Categorieën: Beter Bloggen / Tags:

Geschreven door Jessica

Beter bloggen doe je samen

Beter Bloggen Challenge

Begin deze maand kwam ik een hele leuke challenge tegen, namelijk de Beter Bloggen Challenge van Craving Pages! Ik werd direct heel enthousiast en hoefde er ook niet lang over na te denken voordat ik besloot dat ik mee wilde doen. Ik had wat ruzie met het opgaveformulier, want op de één of andere manier kon ik mijzelf niet op de lijst zetten, maar dankzij Joany van Craving Pages sta ik alsnog op de lijst, haha.

Beter bloggen doe je samen

De Beter Bloggen Challenge is voor iedereen die blogt en zijn of haar blog naar een hoger niveau wil tillen. Maar Beter Bloggen doe je niet alleen, dat doe je samen. De challenge duurt zeven maanden en in deze zeven maanden zullen alle bloggers die zich hebben opgegeven minstens één artikel wijden aan het thema van de maand. Op deze manier verbeteren we onze eigen blogs en geven we tips waar andere bloggers wat aan kunnen hebben. En het mooie is dat het niet uitmaakt wat voor blog je hebt!

De Beter Bloggen Challenge is voor iedereen!

Ik begon vervolgens wel even te twijfelen. Mijn blog bestaat nog maar een half jaartje. Wat voor advies en tips kan ik in hemelsnaam andere (toekomstige) bloggers bieden? De doorgewinterde bloggers hebben de echte ervaring, ikzelf sta nog in de kinderschoenen van de blogwereld. Maar toen bedacht ik mij dat ik mijzelf daar niet mee moet laten afschrikken. Ik ben een nieuwe blogger, misschien kijk ik daardoor juist wel heel anders tegen bepaalde dingen aan dan de bloggers die al jaren bloggen. Misschien zitten zij ergens in vastgeroest en kom ik met mijn frisse blik net met die ene simpele tip waar zijn eeuwen op hebben zitten broeden.

Welke thema’s je kunt verwachten?

Beter Bloggen Challenge Planning

 

En wat kun je verwachten van Reviews & Roses?

De bedoeling is dat je elke maand één artikel aan het thema te wijdt op je eigen manier, maar meer mag. Ikzelf heb ervoor gekozen om het bij één artikel per maand te houden. Deze kun je elke derde dinsdag van de maand verwachten. Op die manier weten jullie precies wanneer jullie weer een Beter Bloggen Blogje online kunnen verwachten. Ook zal ik deze week een speciale pagina aanmaken waar je al mijn Beter Bloggen blogjes terug kunt vinden, en komt er een Beter Bloggen plaatje in de sidebar waar je op kunt klikken en je direct op die pagina terecht komt.

Dit betekent dat aankomende dinsdag mijn eerste aandeel van de Beter Bloggen Challenge online komt! Yay!

Wie doen er mee?

Onderstaande lijst heb ik overgenomen van Craving Pages en hierop staan alle blogs die meedoen met de Beter Bloggen Challenge. Op het moment dat ik dit schrijf doen al 19 blogs mee! Wil je zelf ook meedoen? Zet je naam er dan direct tussen door een link naar jouw blog toe te voegen. Meer informatie over de verschillende thema’s en de challenge vind je op Craving Pages. Ook vind je daar alle blogartikelen die in het kader van de Beter Bloggen Challenge geschreven zijn.

Deze post is al 2124 keer gelezen


Geef een reactie

12 responses to “Beter bloggen doe je samen

  1. Ik had me ook al opgegeven om mee te doen. Het eerste moment dacht ik dat ik de meeste zaken waarschijnlijk al doe, vermits ik nu eenmaal van orde hou en dus ook vrij georganiseerd blog. Maar het lijkt me sowieso leuk om samen met mede-bloggers deze challenge te doen én tips uit te wisselen. Nu maar hopen dat ik ook effectief tips heb om te vermelden. 😉

  2. Ik had het inderdaad voorbij zien komen en leek mij ook wel ontzettend interessant. Ik zat alleen een beetje te twijfelen omdat het zeven maanden duurt en ik ken mezelf (korte interesseboog haha). Maar begint toch wel een beetje te kriebelen haha 😉

    • Het zijn op zich maar 7 blogjes, alleen inderdaad in een periode van 7 maanden. Je zou eventueel al 7 conceptberichten kunnen schrijven en die aanpassen/aanvullen zodra je aan die maand bent toegekomen? Maar ik denk dat jij het wel vol kunt houden hoor en denk ook dat je hele mooie artikelen zal schrijven met hele goede tips. Hoop dat je wel mee gaat doen 😀

    • Haha ik ook niet hoor :p. Maar denk dat het hoe dan ook interessante artikelen zal opleveren, want elke blogger is wat dat betreft uniek en zal elk onderwerp op zijn of haar eigen manier invullen. Ik denk dat ook jij met hele interessante – en vol met humor 😀 – artikelen zal komen, jou kennende :D. Ik hoop dat je mee gaat doen.