Categorieën: Activiteiten / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Verslag | Comic Con Ahoy 2017

Ik heb inmiddels twee verschillende Comic Cons bezocht: Dutch Comic Con en Amsterdam Comic Con. Afgelopen 4 en 5 maart vond Comic Con Ahoy in Rotterdam plaats. Een Comic Con die onder hetzelfde hoedje valt als Comic Con Amsterdam. Zoals je in mijn verslag kon lezen viel Amsterdam Comic Con mij wat tegen. Ik was daarom eerst ook niet van plan naar Comic Con Ahoy te gaan. Maar onder het mom “wie weet hebben ze geluisterd naar de feedback”, en het feit dat ik dit jaar niet naar Dutch Comic Con én niet naar Amsterdam Comic Con kan door andere dingen die al gepland zijn, wilde ik toch wel graag naar Comic Con Ahoy. Voor het eerst wist ik mijn vriend over te halen mee te gaan, dus ik hoopte echt heel erg dat het leuk zou zijn en hij er ook van zou genieten.

Klein

Comic Con Ahoy

Vond ik Amsterdam Comic Con vorig jaar al klein, Comic Con Ahoy was nóg kleiner. Alles vond plaats in in totaal één zaal. Feedback waar ze naar hebben geluisterd resulteerde in dat je dit keer bij de ingang een programmaboekje kon pakken. Hierin kon je zien hoe laat alle panels waren, welke activiteiten er te doen waren, welke stands, artiesten en fanclubs er zouden zijn en hoe duur handtekeningen en fotoshoots zouden zijn.

Iets dat misschien niet voor iedereen even belangrijk is, maar mij opviel: licht. Amsterdam Comic Con vond plaats in een hal met veel en grote ramen. Hierdoor was er voor het maken van foto’s prachtig licht. Comic Con Ahoy vond plaats in een zaal waar geen enkel raam was. Dit kunstmatige licht zorgt ervoor dat ik voor dit artikel zeer weinig goede foto’s heb weten te maken.

Maar echt vervelend: de stank. Om negen uur ‘s ochtends stonk het er al enorm naar zweet. Echt heel erg… Ik heb een gevoelige neus, dus nare geurtjes ruik ik helaas sowieso vrij snel, maar mijn vriend begon er ook al direct over. Dus enige ventilatie was fijn geweest om de geur wat te neutraliseren.

Stands etc.

Comic Con Ahoy - Standjes

Die hadden we eigenlijk al vrij snel wel gezien. Van 9 tot iets voor 10 uur zijn we rustig alle stands bij langs gelopen en toen waren we eigenlijk al wel klaar. Bijna nergens had ik de neiging om iets te kopen – wel goed voor mijn portemonnee, haha. Wat een beetje jammer is aan deze Comic Cons is dat ik het gevoel krijg dat het elke keer dezelfde soort standjes zijn. Als je op de ene Comic Con bent geweest, dan mis je in principe niks op de andere Comic Con. Maar dat is natuurlijk mijn gevoel, ik weet niet of anderen dit gevoel ook hebben.

Uiteindelijk heb ik bij een standje een leuke mok gekocht en bij een andere een Venetiaans masker, maar dan gehaakt. Ik wilde nog graag zo’n soort masker, dus dat was een no-brainer. Maar verder had ik totaal geen neiging geld over de balk te smijten, en eigenlijk vind ik het dus jammer dat er zo weinig was dat ik echt interessant vond. Wel leuk vond ik de stand met prachtige kunstwerken zoals hierboven te zien is (linksonder), de stand waar ik het masker kocht en waar ze ook leuke HP merchandise en tiara’s verkochten.

Wat ik ook miste was iets simpels als de aanwezigheid van Netflix vorig jaar. Hierdoor was er nog wat te doen, en dit jaar miste ik dat echt.

Wel leuk vond ik de stand waarbij je je even in de wereld van Harry Potter kon wanen (boven midden). Ikzelf heb geen foto laten maken, maar ik vond het er erg mooi uitzien met al die brieven die om je heen hangen en uit de haard leken te komen.

Panels

Dutch Garrison

Dutch Garrison

Eigenlijk was ik alleen geïnteresseerd in het panel van Lindsey Morgan. Maar helaas was zij pas tegen het einde van de dag ingepland. Omdat er verder niks anders te doen was zijn we vlak na tienen vast bij de Main Stage gaan zitten. Hier zou om half 11 de Star Wars fanclub Dutch Garrison spreken. Het boeide mij verder in principe niet zoveel, maar ik vond het wel interessant om te weten te komen wat zo’n fanclub eigenlijk doet. Veel meer dan ik dacht!

