en zagen niet alleen castleden voor ons op het podium, maar ook links, en rechts, achter ons en schuin boven ons. Overal is wat te zien en beleven waardoor je volledig bij de show betrokken wordt. Daarnaast is het soms net alsof je in een circus bent. Freerunners, acrobaten en dansers vliegen je om de oren en halen de meeste bijzondere capriolen uit. Niet alleen op de vloer, maar ook op schuinstaande LED-panelen! Hiervoor hebben de meeste acteurs trouwens antislip zolen; dat heb ik enkele van de acteurs kunnen vragen die na de show klaarstonden voor een foto met bezoekers.

Indrukwekkende cast

Laat ik nog even wat dieper ingaan op de castleden van ONE de Musical. Waar je zou denken dat Amon en Mira de hoofdpersonages zijn, voerden voor mij de grootvizier (Martin van der Starre) en de koning (Jeroen Phaff) de boventoon. Wát een stemmen en wát een bereik. De jaren ervaring spatten er vanaf. Jeroen Phaff heeft een prachtige opera-achtige stem, wauw! Ook Jessie Vos viel mij op in de rol van beste vriend van Amon, samen met enkele andere acteurs, dansers en acrobaten in het ensemble. Hopelijk kan ik hen in de toekomst vaker in producties zien schitteren.

Ook Nienke Latten en Sjoerd van der Meer – die laatste leek vanaf een afstand trouwens verdacht veel op Soy Kroon! – speelden de sterren van de hemel, maar wisten mij niet volledig omver te blazen. Hun stemmen, vooral die van Nienke Latten, vond ik in dat opzicht te klinisch / geschoold. Te netjes, of misschien ook wel iets hoger dan waar ik van houd. Daarnaast hield ik juist van de meer swingende nummers uit de show, terwijl zij vooral ballads zongen. Het kan dus zijn dat jij precies het tegenovergestelde zal ervaren. Maar ik wil ze niet tekort doen! Hoewel zij mij misschien minder lagen qua wat ik leuk vind (heel normaal, smaken verschillen), deden ze het absoluut fantastisch.

ONE de Musical

Conclusie

Nadat ik een persbericht in mijn inbox vond en Soy Kroon op de poster zag staan, raakte ik geïnteresseerd in ONE de Musical. Hoewel we Soy Kroon helaas niet hebben gezien – en hij, voor zover ik kan vinden, zijn laatste show ook al heeft gehad – hebben we optimaal genoten! Per toeval waren we aanwezig op de avond die ook uitgeroepen is tot benefietavond, en wat was het bijzonder om hierbij aanwezig te mogen zijn. Mijn moeder en ik hebben een avond gehad om nooit te vergeten en gaan het ongetwijfeld nog vaak hebben over ONE de Musical (mijn moeder probeert mijn vader as we speak over te halen zodat ze nog een keer heen kan, haha). Van de bijzondere ervaring door de LED-panelen, tot de manier waarop je bij de show betrokken wordt en de fantastische acrobatiek, het dans- en acteerwerk. Het is op en top genieten van zowel ballads als upbeat nummers, dans, en meer. Je merkt het, mijn recensie is veel langer dan gewoonlijk, en eigenlijk ben ik nóg niet klaar met vertellen over hoe ontzettend we hebben genoten van de show en de fantastische cast. Echt een bezoekje waard dus!

Ga jij ONE de Musical kijken?

Extra informatie

Stoelen: Smal. Je zit schouder aan schouder met degene naast je. Als steviger persoon lever je absoluut in op comfort.
Speeldagen: donderdag t/m vrijdag om 20:00 uur, zaterdag om 15.00 uur en 20:00 uur, zondag om 14.00 uur en 20:00 uur
Te zien tot: juni 2022
Prijs: variërend van €24,- tot €74,-
Parkeren: €7,50, makkelijk, evt. in parkeergarage direct naast de studio.
Tip: voor het beste zicht op alles om je heen zit je op rij 15, 16 of 17.

Kaartjes koop je hier

Deze post is al 1258 keer gelezen


Geef een reactie