Categorieën: Boeken / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

TTT | Top 10 Boeken die Sinterklaas in mijn schoen mag stoppen

Top Ten Thursday banner

‘MAAR 10 BOEKEN?!’ is wat ik dacht toen ik de Top Ten Thursday van deze week zag. Elke week organiseert De Lady Library de Top Ten Thursday (TTT). Deze week is het onderwerp Top 10 Boeken die Sinterklaas in mijn schoen mag stoppen. Als ik even een blik op mijn to-read lijst kijk op Goodreads zie ik al 209 boeken staan (eerlijk toegegeven dat ik minstens 50 boeken op die lijst al wel in de kast heb maar simpelweg nog “gewoon even” moet lezen) en er zijn genoeg boeken die ik nog wil hebben die nog niet op dat lijstje staan.

Ik kom gemiddeld dus makkelijk op 200 boeken uit die ik nog graag zou willen kopen of krijgen van Sinterklaas of de kerstman. Hoe maak ik in hemelsnaam van 200 boeken een top 10..? Ik heb mijn best gedaan een divers lijstje te maken van boeken die Sinterklaas zeker in mijn schoen mag stoppen. Let niet teveel op het feit dat ik stiekem cheat door bij 1 punt meteen een hele serie te noemen, haha.

De grisha serie blossom booksThe Grisha trilogie – Leigh Bardugo

Bij tenminste de helft van de bloggers die ik volg zag ik recensies voorbij komen over deze boekenserie, en ze zijn allemaal zo positief! Ik wil de serie heel graag in het Engels lezen, dus het komt hartstikke goed uit dat Blossom Books deze boekenserie ook in het Engels verkoopt!

De Touching Juliette serie – Tahereh Mafi

Ook deze serie is verkrijgbaar bij Blossom Books en staat al heeeeeeel lang op mijn lijstje.  Hoewel ik de boeken het liefst in het Engels zou lezen, ben ik echt verliefd op de Nederlandse, prachtig mooie hardcover versie van Blossom Books. Ja, deze serie mag Sinterklaas ook zeker in mijn schoen stoppen.

Kerstin Gier Edelsteentrilogie blossom booksDe Edelsteen trilogie – Kerstin Gier

Wordt het vervelend als ik weer een trilogie noem die is uitgegeven door Blossom Books? Nee? Mooi! Want dit is er weer 1! Ook over de edelsteen trilogie heb ik bij andere bloggers al zoveel gelezen. Van dezelfde schrijfster heb ik laatst nog Silber. Het eerste boek der dromen, en Het tweede boek der dromen gekocht, maar ik wil de edelsteen trilogie toch ook nog wel erg graag!

Stiekem heb ik nu al minstens 10 boeken genoemd (als je de tussenliggende delen van de Touching Juliette serie meerekent), maar ik ga gewoon lekker verder met nummer 4, hihi. 

We Were Liars – E. Lockhart

Zoveel positiefs ook al over dit boek gehoord en nog steeds staat het niet in mijn boekenkast. Sinterklaas, help!

The Siren – Kiera Cass

Ik heb de The Selection serie verslonden en wil graag meer van haar lezen. Helaas is het boek momenteel helemaal nergens te verkrijgen. Gelukkig is wel bekend dat het boek opnieuw wordt uitgebracht, maar dat betekent nog wel even wachten.

the duff kody keplingerThe Duff – Kody Keplinger

Ik ben super benieuwd naar de film, maar ik wil het boek eigenlijk wel even lezen van te voren. En daarvoor heb ik het boek zelf toch echt nodig. Hoeveel schoenen mag ik zetten voor Sinterklaas?

Duizend kilometer tussen jou en mij – Jennifer E. Smith

Toen ik bij Zomer & Keuning was tijdens de bloggersborrel/boekpresentatie stond dit boek ook op een tafel. Ik pakte het op, las de achterkant en dacht: die moet ik ook hebben. Dus bij deze, Sinterklaas.

De Barista! trilogie – Elsbeth Witt

Ik weet het, ik heb nog heel veel ongelezen boeken in de kast staan, maar ik zou ook heeeeeel graag de Barista! serie willen lezen van Elsbeth Witt. Ze wordt in hetzelfde rijtje genoemd als Gillian King, Lisette Jonkman, Chantal van Gastel en Petra Kruijt, dus ik denk dat deze serie perfect bij mij past! (ook al houd ik niet van koffie haha)matched allie condy

De Matched trilogie – Ally Condie

Ik weet niet precies wat het is, maar deze serie spreekt mij heel erg aan en wil ik dus ook supergraag nog op 1 van mijn overvolle boekenplanken zetten! Ik ben gewoon gek op dit soort boeken ^^.

De Zwaar serie  – Chantal van Gastel

Heb ik die nog niet gelezen? Foei Jessica! I, know, I know, wat erg dat ik deze prachtige serie nog niet heb gelezen en zelfs nog niet in mijn boekenkast heb staan terwijl ik er zo-veel leuke dingen over heb gehoord. Jazeker Sinterklaas, deze trilogie mag je ook in mijn schoen stoppen. En mocht je dat niet doen, wil je het dan even doorgeven aan de kerstman?

Welke boeken zou jij graag krijgen met Sinterklaas?

Deze post is al 2408 keer gelezen


Geef een reactie

17 responses to “TTT | Top 10 Boeken die Sinterklaas in mijn schoen mag stoppen

    • Ik hoop dat sinterklaas meeleest en me trakteert op de Barista serie :D. De novella’s van Kiera Cass heb ik al gelezen (behalve The Queen, geen idee hoe ik daar aan moet komen), en heb ik trouwens ook een recensie over geschreven :D.

  1. Duizend kilometer tussen jou en mij vond ik persoonlijk echt een teleurstelling, en ik heb wel meer mindere recensies erover gezien. We Were Liars zie ik trouwens veel terug in de TTT’s. Ik heb het boek al in huis, misschien maar eens gaan lezen dan.

    • Oh wat jammer dat Duizend kilometer tussen jou en mij tegenviel, het verhaal klinkt zo leuk. Oeh, ik heb We Were Liars nog niet in huis. Nu ben ik jaloers haha. Snel lezen en vertellen wat je ervan vond 😀