Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Het Hart van de Tijger – Jeroen van Unen

Het Hart van de Tijger - Jeroen van Unen

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan spoilers bevatten voor De Nachtuilen en De Slang van Havilah.

Boekrecensie | Het Hart van de Tijger – Jeroen van UnenHet Hart van de Tijger door Jeroen van Unen
Serie: De Nachtuilen #3
Verschenen: 8 april 2019 bij LS Amsterdam
Format: Paperback, aantal pagina's: 363
Genre: Fantasy, Young Adult
Lees ook: De Nachtuilen, De Slang van Havilah
Rating: 5 Stars | Goodreads

De eerste tempel is overwonnen en vol goede moed vervolgt Tobias zijn strijd om de overige tempels te vinden en uiteindelijk Ivor te bevrijden. Samen met de andere Nachtuilen reist hij naar Stockholm, waar plotseling een mysterieuze monoliet is verschenen, die iets te maken lijkt te hebben met de tweede tempel. Terwijl de Nachtuilen jacht maken op deze tempel, arriveert er een nieuwe bewoner op de Denari-eilanden, die een belangrijke ontdekking doet. Intussen ondervindt Tobias langzaam maar zeker de effecten van de Duistere Magie…

Queeste

Eerder deze week konden jullie al het leuke interview lezen met fantasy schrijver Jeroen van Unen. Vandaag volgt mijn recensie van Het Hart van de Tijger. Het Hart van de Tijger is het derde deel in De Nachtuilen-serie. In De Slang van Havilah had Tobias de eerste tempel overwonnen. In Het Hart van de Tijger gaat zijn queeste verder. Ze reizen af naar Zweden, waar plots een mysterieuze monoliet is opgedoken die voor wat bijzondere problemen zorgt. Ondertussen lees je het verhaal ook vanuit journalist Anna en een nieuwe inwoner van de Denari-eilanden.

Het Hart van de Tijger - Jeroen van Unen

Perspectieven

In de vorige delen lazen we ook al een beetje uit verschillende perspectieven, maar in Het Hart van de Tijger heeft Jeroen van Unen dit uitgebreid. Hierdoor krijg je als lezer een beter beeld van alles dat zich op verschillende plekken afspeelt. Je leest niet alleen over wat Tobias meemaakt, maar ook hoe een buitenstaander en de bewoners van de Denari-eilanden alles ervaren. Dit maakte de wereld, en mijn leesplezier, nog groter, want ik vond het heerlijk om mij ook weer even op de Denari-eilanden te wanen.

Bash

Ook mijn favoriete personage, Bash, heeft een grotere rol gekregen in Het Hart van de Tijger. Zoals je al kon lezen in mijn recensie van De Slang van Havilah, hoopte ik daar al op. Het is een zeer interessant personage omdat je hem niet goed kunt doorgronden. Aan de ene kant lijkt hij bij de vijand te horen. Maar aan de andere kant lijkt hij ook weer goede dingen te doen.

Jeroen van Unen - De Nachtuilen serie

Groei

Je kunt zien dat Jeroen van Unen groeit als schrijver. Waar ik bij de voorgaande delen nog wel een klein verbeterpuntje kon vinden, vond ik Het Hart van de Tijger precies goed. De schrijfstijl is zoals in elk deel lekker vlot, waardoor je door het boek heen vliegt. Maar het verhaal kakt ook nergens in en bevat een goede spanningsboog; samen met de personages ga je op ontdekkingstocht en word je af en toe verrast met een interessante wending in het verhaal. Het verhaal steekt goed in elkaar en is goed opgebouwd. Niets is wat het lijkt, en het slot van Het Hart van de Tijger weet dan ook enorm te verrassen.

Conclusie

Het Hart van de Tijger is een heerlijk vervolg op De Slang van Havilah en laat je uitkijken naar het slotdeel in De Nachtuilen-serie. Jeroen van Unen is duidelijk gegroeid als schrijver en levert hiermee een fijn verhaal af. Een serie voor 12+, maar interessant genoeg om ook door volwassenen gelezen te worden. De perspectieven zijn uitgebreid waardoor je nog meer van het verhaal meekrijgt en het verhaal nog interessanter wordt. Tot slot nog even een complimentje voor de cover. Want hoewel ze mij in eerste instantie op zichzelf niet zouden aanspreken, vind ik het des te leuker om de cover tijdens het lezen nader te bestuderen. Er is zó ontzettend veel van het verhaal in verwerkt!

Lees ook het interview met Jeroen van Unen

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Luitingh-Sijthoff in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1121 keer gelezen


Geef een reactie