Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Net als in de film – Rachel Winters

Net als in de film - Rachel Winters
Boekrecensie | Net als in de film – Rachel WintersNet als in de film door Rachel Winters
Verschenen: 22 november 2019 bij LS Amsterdam
Format: Paperback, aantal pagina's: 391
Genre: Contemporary, Feelgood, Roman, Romantiek
Rating: 4 Stars | Goodreads

Evie Summers dreigt haar baan bij een Londons filmagentschap kwijt te raken, tenzij ze notoir lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te schrijven. Het probleem? Hij weigert. Maar Evie weet een deal te sluiten: als ze kan bewijzen dat je verliefd kunt worden net zoals in een film, dan schrijft Ezra de romcom die haar baan zal redden. Geïnspireerd door klassieke romcoms van The Weddingplanner tot Notting Hill zet Evie het ene na het andere meet-cute scenario in scene, op zoek naar De Ware. Kan ze bewijzen dat je verliefd kunt worden zoals in de film?

Love is in the air

In de kerstperiode is love in the air. Niet is fijner dan in deze tijd van het jaar genieten van mensen die bij elkaar horen. Waarom zouden we anders zo genieten van shows als All You Need is Love en die heerlijke (Hallmark) kerstfilms? Nou betreft dit boek geen kerstromance, en kan een romantische film of boek elk moment van het jaar. Maar mocht je deze kerst nog een fijne feelgood zoeken, dan heb je aan Net als in de film een goede.

Net als in de film

Net als in de film gaat over Evie. Vroeger wilde ze altijd scenarioschrijfster worden, totdat iemand haar vertelde dat ze niet goed genoeg was. Momenteel zit ze vastgeroest in de rol van assistent en lijkt een promotie naar agent nog ver weg. Haar taak? Een verwende scenarioschrijver achter de broek aan zitten om het scenario te schrijven voor een romcom. Eén probleem: hij wil niet. Ze maken een deal: hij schrijft het script, als zij bewijst dat je net als in de film verliefd kun worden. Oftewel: ze gaat meet-cutes naspelen uit bekende romcoms. Ondertussen wordt ze vrienden met de zevenjarige Annette en haar vader Ben.

Net als in de film - Rachel Winters

Voorspelbaar? Who cares.

Is dit verhaal voorspelbaar? Ja, wel een beetje. Ik had vrij vroeg in het boek twee vermoedens, en die zijn allebei uitgekomen. View Spoiler » