Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | De Slang van Havilah – Jeroen van Unen

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. het voorgaande deel / de voorgaande delen.
Boekrecensie | De Slang van Havilah – Jeroen van UnenDe Slang van Havilah door Jeroen van Unen
Serie: De Nachtuilen #2
Verschenen: 28 april 2017 bij LS Amsterdam
Format: Paperback, aantal pagina's: 367
Genre: Fantasy, Magie, Young Adult
Lees ook: De Nachtuilen, Het Hart van de Tijger
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

Na zijn ontmoeting met Anca Muraei weet Tobias eindelijk met welk geheim zijn ouders hebben rondgelopen. Vastberaden, en met Anca's onheilspellende profetie in zijn achterhoofd, verlaat hij samen met zijn vrienden, de Nachtuilen, de Denari-eilanden. Hun missie: Anca's geliefde Ivor bevrijden. Maar daarvoor moeten ze eerst de sleutel van zijn gevangenis zien te vinden. Algauw wordt duidelijk dat vijanden Bash en Malic nog lang niet klaar zijn met de Nachtuilen. In het nauw gedreven door Bash staat Tobias opnieuw voor een keuze die hem aan het twijfelen brengt...

De Slang van Havilah

Zoals duidelijk mocht zijn was ik na het lezen van De Nachtuilen direct fan van de serie die op dat moment nog maar uit één boek bestond. Een magische boekenserie van bovendien een Nederlandse auteur! In eerste instantie was aangekondigd dat De Slang van Havilah in najaar van 2016 uit zou komen, dus ik was nogal teleurgesteld toen ik erachter kwam dat dit niet doorging. Maar eind april 2017 was het eindelijk zover en kon ik eindelijk zien of deze meneer de kwaliteit van zijn debuut vast heeft weten te houden.

Prettige schrijfstijl

Wat ook dit keer direct weer enorm naar voren komt is de prettige schrijfstijl van Jeroen van Unen. De zinnen zijn makkelijk geschreven en lezen lekker vlot weg. Het boek valt in de categorie nur 284, wat overeenkomt met een leeftijdsgroep van 13-15 jaar. Maar het verhaal is dus wel dusdanig geschreven dat je je er als volwassene meer dan goed mee kunt vermaken. Ik krijg niet het gevoel dat ik te oud ben voor deze boekenserie, en tegelijkertijd is het ontzettend geschikt voor jongeren. Ik kijk al met smart uit naar deel drie!

De Slang van Havilah - Jeroen van Unen

Reread

Wel had ik wat moeite met in het verhaal komen. Mocht jij aan De Slang van Havilah willen beginnen, maar is het net als bij mij ruim anderhalf jaar geleden dat je De Nachtuilen hebt gelezen? Plan dan even een reread in, ik denk dat dat enorm zal helpen. Een aantal personages, waaronder Fabian en Steven, kon ik mij even niet meer voor de geest halen. Gelukkig herinnerde ik mij in de loop van het verhaal steeds meer. Er zijn echter toch een paar dingen die ik mij gewoon niet meer goed kon herinneren doordat het zolang geleden is. Dus voor optimaal leesplezier: plan een reread!

Clichés vs Origineel

Hier en daar vond ik dat er wat clichés voorbij kwamen, maar tegelijkertijd vroeg ik mij ook af of je dit überhaupt kunt voorkomen. Het verloop van sommige situaties is gewoon logischer als ze op een bepaalde manier verlopen. Aan de andere kant wist Van Unen mij toch ook weer vaak te verrassen met originele wendingen en zelfs een keer mijn hart te breken. Een zeker stukje moest ik even twee keer lezen om te beseffen dat het echt gebeurde.

De Slang van Havilah - Jeroen van Unen

Heldere beschrijvingen

Dat hij de wereld goed heeft uitgedacht kun je merken aan de heldere beschrijvingen. Je waant je echt in de wereld van Tobias en zijn mede-nachtuilen. De verdieping in deze bijzondere magische wereld en de bijbehorende personages is interessant, en het is leuk dat we diverse andere personages nu meer voorbij zien komen. Wel heb ik hoop dat Bash nog een grotere rol krijgt in het derde deel; ik vind hem steeds interessanter worden.

Conclusie

Nadat ik had besloten om De Slang van Havilah te beoordelen met 4,5 sterren, kwam ik erachter dat ik eenzelfde beoordeling heb gegeven aan De Nachtuilen. Dit komt denk ik doordat het zich eigenlijk prima met elkaar meet. Ik denk dat Van Unen de kwaliteit goed heeft weten vast te houden. De Slang van Havilah borduurt verder op de gebeurtenissen uit De Nachtuilen en je gaat letterlijk mee op ontdekkingsreis. Eigenlijk vind ik dat deze serie nog te weinig aandacht krijgt. De serie verdient in elk geval meer aandacht. Heb je van De Nachtuilen genoten, dan ga je vast en zeker ook genieten van De Slang van Havilah. Ik kijk alvast uit naar Het Hart van de Tijger; de preview aan het einde van het boek viel goed in de smaak!

P.s. Zo leuk, ik kwam er per toeval achter dat ik ben gequote (zie foto). Dankjewel L.S. Amsterdam!

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2141 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Boekrecensie | De Slang van Havilah – Jeroen van Unen