Avengers Live

Comic Con Ahoy

Hierna bleven we zitten voor het Avengers Live panel dat om elf uur zou beginnen, maar dat ging helaas niet door. Er was namelijk ingebroken in hun auto dus ze waren nog niet aangekleed. Gezien het strakke programma op de main stage verviel het panel dus in zijn geheel en kon je ze eventueel alleen zien bij hun stand later.

Broodje warme beenham

Broodje warme beenham Ahoy Rotterdam

Mijn vriend en ik zaten toen met een nog groter gat, want het horrorpanel hoefden wij niet zo nodig te zien. We kenden die mensen niet en we hebben beide niet heel veel met horror. Dus zijn we maar vast wat gaan eten in het restaurant van Ahoy. Helaas was er bijna nog geen keuze, omdat ze om elf uur nog niks hebben klaarstaan voor de lunch. Je kon er gelukkig wel even lekker zitten, en we smikkelden van ons broodje warme beenham

Sylvester McCoy

Comic Con Ahoy - Sylvester McCoy

Op zich wilde ik wel even kijken bij het panel van Harry Melling, maar om de tijd te doden sloten we ook aan bij het panel van Sylvester McCoy dat om twaalf uur begon. Hoogtepunt van de dag! Wat een heerlijke vent is dat zeg, wat een energie! De man die de introductie deed zou eigenlijk één of twee vragen stellen aan Sylvester op het podium en daarna zou het publiek de kans krijgen vragen te stellen terwijl een medewerker door het publiek rent met een microfoon. Echter Sylvester pakte een eigen microfoon, negeerde die vent, en liep zelf enthousiast pratend het publiek in. Echt geweldig om mee te maken. Ja, die Sylvester McCoy weet hoe hij een blijvende indruk kan maken.

Harry Melling

Comic Con Ahoy - Harry Melling

Hierna, om 12.20 uur, was dus Harry Melling. Harry viel na het optreden van Sylvester McCoy een beetje in een gat van hoge verwachtingen dat Sylvester achter had gelaten. Hij twijfelde telkens hoe hij dingen moest verwoorden en kwam hierdoor vaak niet uit zijn woorden. Hij was vrij stil en nam weinig initiatief om meer te vertellen. Het was verder wel interessant, maar niet bijzonder.

Beetje eten

Toen vielen we weer in een gat want het Game of Thrones panel zou pas 14.00 uur starten. We hadden een goed plekje bij het Main Stage, dus ik besloot te blijven zitten en mijn vriend haalde nog wat te eten voor ons. Het broodje beenham was niet vullend genoeg geweest. We checkten onze telefoon, kletsten wat en besloten dus ook maar te blijven zitten voor het Rekindle panel.

Rekindle

Rekindle

Rekindle is de eerste echte Nederlandse sciencefiction film. Ze zeggen dat het echt goede kwaliteit wordt, maar ik moet het eerst zien en dan geloven. Ook wilden ze een selfie doen met het publiek en eigenlijk keek iedereen een beetje om zich heen. Ze zijn geen Ellen DeGeneres ofzo, wij kennen die mensen niet, dus het is dan lastig een publiek hier enthousiast voor te maken. Ze zijn nog niet echt bekend genoeg voor zo’n “spectaculair” selfiemomentje. Ik wacht ondertussen even af totdat de trailer uitkomt zodat ik écht kan zien wat voor kwaliteit deze film heeft. Nu zagen we namelijk alleen wat behind the scenes scènes van toen ze de trailer opnamen.

Game of Thrones

Game of Thrones Panel

Om 14.00 uur was het dan eindelijk tijd voor het Game of Thrones panel. Jammer genoeg bleek Daniel Portman er niet echt zin in te hebben. Hij gaf de hele tijd niet-serieuze antwoorden en had een beetje de gek met de mensen in het publiek. Gemma Whelan zei bijna niks. Ian McElhinney was eigenlijk de enige leuke van de drie. Het is ons inmiddels in elk geval duidelijk dat hij groot fan is van Bran Stark haha. Daniel Portman herkende ik trouwens bijna niet, in uiterlijk verschilt hij enorm van zijn personage.

Naar huis

Inmiddels hadden we besloten naar huis te gaan na het Game of Thrones panel. We waren moe, de stoeltjes zaten niet lekker (en krap), en er was niks te doen. We wilden niet nog ruim twee uur wachten op Lindsey Morgan, ook al was zij de enige die ik echt interessant vond van de gasten. Door het Game of Thrones panel bij te wonen hadden we toch nog een panel gezien dat in elk geval gedeeltelijk onze interesse had.

