Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Bone Crier’s Moon – Kathryn Purdie

Bone Crier's Moon - Kathryn Purdie
Boekrecensie | Bone Crier’s Moon – Kathryn PurdieBone Crier's Moon door Kathryn Purdie
Serie: Bone Grace #1
Verschenen: 3 maart 2020 bij Katherine Tegen Books
Format: Hardcover, aantal pagina's: 453
Genre: Young Adult, Fantasy
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

Bone ​Criers have a sacred duty. They alone can keep the dead from preying on the living. But their power to ferry the spirits of the dead into goddess Elara’s Night Heavens or Tyrus’s Underworld comes from sacrifice. The gods demand a promise of dedication. And that promise comes at the cost of the Bone Criers’ one true love.

Ailesse has been prepared since birth to become the matriarch of the Bone Criers, a mysterious famille of women who use strengths drawn from animal bones to ferry dead souls. But first she must complete her rite of passage and kill the boy she’s also destined to love.

Bastien’s father was slain by a Bone Crier and he’s been seeking revenge ever since. Yet when he finally captures one, his vengeance will have to wait. Ailesse’s ritual has begun and now their fates are entwined—in life and in death.

Sabine has never had the stomach for the Bone Criers’ work. But when her best friend Ailesse is taken captive, Sabine will do whatever it takes to save her, even if it means defying their traditions—and their matriarch—to break the bond between Ailesse and Bastien. Before they all die.

Fairyloot boek

Terwijl ik op de bank zat en net een recensie had geschreven van het boek dat ik hiervoor had gelezen, was ik lui. Ik wilde wel aan een nieuw boek beginnen, maar had geen zin om op te staan. De maart box van Fairyloot was net binnen gekomen, dus vroeg ik mijn vriend om dat boek door te geven. Dit was Bone Crier’s Moon. Mijn voornemen voor dit jaar is om eindelijk wat meer van de Fairyloot boeken die in de boxen zaten te lezen, dus dat kwam goed uit! Daarnaast: kijk eens naar die cover! Die is zó mooi! De cover is ontworpen door Charlie Bowater en ze zou véél meer opdrachten moeten krijgen voor het ontwerpen van covers. Hiermee wil ik mijn kast wel vol hebben staan. Laten we ook eens gaan kijken naar de inhoud van het boek.

Bone Crier’s Moon

Bone Crier’s Moon vindt plaats in oud-Frankrijk en gaat over Sabine, Ailesse en Bastien. Toen Bastien nog erg jong was heeft hij zijn vader voor zijn ogen vermoord zien worden door een Bone Crier. Sindsdien is hij een wees met een missie: die Bone Criers gaan eraan. Sabine en Ailesse zijn Bone Criers en kunnen niet meer van elkaar verschillen. Ailesse is de toekomstige matriarch en onverschrokken. Sabine kan de verplichtingen van de overgangsrite niet aanzien. Toch zijn ze elkaars beste vriendinnen door dik en dun en het is prachtig om hierover te lezen.

Bone Crier's Moon - Kathryn Purdie

Vernieuwend

Bone Crier’s Moon is een verhaal zoals ik het nog niet eerder heb gelezen. Bone Criers moeten allemaal drie dieren opjagen en doden. Het bot geeft ze vervolgens bepaalde krachten die kenmerkend zijn voor het dier dat ze geslacht hebben. Dit doen ze allemaal zodat ze uiteindelijk ferriers kunnen worden. Ferriers zorgen ervoor dat de overledenen naar de nachthemel en onderwereld worden begeleid. Om een ferrier te worden moeten ze echter wel de overgangsrite voltooien: de liefde van hun leven vermoorden.

Goede worldbuilding

Aan het begin van het verhaal wordt er veel uitgelegd. Gezien ik het enorm interessant vond om te ontdekken hoe deze wereld in elkaar steekt, bleef ik geboeid. Helaas is al vrij snel een groot deel uitgelegd en kakte het voor mijn gevoel een beetje in. Dit ligt waarschijnlijk aan dat je eerst veel informatie gevoerd krijgt, en het daarna nog maar in kleine stukjes komt. Het verschil is hierdoor iets te groot. Gelukkig had ik dit gevoel maar even, en zat ik er snel weer helemaal in en waren er nog vele plottwists te verwachten in Bone Crier’s Moon.

Drie perspectieven

Sabine voelt vanaf het begin aan als de hoofdrolspeelster, hoewel eigenlijk alle drie personages een bijna even grote rol hebben. Ik vermoed dat ik dat gevoel heb omdat hoofdstuk één vanuit Sabine is geschreven. Echter vind ik alle drie perspectieven interessant. Dit komt doordat Sabine, Ailesse en Bastien allen een eigen karakter en stem hebben. Zelfs als je niet naar de naam boven het hoofdstuk zou kijken, weet je over wie je leest. Dit is erg prettig. Daarnaast maken ze allen ook een duidelijke groei door.

Bone Crier's Moon - Kathryn Purdie

Goed inleefbaar

Ik kon mij in alle personages goed inleven, al zou ik in het echte leven eerder Sabine zijn geweest, dan een Ailesse. Het verhaal is in mijn ogen vrij vernieuwend en bewandelt paden die ik nog niet in andere boeken ben tegengekomen. Het leuke aan dit verhaal is ook dat je duidelijk ziet dat elk verhaal twee kanten heeft, en je de tijd moet nemen om elkaar te leren kennen voordat je je conclusies trekt. Daarnaast ontdekken ze ook dat de manier waarop ze dingen doen, misschien wel anders kan.

Conclusie

Bone Crier’s Moon heb ik relatief snel uitgelezen, en dat komt allemaal omdat het verhaal en de personages zo interessant zijn beschreven. Het verhaal bevat elementen die ik weinig tot niet ben tegengekomen in andere boeken waardoor ik geboeid bleef en door wilde lezen. De personages hebben allemaal duidelijk een eigen stem, en ik genoot van alle drie perspectieven. Het einde maakt dat ik enorm uitkijk naar deel twee, maar is gelukkig zo geschreven dat ik nog een beetje geduld kan opbrengen terwijl het boek geschreven wordt.

Staat dit boek al op jouw TBR?

Deze post is al 1295 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Boekrecensie | Bone Crier’s Moon – Kathryn Purdie