Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

3x Waarom ik nu al fan ben van ‘Vertel me drie dingen’

3x waarom je vertel me drie keer moet lezen

Op 7 april kreeg ik een berichtje in mijn mailbox waarin stond dat uitgeverij De Fontein enthousiaste bloggers zocht om het YA-debuut Vertel me drie dingen van Julie Buxbaum op een originele manier op hun blog te bespreken.

Wij ontvingen begin mei een preview van het boek waarna we in drie punten moeten vertellen waarom we na het lezen van de eerste pagina’s wel of juist niet fan zijn (dit artikel). We ontvangen ook een recensie-exemplaar zodra het boek uit is (31 mei dus!), waarna we onze recensie ook op een originele manier vormgeven door weer iets te doen met het getal 3 (nog heel even wachten!).

Ik was heel erg bang dat ik het boek leuk zou gaan vinden – waar je al niet bang voor kunt zijn, haha – dus wilde ik de preview niet direct al lezen. Want als ik het inderdaad leuk zou vinden, moest ik nog heel veel dagen wachten tot het boek uitkomt om verder te lezen. Dus las ik het afgelopen weekend. We kregen achttien pagina’s.

Buxbaum_Vertel me drie dingen_PAN7478_RGBOver Vertel me drie dingen

Titel: Vertel me drie dingen
Schrijfster: Julie Buxbaum
Oorspronkelijke titel: Tell Me Three Things
Verschijnt: 31 mei 2016
Aantal pagina’s: 352
Uitgeverij: De Fontein
Genre: Young adult
Prijs: €15,99

“Jessie is verhuisd en alles voelt verkeerd: haar nieuwe kakschool, haar nieuwe huis, haar nieuwe stiefmoeder en haar arrogante stiefbroer. En ze mist haar overleden moeder.
Dan krijgt Jessie een mail van een jongen die zich Iemand-Niemand noemt. Ze mag alles aan hem vragen: welke meiden ze moet vermijden, wie haar vrienden zouden kunnen worden en waarom ze beter geen vega-burgers uit de kantine kan eten.
Al snel wordt Iemand-Niemand Jessies reddingsboei. Maar wie op school is toch deze mysterieuze jongen?”

3x Waarom ik nu al fan ben van Vertel me drie dingen

1Het boek leest vlot  Voor mijn gevoel was ik in slechts een paar seconden door die eerste achttien bladzijden heen, en dat is een goed teken! Dit betekent namelijk dat Vertel me drie dingen heerlijk vlot leest. Dit komt ook mede door de e-mails en een pakkende eerste alinea. Soms kan de schrijfstijl ervoor zorgen dat het boek niks voor mij is (de hoofdpersonen zitten op de middelbare school), maar het is geloofwaardig geschreven en toch niet te kinderlijk – zoals bijvoorbeeld It Girl voor iemand van 26 (dat ben ik).

2Voor fans van Mean Girls  Ik las het ook al bij andere bloggers die de eerste pagina’s hebben mogen lezen, maar het doet mij óók een beetje denken aan een vorm van Mean Girls, zeker nadat ik de quote las “Welkom in de jungle”. En dat maakt dit boek awesome? Ja, want het staat garant voor humor. Al denk ik dat we ook zeker wat diepte kunnen verwachten door het verwerken van verlies en het ontdekken van jezelf in een nieuwe omgeving. En hé, er zal ongetwijfeld ook wel wat liefde inzitten!

3Likeable personages  Als derde wil ik het hebben over likeability en suspense. Zelden weten personages mij al zo snel aan te spreken. Ze zijn nog jong, maar als je houdt van high school movies en Mean Girls-achtige boeken, dan ga je Vertel me drie dingen heel erg leuk vinden. Zeker het personage dat Iemand-Niemand (afgekort: IN) heet en anoniem blijft door onze hoofdpersoon alleen aan te spreken via mailtjes, zorgt ervoor dat je verder wilt lezen (ik bedoel: WIE IS HET?!). Daarnaast is hij ook nog eens erg grappig. (Vergeet ook niet de onderwerpregels van de mailtjes te lezen, je lacht je dood.)

Andere lijstjes

Stiekem kan ik wel meer dan drie punten opnoemen, maar ja, dat is niet de bedoeling. Dus cheat ik even op een andere manier, want ik ben het eens met alle redenen van de andere bloggers. Dus, lees hier ook de drie redenen die ik heb gelezen bij diverse andere bloggers (Mocht ik iemand gemist hebben, let me know!):

Biebmiepje | Boek en Leven | Cinderellis | Infinite Stories | Kletspraatjes | Leave No Story Behind | Leesmee | More Delight | Rachel Leest | Reading Traveler

Vertel me drie dingen is vanaf 31 mei te koop. Nieuwsgierig geworden? Hier lees je een leesfragment en hij is nu al hier te reserveren! Lees hier meer over afilliatelinks.

Ben jij nieuwsgierig geworden?

Deze post is al 2473 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “3x Waarom ik nu al fan ben van ‘Vertel me drie dingen’