Categorieën: Activiteiten / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Wat is REACT en waarom moet je het kijken?

REACT

REACT? Misschien zegt het je nog niks. Ik noemde het tegenwoordig eigenlijk altijd FBE (Fine Brothers Entertainment)-filmpjes, maar het is eigenlijk maar een onderdeel van FBE. Toen ik laatst mijzelf eens even liet gaan – a.k.a. ik stond mijzelf toe even heerlijk te niksen – betrapte ik mijzelf erop een hele avond REACT filmpjes te kijken. Gezien ik ze zo leuk vind, wil ik dit graag met jullie delen. Ik vertel kort wat over REACT, en laat vervolgens een aantal leuke filmpjes van REACT zien.

Over REACT

Drie keer per week komen er nieuwe filmpjes online in de REACT serie van FBE. Er is voor ieder wat wils, want je hebt bijvoorbeeld Kids REACT, Teens REACT, Adults REACT, maar bijvoorbeeld ook YouTubers REACT en zelfs Challenges. En meer! Al deze personen reageren op van alles. Van voedsel, tot muziek, tot video games. REACT bestaat al sinds 16 oktober 2010, al heb ik het pas veel later ontdekt – dankzij mijn broertje -, en kijk ik het pas sinds een paar maanden regelmatig. Ik volg FBE op Facebook en zie zo vaak leuke nieuwe filmpjes voorbij komen.

Waarom ik het zo leuk vind

Ik denk dat het een combinatie is van de opzet, de casting van leuke mensen, en het feit dat het soms gewoon interessant is om te zien hoe anderen ergens op reageren. En in het geval van de Do They Know it?-filmpjes waarin ze iets moeten raden, dan is het gewoon leuk om zelf ook mee te raden. Kijk hieronder zelf een paar van de filmpjes (of gewoon allemaal) en kijk of het ook wat voor jou is.

DO TEENS KNOW 90s MUSIC? #6

Ik kom uit de jaren 90 (geboren in 1990!), dus ik vind dit soort filmpjes altijd wel leuk. Aan de ene kant hoor je weer allemaal golden oldies (kun je ze zelf ook raden?), en aan de andere kant zie je hoe groot de generatiekloof aan het worden is hoe oud we worden, haha. Ik heb niet specifiek deze aflevering uitgekozen, het is gewoon de nieuwste. Maar ze zijn allemaal leuk om te kijken.

Try to Watch This Without Laughing or Grinning #9 (ft. FBE STAFF)

The struggle is real, deze medewerkers van FBE mogen niet lachen of grijnzen, terwijl ze grappige filmpjes kijken. Wie houdt het het langst vol? Daarnaast zie je zelf dus ook een heleboel grappige filmpjes, ik heb enorm gelachen.

HARRY POTTER QUIZZICLE CHALLENGE!!! (New Game Show: React Special)

Terwijl ik filmpjes voor dit artikel aan het uitzoeken was, kwam ik deze tegen. Ik kende Quizzicle nog niet, maar gezien deze om Harry Potter draait ging ik direct even kijken. Leuk voor de Harry Potter fans, ik weet dat jullie mijn blog bezoeken!

TEENS REACT TO LINKIN PARK

Deze is echt insane. Niet het filmpje zelf perse, maar het feit dat hierop twee video’s gevolgd zijn. De één is een video waarin Mike Shinoda van Linkin Park reageert op de tieners die reageren op hun muziek. Maar vervolgens komt nog een filmpje waarbij zij weer reageren op zijn reactie. Inception! Maar hoe dan ook vind ik het leuk omdat ik zelf ook altijd naar hun muziek heb geluisterd en ik mij heel goed kan vinden in de mening van sommigen over hun nieuwste nummer.

GUESS THAT PRINGLES CHALLENGE! | Kids Vs. Food

Het is gewoon schattig om kinderen alleen al reacties erop te zien geven. Daarnaast blijken er echt hele rare smaken Pringles te zijn…

YOUTUBE COUPLES REACT TO TRY NOT TO CRY CHALLENGE (Love Edition)

Ik vind het vaak ook erg leuk om video’s in de Youtubers REACT serie te kijken. Het zijn vaak leuke mensen.

JUST DANCE 2017 (Teens React: Gaming)

Oké, nog eentje, want anders kan ik net zo goed de hele playlist kopiëren. Er zitten zelfs nog veel leukere filmpjes bij, maar ze hebben er inmiddels al zo-veel! Ik vind het gewoon leuk om elke week weer eens een nieuw filmpje te bekijken. Bij deze heb ik ook weer enorm gelachen. Enjoy!

Was jij al bekend met de REACT video’s?

Deze post is al 1630 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Wat is REACT en waarom moet je het kijken?

  1. Do

    Leuk artikel! Ik vind REACT ook erg leuk om te kijken, soms blijf ik maar doorklikken naar de volgende video, haha. Ik vind vooral videos met het raden/reageren van muziek of series het leukste.