Categorieën: Activiteiten, Reizen / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Ons weekend bij Bed & Breakfast Ons Genoegen

Katja (That Blonde Woman) en ik hebben er een traditie van gemaakt om in het weekend van Yalfest een compleet weekend weg te gaan. We begonnen hiermee met het idee dat we allebei in het noorden wonen en het anders best wel veel gereis is. Maar de reden dat we het een traditie gemaakt hebben is omdat het ook gewoon ontzettend gezellig is om samen een weekendje weg te gaan. We hebben zelfs standaard taken haha. Katja is de koningin van het vinden van prachtige Bed & Breakfastst op een degelijke afstand van Yalfest en voor mooie prijsjes. Zodra zij er één heeft gevonden, ben ik degene die vervolgens de afspraken maakt met de Bed & Breakfast zelf. Ook sta ik erom bekend extreem voorbereid te zijn; over het algemeen heb ik alles wel voorhanden als we iets nodig blijken te hebben. Dit jaar bezochten we Bed & Breakfast Ons Genoegen.

The Facts

Naam B&B: Bed & Breakfast Ons Genoegen | Website
Adres: Zuideinde 11, 2435 AR Zevenhoven
Prijs (2 pers. 3 nachten incl. ontbijt, handdoeken en bedlinnen): €255,-
Bijzonderheid: Eigen toegang + parkeerplek

Een eigen plek

Je eigen plek

Wat allereerst ontzettend fijn was, is dat je echt een eigen plek heb. Het was even lastig om de ingang te vinden, maar dat probleem heb je gelukkig maar heel even, haha. We kwamen aan terwijl ze niet thuis waren én konden de ingang niet vinden. Gelukkig was het mooi weer en belde ze even later terug en gaf ze uitleg hoe we bij de ingang konden komen. Wij waren in eerste instantie de straat ingereden en kwamen hierdoor vóór het huis uit. Je moet echter één afslag eerder (of later, als je van de andere kant komt) hebben. Zo kom je bij de achterkant van de huizen uit.

Je hebt ruime plek om één of meerdere auto’s te parkeren. Je kunt ook lekker loungen buiten. Let wel op de kippen, die wij liefkozend terrorkippen noemden, haha. Ze doen je niks, maar toen er één losraakte en ons begroette terwijl we de auto uit wilden stappen hebben we geschreeuwd, de deur weer dicht proberen te doen (lukte niet, ze was al te dichtbij) en gelachen. Wat een hectiek en wat een hilariteit! xD

De leefruimte

Leefruimte

De leefruimte was enórm! Ik had natuurlijk nog maar één ervaring gehad met een Bed & Breakfast, en daar bestond het uit een bovenverdieping die was opgedeeld in een slaapkamer, woonkamertje en badkamertje. Dit was dus ineens even andere koek. Bij Bed & Breakfast Ons Genoegen heb je gewoon een eigen huis. Je hebt een uitgebreide keuken, eethoek, zithoek en zelfs een chille hangende stoel.

De kamers

Kamer 1 Kamer 2

De kamers waren echt zó leuk! Zowel mijn kamer als die van Katja waren echt superschattig aangekleed, waarbij ik die van Katja het mooist vond. Dat behang: love it!

Beide kamers hadden een ander soort bed. De één een gewoon matras en de ander een boxspring. Gezien mijn slechte rug mocht ik van Katja kiezen welk bed het beste was. Ik ben voor die met de boxspring gegaan. Deze lag erg goed. Van Katja heb ik vernomen dat haar matras iets te hard was.

De overloop kraakte nogal wat, dus die vonden we een beetje eng. Springen is iets dat we in elk geval niet durfden te doen, haha.

Badkamer en WC

Badkamer W.C.

De badkamer en WC vind je op de begane grond. Wederom is het super-de-luxe. Je hebt namelijk niet alleen een regendouche, maar ook nog eens een bad. Dat heb ik thuis niet eens! Ik ben dus even heerlijk in bad geweest. Met het idee dat ik even lekker zou chillen en een boek lezen. Dat zat er uiteindelijk niet in. Gezien ik geen ervaring heb met in bad gaan, was ik vergeten dat je altijd wegglijdt. Het is dus niet onverstandig om eventueel zelf een anti-slip matje mee te nemen. Zorg ook dat je het bad op tijd laat vollopen, want dat duurde best lang.

Er zijn ook diverse dingetjes zoals een haardroger beschikbaar. Deze liggen in de lades onder de wasbak. Verder vonden wij het ontzettend handig dat er lades en haakjes aanwezig waren waardoor wij al onze spulletjes daar kwijt konden. Dat scheelt heen en weer lopen naar onze kamers.

Alles is mooi schoon en verzorgd, en ziet er superleuk uit. Zelfs op de wc weten ze een mooie sfeer te creëren. Het hokje voelde wel wat smal met rechts voor je de wasbak. Maar het was mooi schoon.

Ontbijt

Ontbijt

Het ontbijt was prima. Ik heb de luxe om een vergelijking te kunnen maken gezien dit mijn tweede keer in een Bed & Breakfast was. Vergeleken met Bed & Breakfast Haarzuilens was dit ontbijt iets minder (uitgebreid). Ik was niet zo’n fan van de yoghurt en de dingetjes daarin, maar het was genoeg om een goede bodem te leggen.

Omgeving

Katja en Jessica Bistro 't Leeuwtje - LKKR Eten en Drinken

Bij aankomst lag er een volle map klaar voor ons met daarin allerlei informatie. Naast de regels vonden we hierin ook tips voor restaurants, bezienswaardigheden, etc.

Katja is vegetarisch, dus heb ik haar de restaurants laten kiezen. Dat was nog best lastig omdat uit de online menukaarten bleek dat er maar weinig restaurants waren met vegetarische opties, en als ze er al waren kon ze alleen een salade kiezen. Jammer is dat.

We aten die vrijdagavond gezellig bij Bistrobar ‘t Leeuwtje in Noorden. Ze hadden eigenlijk niet echt plek voor ons, dus we zaten wel een beetje afgelegen, en stiekem kon de bediening ook wel ietsje beter. Maar we hebben lekker gegeten. Wel hadden we last van wespen die telkens op ons tafeltje afkwamen.

Zaterdagmiddag zijn we gezellig naar Nieuwkoop geweest. We hebben eigenlijk gewoon rondgelopen en genoten van het mooie stadje. We hebben héérlijk geluncht bij LKKR Eten & Drinken. De service was helemaal fantastisch en het eten smaakte net zo. Je hebt er mooi uitzicht op het water.

Dicht bij onze lunchplek zat ook een Albert Heijn. Hier hebben we boodschappen gedaan zodat we ‘s avond lekker chill bij onze Bed & Breakfast konden eten.

Conclusie

Sfeer Ons Genoegen

Deze Bed & Breakfast raden wij zeker aan. Katja en ik hebben een heerlijk meidenweekend gehad en waren van alle gemakken voorzien. We zijn helemaal weg van de inrichting. Het is wel aan te raden met een auto te komen zodat je de nabijgelegen dorpen of steden makkelijk kunt bezoeken. De eigenaren hebben wel kinderen, dus die kun je af en toe horen. Maar je komt er genoeg tot rust.

Wat zijn jullie ervaringen met Bed & Breakfasts?

Deze post is al 1530 keer gelezen


Geef een reactie