Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Amarins

Boekrecensie | Een date met de dood – Julia Chapman

Een date met de dood - Julia Chapman

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Een date met de dood – Julia ChapmanEen date met de dood door Julia Chapman
Serie: Dales detective #1
Verschenen: maart 2023 bij LS Amsterdam
Format: Paperback, aantal pagina's: 287
Genre: Roman
Rating: 4 Stars | Goodreads

De cosy crime-hitsensatie! In een slaperig dorpje in Yorkshire gaan ex-rechercheur Samson en datingexpert Delilah op zoek naar een moordenaar, en naar de liefde.

Het eerste deel in Julia Chapmans Dales Detective-serie: Een date met de dood. Perfect voor fans van M.C. Beaton en De moordclub (op donderdag) van Richard Osman. Maak kennis met twee speurneuzen uit een slaperig dorpje in Yorkshire, terwijl ze moorden onderzoeken en geheimen ontdekken. Samson O'Brien is ontslagen bij de politie en keert terug naar zijn geboorteplaats Bruncliffe in de Yorkshire Dales om het Dales Detective Agency op te zetten. De dorpelingen zijn echter niet zo gastvrij jegens een man die ze als een probleem beschouwen. Delilah Metcalfe worstelt ondertussen om haar bedrijf, de Dales Dating Agency, overeind te houden en tegelijkertijd haar eigenzinnige Weimaraner-hond, Tolpuddle, onder controle te houden. Maar dan neemt Samsons eerste zaak – een vermeende zelfmoord – een onverwachte wending en leidt het spoor naar de deur van Delilahs agentschap. Met een geliefde als verdachte beseffen de twee ruziemakende buren al snel dat ze moeten samenwerken om het mysterie van de datende slachtoffers op te lossen. Maar samenwerken is makkelijker gezegd dan gedaan… ‘De Dales Detective-serie geeft een boeiende draai aan het eenzame moordenaarmotief’ Publishers Weekly ‘Een boeiende verzameling personages en een slim bedachte puzzel maken van Chapmans debuut een van de beste.’ Kirkus Reviews

Eerste recensie

Vandaag kunnen jullie eindelijk mijn eerste recensie lezen als gastblogger van Reviews & Roses. Jessica bood me aan om Een date met de dood van Julia Chapman te gaan recenseren. Als lezer van diverse genres was ik meteen enthousiast en mijn eerste recensie is nu dus een feit.

Een date met de dood - Julia Chapman

Een date met de dood

In Een date met de dood is Samson O’Brien ontslagen bij de politie en keert hij terug naar zijn geboorteplaats Bruncliffe in de Yorkshire Dales. Hij zet hier zijn eigen detectivebureau op, Dales Detective Bureau. De inwoners van Bruncliffe beschouwen hem echter als onruststoker en onthalen hem niet echt gastvrij. Delilah Metcalfe heeft haar eigen datingbureau, Dales Dating Bureau en worstelt ermee om dit overeind te houden. Ook met haar eigenzinnige hond is ze druk om die onder controle te krijgen. Samsons eerste zaak neemt een onverwachte wending en het spoor leidt naar de deur van Delilahs datingbureau. De verdachte is iemand om wie zowel Samson als Delilah geven. Ze beseffen nu als nooit te voren dat ze moeten samenwerken om het mysterie van de datende slachtoffers op te lossen.

Fijne detective

Een date met de dood is een hele fijne detective met een romantisch kantje. Het boek heeft veel vaart en laat je tot het einde genieten van de mysteries rond de dood van een aantal inwoners. De schrijfstijl van Chapman is erg vermakelijk en daardoor leest het erg vlot. De personages zijn erg mooi uitgewerkt. Het is mooi hoe ze groeien naarmate het verhaal vordert. Het is ook erg mooi om te zien hoe een dorpsgemeenschap langzaamaan in staat is om een oudbewoner te vergeven en weer een plek in het dorp te geven. Erg mooi gedaan!

Een date met de dood - Julia Chapman

Prachtige omgeving

Je waant je helemaal in het Engelse plaatsje Bruncliffe en geniet daar volop mee van de cultuur en de inwoners. De natuur wordt mooi beschreven en Chapman weet leuke en verrassende gebeurtenissen aan het verhaal toe te voegen. De humor die Een date met de dood kent is heel erg fijn en daardoor wordt het nergens saai. Zeker aan het einde van het verhaal wordt de spanning goed opgevoerd om uiteindelijk alle eindjes bij elkaar te voegen en te weten te komen wie de dader is.

Eindoordeel

Julia Chapman heeft met Een date met de dood een heerlijke detective geschreven die overladen is met humor en hier en daar wat romantiek. Het is een boek dat voor een groot publiek de moeite zal zijn door de vele genres die het boek eigenlijk bevat. Er wordt op de achterflap aangegeven dat er een tweede deel zal verschijnen. Ik kijk er alvast naar uit, want ik wil graag weten hoe het verder gaat met Samson en Delilah en de inwoners van Bruncliffe.

Zou jij willen kennismaken met deze detective-serie van Julie Chapman?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Over Amarins: Amarins is één van de drie recensenten uit het Reviews & Roses Review Team. Ze is 51 jaar en woonachtig in Friesland. Ze leest erg graag en vermaakt zich ook heel graag met leesgerelateerde bezigheden zoals het schrijven van een recensie, boekenuitjes of leesclubs. Het feelgoodgenre is haar favoriet, maar daarnaast leest ze ook heel graag historische romans en young – en new adult verhalen. Naast lezen borduurt en haakt Amarins nog en kijkt ze heel graag een fijne serie of film.

Amarins’ favoriete boek op dit moment is Kernpunt van Ryanne Veldkamp.

Deze post is al 671 keer gelezen


Geef een reactie