Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Belofte maakt schuld – Gillian King

Belofte maakt schuld - Gillian King

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Belofte maakt schuld – Gillian KingBelofte maakt schuld door Gillian King
Verschenen: 7 februari 2023 bij HarperCollins Holland
Format: Paperback, aantal pagina's: 302
Genre: Feelgood, Roman
Lees ook: 60 dagen, Zwart-wit, Alles of niets!, Ik mis je, Ik vergeet je niet, Je moest eens weten, Als ik je weer zie
Rating: 5 Stars | Goodreads

Hannah weet het zeker: dit ongeplande weerzien met haar ex Jamie zal op één grote teleurstelling uitdraaien. Niet alleen liet hij haar ooit ongelooflijk in de steek, vervolgens liet hij ook jarenlang niks meer van zich horen. En nu blijkt hij beroemd, vanwege zijn rugbyskills en – toegegeven – zijn goede looks.

Het was dan ook zeker niet Hannahs idee om hem te gaan opzoeken in Engeland. Maar als haar zoon Sem eenmaal iets in zijn hoofd heeft, is er geen houden meer aan. Hannah heeft maar één doel: Sem beschermen. Maar dat blijkt niet eenvoudig wanneer Jamie opeens een rol wil spelen in hun leven. Kan ze hem vertrouwen? En waarom leidt de zeer aantrekkelijke manager van Jamie haar zo af? Zij kunnen elkaar toch ook niet uitstaan? Of wel…

Queen of Realgood

Ze is weer terug: de Queen of REALGOOD. Boeken die realistisch zijn geschreven met een goede dosis feelgood. Dat kan onze eigen Gillian King als geen ander. Net als voorgaande jaren heb ik de grote eer gehad haar nieuwste boek, Belofte maakt schuld, te mogen proeflezen. Maar ik moet net als iedereen wachten op het eindresultaat, dus ik kijk als een kind met kerst altijd enorm uit naar de verschijningsdatum. Dit jaar had ik zelfs de enorme eer dat – op mijn verjaardag! – het eerste exemplaar aan mij werd uitgereikt tijdens het World of Romance Event. Hoe mooi wil je het hebben?

Belofte maakt schuld - Gillian King

Belofte maakt schuld

Maar waar gaat Belofte maakt schuld nou eigenlijk over? In dit verhaal staat alleenstaande moeder Hannah centraal. Wanneer haar ontembare zoon Sem ontdekt dat zij echt wel weet wie zijn vader is, wil hij hem opzoeken en leren kennen. Hij is tegenwoordig echter een beroemde rugbyspeler en heeft zijn hele leven nog niks van hem laten horen. Voeg daar ook nog een norse manager aan toe en de club is compleet. En dit alles vindt deels plaats in het idyllische Engeland. Maar dan heb je ook nog het verleden. Hannahs leven met haar dominante vader en haar broer Kai. De periode waarin ze zwanger raakte op haar zestiende. Een hele interessante mix aan onderwerpen passeren de revue en zijn op wonderlijke wijze met elkaar verweven.

Levensechte personages

Ik zei net al, Gillian King is de queen of realgood. Ook in Belofte maakt schuld weet ze levensechte personages neer te zetten waar je ontzettend mee meeleeft. Ze beschrijft zaken die ook zomaar in jouw leven kunnen voorkomen, zoals gebroken gezinnen, tienerzwangerschap, hoe het leven van een beroemdheid niet altijd rozengeur en maneschijn is, noem maar op. Op zo’n manier dat het je raakt, maar het niet te zwaar aanvoelt. Stukje bij beetje leer je de personages beter kennen en vallen de puzzelstukjes meer en meer om hun plaats. Daarbij weet ze emotionele momenten goed af te wisselen met heerlijke komische situaties en opmerkingen, en daar kan ik echt van genieten.

Belofte maakt schuld - Gillian King

Heden en verleden

Een voor haar kenmerkende stijl is het verhaal afwisselen met stukjes in het heden en verleden en dit werkt ook bij Belofte maakt schuld weer goed. Met kleine cliffhangers blijf je smachten naar elk nieuw hoofdstuk en wil je non-stop verder blijven lezen om erachter te komen waar het verhaal heen gaat. Hier en daar kan je bepaalde zaken wel aan zien komen, maar vaak genoeg weet ze je ook te verrassen en tegelijkertijd te emotioneren. Daarbij weet ze je helemaal weg te laten dromen bij de prachtige omgeving van een Engels dorp en een dromerige cottage. Wat een kanjer van een schrijfster is dit!

Eindoordeel

Belofte maakt schuld is een realistisch verhaal, met een heerlijke dosis liefde en humor. De personages weten je te raken en je vast te houden. Elke keer is het weer balen dat je een Gillian King boek uit hebt, want nu moet ik weer een jaar wachten op meer fantastische verhalen van deze schrijfster. Het is een eer om te zien hoe mijn feedback in het verhaal is verwerkt en dat ik ook nog het eerste exemplaar uitgereikt kreeg. Ik geniet van elk Gillian King boek, maar deze heeft wel een speciaal plekje in mijn hart.Deze post is al 1049 keer gelezen


Geef een reactie