Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Gelukkig in Clover Cottage – Christie Barlow

Gelukkig in Clover Cottage - Christie Barlow

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Gelukkig in Clover Cottage – Christie BarlowGelukkig in Clover Cottage door Christie Barlow
Serie: Love Heart Lane #3
Verschenen: 15 maart 2023 bij LS Amsterdam
Format: Paperback, aantal pagina's: 283
Genre: Roman
Rating: 4 Stars | Goodreads

Gelukkig in Clover Cottage is het derde deel van de sprankelende feelgoodserie Love Heart Lane, over een klein dorp in Schotland. Allies droom lijkt uit te komen wanneer Rory Scott – dierenarts en de liefde van haar leven – de bouwvallige Clover Cottage in het schilderachtige dorpje Heartcross erft. Ze weet zeker dat dit de plek is waar ze lang en gelukkig zullen leven. Tot Rory een bom laat vallen. Hij houdt van Allie, maar hij wil zijn eigen droom achterna gaan: wonen en werken in Afrika. Hun happy ever after in Clover Cottage zal nog even moeten wachten… Hoewel Allie zich geen leven zonder Rory kan voorstellen, dwingt zijn vertrek haar toch tot nadenken. Misschien is dit het moment om haar eigen dromen na te jagen?

Love Heart Lane

Als jullie mij volgen via Instagram, dan hadden jullie al gezien dat ik Gelukkig in Clover Cottage ter recensie heb mogen ontvangen. En in plaats van gewoon het boek toe te sturen, heeft LS Amsterdam het vrolijk aangekleed met een roze lint, een sleutelhanger met de tekst feelgood en een klavertje vier, alsook enkele snoepjes. Heel erg leuk wanneer een uitgeverij extra moeite doet. Vandaag is het dus zover, mijn recensie mag online gezet worden. Laten we snel het verhaal in duiken.

Gelukkig in Clover Cottage - Christie Barlow

Gelukkig in Clover Cottage

Gelukkig in Clover Cottage is het derde deel in de Love Heart Lane-serie. Echter, voor mij is dit het eerste deel dat ik in de serie lees. Dit verhaal is goed los te lezen, ik heb geen informatie gemist. Wel merk je aan het einde dat er twee andere personages naar voren geschoven worden voor een hoofdrol in het volgende deel.
In dit verhaal lees je over Allie en Rory, die inmiddels anderhalf jaar samenzijn. Allie is content met haar leven in het dorp en verwacht binnenkort de grote stap te gaan maken met Rory. Huisje, boompje, beestje, baby, je kent het wel. Bij Rory begint het echter te kriebelen. Hij wil meer uit het leven halen voordat hij denkt aan samenwonen en alles dat daarbij komt kijken. Ik hoef je niet uit te leggen dat dit natuurlijk gaat botsen.

Er even in komen

Het verhaal in Gelukkig in Clover Cottage is geschreven in het hij/zij-perspectief, waarbij het perspectief per alinea kan wisselen van Allie, naar Rory, weer terug, en naar nog iemand anders. Persoonlijk ben ik hier geen fan van, omdat je dan op onverwachte momenten ineens moet omschakelen. Ik had dus momenten waarop ik soms even een zin terug moest lezen omdat ik even het perspectief moest bijstellen. Ook in het begin moest ik even in het verhaal komen. Het verhaal begint een beetje zoals je een Hallmark-film voor je ziet. Aan de ene kant dus mooi filmisch geschreven. Aan de andere kant té gefocust op details en te cheesy. Het lijkt erop dat dit (voor mij) alleen een probleem was bij de start van het verhaal. Al snel had ik hier geen last meer van.

Gelukkig in Clover Cottage - Christie Barlow

Erg verfrissend

Maar Gelukkig in Clover Cottage heeft mij enorm verrast. Waarom? Omdat dit een verhaal is over een relatie met hobbels. Niet een verhaal over een relatie die op de klippen loopt. Niet een verhaal over iemand die na lange tijd eindelijk de ware tegenkomt. Ik kan ook niet zeggen dat ik het verhaal perse enorm realistisch en alledaags vindt (hoe vaak komt er zomaar een filmster in jullie dorp?), maar Allie en Rory komen wél alledaagse en realistische hobbels in hun relatie tegen. Het is zo interessant dat een schrijver besluit daarop te focussen, en dat is heel verfrissend. Ik kon mijzelf enorm goed inleven in Allie en Rory en herkende bepaalde gedachten en gedrag uit mijn eigen relatie.

Eindoordeel

Gelukkig in Clover Cottage is lekker vlot geschreven en je leest het verhaal zo uit. Hoewel ik in het begin wat moeite had met in het verhaal komen door de te cheesy schrijfstijl, wordt dit snel na het begin fijner en realistischer. De Hallmark-vibe blijft wel een beetje met de dorpse setting van het verhaal, echter heeft het verhaal meer diepgang. De schrijfster heeft gekozen voor perspectief wisselingen midden in een hoofdstuk. Hier ben ik persoonlijk minder fan van. Het aantal abrupte wisselingen valt echter mee, waardoor ik mij er niet extreem aan heb gestoord. Dat het boek draait om een al bestaande relatie met hobbels vind ik enorm verfrissend. Ik heb ontzettend genoten van het verhaal, en de personages. Gelukkig heb ik nog twee eerdere delen die ik kan gaan lezen, én in oktober verschijnt het vierde deel: Een nieuwe kans voor Starcross Manor!

Heb jij al een boek gelezen in de Love Heart Lane-serie?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 760 keer gelezen


Geef een reactie