Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Antwoord D.) Geen Mening – Doede Okkema

Antwoord D Geen mening - Doede Okkema
Boekrecensie | Antwoord D.) Geen Mening – Doede OkkemaAntwoord D.) Geen mening door Doede Okkema
Verschenen: 29 februari 2020 bij Antwoord D.) Strips en Cartoons
Format: Paperback, aantal pagina's: 64
Genre: Cartoon
Rating: 4 Stars |

Het nieuwste boek, “Antwoord D.) Geen mening”, 64 pagina’s met cartoons door Doede Okkema.

Via via

Een tijdje terug werd ik benaderd door een ex-collega. Haar (voormalig) buurman had een stripboek gemaakt dat binnenkort uitkomt, en of ik interesse had om deze te recenseren. Ik vertelde haar dat ik eigenlijk geen stripboeken recenseer, maar dat ik mij best even in zijn strips wilde verdiepen. Eigenlijk wilde ik zeggen dat ik geen strips las, maar ik besefte al snel dat dat niet klopte. Via Instagram volg ik meerdere accounts met leuke strips en ik heb zelfs enkele boeken met leuke strips in huis. Het is meer dat ik ze gewoonlijk niet recenseer op Reviews & Roses. Dus ik bekeek de website, en ik bleek de cartoons van Antwoord D ontzettend leuk te vinden. Dus voor alles is een eerste keer, en zodoende ontving ik een recensie exemplaar van  Antwoord D.) Geen Mening.

Antwoord D Geen mening - Doede Okkema

Antwoord D

De man achter Antwoord D is de Friese Doede Okkema (1982) die tegenwoordig in het Brabantse Uden woont. Hij maakt onder andere voor bedrijven cartoons, strips, posters en illustraties, maar houdt er ook een Facebook en Instagram account op na waar hij met regelmaat een leuke illustratie plaatst. Via zijn website houdt hij iedereen up-to-date en valt ook te lezen dat hij is geselecteerd voor exposities.

Grappig en spraakmakend

De kracht van de cartoons van Doede Okkema in Antwoord D.) Geen Mening liggen in de thema’s die hij aankaart. De thema’s zijn herkenbaar voor velen. Ken je die energieleveranciers die er alles aan doen om contact met je te krijgen? Doede heeft er een leuke cartoon van gemaakt. Maar ook alledaagse dingen waar je niet direct aan zou denken, zoals maiskolven in de buurt van vuur. Die vond ik echt enorm grappig. Hier en daar spreekt hij ook thema’s aan die op dat moment spelen in de maatschappij.

Antwoord D Geen mening - Doede Okkema

Te kort

Antwoord D.) Geen Mening is van een mooi stevig papier, en per pagina vind je één cartoon waardoor ze goed uitkomen. Wat ik jammer vind is dat het boekje zo kort is, haha. Binnen de kortste tijd ben je er doorheen gebladerd. Van mij had hij er nog wel veel meer cartoons aan toe mogen voegen. Leuk is dat hij het boekje heeft gesigneerd met persoonlijke tekening, en de quote voorin liet mij enorm lachen.

Conclusie

Ik wil Doede Okkema bedanken voor het recensie-exemplaar dat ik heb mogen ontvangen van Antwoord D.) Geen Mening, en mijn ex-collega voor het in contact brengen. De cartoons zijn vol humor en hij weet met één afbeelding een heel verhaal te vertellen. Ik heb genoten van de leuke cartoons en blijf Antwoord D graag volgen via Instagram. Zijn boek is te bestellen via zijn website en kost €12,50 (bestel je het boek vóór 29 februari dan ben je zeker van een leuke persoonlijke tekening voorin het boek).

Hebben jullie via via wel eens iets leuks ontdekt?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Antwoord D in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1115 keer gelezen


Geef een reactie