Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Meester Legende – Stephanie Garber

Meester Legende - Stephanie Garber
Boekrecensie | Meester Legende – Stephanie GarberMeester Legende door Stephanie Garber
Serie: Caraval #2
Verschenen: 8 november 2018 bij LS Amsterdam
Format: Hardcover, aantal pagina's: 415
Genre: Fantasy, Young Adult
Lees ook: Het Zwarte Hart / Caraval, Finale
Rating: 5 Stars | Goodreads

Vol overgave stort Donatella zich in een nieuwe voorstelling van meester Legende, dit keer ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk. Maar Tella speelt nog een ander dodelijk spel. In ruil voor informatie over haar verdwenen moeder, moet ze meester Legendes ware identiteit achterhalen. Terwijl ze zijn grootste geheim probeert te ontrafelen, groeit haar fascinatie voor hem. Tella heeft altijd gezworen nooit verliefd te worden, maar algauw bevindt haar hart – én daarmee haar leven – zich in groot gevaar…

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. deel 1.

Meester Legende

Hebben jullie Caraval al gelezen? Caraval is een boek dat mij vorig jaar zo belachelijk goed heeft verrast, dat ik iedereen aanraad dit boek te lezen. Inmiddels is ook het vervolg verschenen; in het Engels heet het boek Legendary, en in het Nederlands Meester Legende. Waarom er “Meester” voor is geplakt is mij onduidelijk. Ikzelf had het mooier gevonden als het Legendary, Legendarisch of Legende had geheten. Maar goed, dat is een titel. De inhoud is belangrijker, dus laten we daarnaar kijken.

Episch

Stiekem was ik wel een beetje bang om aan Meester Legende te beginnen. Caraval is namelijk echt een favoriet boek van mij geworden. Caraval is zó goed, dat het mij moeilijk lijkt om een vervolg op dit epische boek te maken. Maar het is Stephanie Garber gelukt. Ik heb van Meester Legende genoten! Het verhaal gaat verder waar het vorige boek eindigde, met de ochtend na Caraval. Ik was dus een beetje bang of Meester Legende wel net zo episch kon worden, omdat ik niet wist hoe zij een nieuw draai aan Caraval zou kunnen geven. Maar het spel speelt dit keer niet de hoofdrol. Hiermee heeft zij een interessante nieuwe verhaallijn geïntroduceerd.

Meester Legende - Stephanie Garber

Wat is echt?

Net als in Caraval kun je ook in Meester Legende grote plottwists verwachten. Hier en daar zijn enkele twists iets makkelijker te voorspellen dan in Caraval. Het feit is echter, dat ook Meester Legende een verhaal bevat dat nog niet eerder verteld is. Dit gegeven maakt al ik niet wist wat ik van het verhaal moest verwachten, en onmogelijk zeker kon weten of iets dat voorspelbaar aanvoelde, ook echt voorspelbaar zou zijn. Immers, Caraval is een spel, maar alles voelt zo echt. Zelfs als lezer weet je niet altijd wat je wel of niet kan geloven.

Tella en de Fortunae

In Meester Legende heeft Tella de hoofdrol. Ook dat was spannend, want in Caraval was ik helemaal gevallen voor Scarlett en Julian. Zou Tella dit effect ook op mij hebben? Uiteindelijk heb ik genoten van Tella’s verhaal, waarin onmogelijke keuzes, opoffering, het lot en de Fortunae centraal staan. Meester Legende vertelt een interessant verhaal, waar ik beter niks over los kan laten. Ik werd gecharmeerd door Dante en Jacks, die voor zowel spanning als romantiek zorgden. View Spoiler » Scarlett en Julian komen maar met mate voor, maar gek genoeg voelt dat prima aan.

Meester Legende - Stephanie Garber

Het linkerboek op de foto is de Engelse editie, Legendary, met speciale cover. De kaart onder de bloemen is een tarotkaart geinspireerd door het boek, welke in een Fairyloot box heeft gezeten.

Sterk in originaliteit

Ik had het boek in eerste instantie 4,5 sterren gegeven omdat ik Caraval 5 sterren had gegeven, en ik Caraval voor mijn gevoel beter vond dan Meester Legende. Maar misschien dat dat ook komt doordat het het eerste deel was en dat boek zo magisch voor mij aanvoelde. Meester Legende vind ik echter ook weer enorm sterk in originaliteit. Daarom heb ik er uiteindelijk toch maar 5 sterren van gemaakt, haha. Meester Legende is namelijk ook een geweldig boek waar ik enorm van ben gaan houden. Ach, uiteindelijk zouden die sterren er ook niet toe moeten doen, en kun je vooral in mijn recensies zelf lezen waarom het boek wel of niet iets is voor jou.

Conclusie

Meester Legende is een heerlijk boek. Ik was bang dat het onmogelijk zou zijn voor Stephanie Garber om na het epische Caraval wéér zo’n überfantastisch boek neer te zetten. Maar het is gelukt. Ik heb genoten van de beleving, de plottwists, de originaliteit en de personages. Het einde is veel minder gesloten dan bij Caraval, wat maakt dat ik nóg meer uitkijk naar het derde en laatste deel in deze trilogie: Finale. IK WIL MEER!

P.s. nog een extra dankjewel aan de uitgeverij voor het opnieuw uitbrengen van het eerste deel mét fantastisch mooie cover en opmaak van het verhaal aan de binnenkant!

Koop hier

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Luitingh-Sijthoff in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1309 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Boekrecensie | Meester Legende – Stephanie Garber

  1. Sara

    Yaaay Caraval was echt zo geweldig, ik heb enorm genoten! Ik kan niet wachten om aan Meester Legende te beginnen en te duimen dat Stephanie Garber een keer naar Nederland komt!!