Early Bird

Lindsey Morgan

De vorige keer was het mij goed bevallen een early bird kaartje te kopen. Ik kon toen om 9 uur naar binnen en zag toen in Amsterdam al een enorme rij buiten staan met mensen die om 10 uur naar binnen mochten. Dit keer waren we er om exact 9 uur en stond er voor ons een rij, waar we slechts heel kort in stonden, en er waren nog maar weinig mensen aanwezig die pas om 10 uur naar binnen konden. Ik moet zeggen dat ik ‘s middags niet meer langs de standjes ben geweest, maar het was dit jaar absoluut rustiger. Ik weet niet of het werkelijk zo was, maar ik kreeg de indruk dat er ruim de helft minder kaartjes waren verkocht. Het was totaal niet druk.

Gezien mijn vriend en ik het al zo snel wel bekeken hadden, en het eigenlijk best rustig was, hadden we best later op de dag heen kunnen gaan. Dan hadden we misschien wat minder tijd hoeven te doden. En hadden we niet op een zaterdag om kwart voor zes van bed gehoeven. Dit keer had ik dus niet het idee dat het perse nodig was een early bird kaartje te kopen. Veel acteurs zaten ook nog niet in de actors area, dus daarvoor hoefde je het ook niet perse te doen.

Conclusie

Kortom: als je er niet bij was, dan heb je niks gemist. Ik heb een leuke dag gehad omdat het eigenlijk gewoon een gezellig uitje met mijn vriend was. Hij heeft eindelijk eens gezien waar ik zoal heenga. Jammer vond ik dat hij niet een écht leuke Comic Con heeft meegemaakt doordat Comic Con Ahoy zo klein was, er vrijwel niks te doen was en we vooral veel hebben gewacht en dingen bijgewoond hebben die niet echt onze interesse hadden om de tijd te doden. Het was gezellig dankzij het feit dat we samen waren. Maar aan alles kon je merken dat Amsterdam Comic Con ervoor had gezorgd dat mensen minder geinteresseerd waren in Comic Con Ahoy. Ze hadden lage verwachtingen. En ook al had ik lage verwachtingen, het viel alsnog tegen. Het is dat ik sowieso al niet heen kan wanneer Amsterdam Comic Con plaatsvindt, maar anders had ik na dit weekend sowieso geen kaartje gekocht (tenzij er echt een A-List acteur zou komen). Wat ik mensen in elk geval zou aanraden: ga naar Dutch Comic Con, dat is tot nu toe de leukste geweest.

Ben jij naar Comic Con Ahoy geweest?

Deze post is al 2176 keer gelezen


Geef een reactie

17 responses to “Verslag | Comic Con Ahoy 2017

  1. Jammer dat het zo tegenviel. Hoewel het voor mij een thuiswedstrijd was, had ik na Amsterdam CC niet zoveel zin om te gaan. Maar je bent duidelijk: ik heb niets gemist. Al had ik het wel leuk gevonden om even met jou bij te kletsen. 😉

  2. Ik ben er ook geweest en ik heb ook echt een hele slechte ervaring gehad. Ik was niet naar Amsterdam geweest dus ik kon dat helaas niet vergelijken! Op mijn blog heb ik ook een heel stuk geschreven over deze kon maar helaas zijn de organisatoren engels en zullen ze het ook wel niet lezen. Voor mij wat dit geen aanrader maar ik vind je blog wel erg leuk X

  3. Ik kon helaas niet gaan, maar achteraf vind ik dat ook geen probleem door alle verhalen die ik heb gehoord. Rekindle vind ik ook nog echt afwachten, op Dynamiccon deden ze ook al wat uit de hoogte, terwijl er nog geen enkele filmbeelden zijn verschenen die mij enthousiast gaan maken. We zullen het zien! Ik kijk in ieder geval enorm uit naar Dutch Comic Con! 🙂

  4. Wat jammer zeg dat het nog meer tegenviel dan Amsterdam Comic Con! Na zoiets verwacht je toch wel dat ze tenminste iets met de feedback doen. Ik ben zelf niet geweest maar ga wel weer naar Dutch Comic Con binnenkort!

  5. Aangezien ik hoog zwanger ben, ben ik niet geweest. Maar als ik je verslag zo lees is dat niet erg haha. Ik vond Amsterdam wel leuk, maar dat kwam vooral door James Masters en Robert Englund want voor de rest was het toen inderdaad ruk geregeld. Wat ik vooral echt irritant vond in Amsterdam was die enorme etenslucht in de hal bij de panels. Misschien ook wel omdat ik zwanger was maar was telkens misselijk als ik bij een panel zat.

  6. Nee, ik ben ook niet geweest. Ik had al zo’n vermoeden dat dit zou gaan floppen en dan is Rotterdam opeens ver weg. Ik ga aan het einde van de maand naar DCC! Tot nu toe ziet dat er veelbelovend uit.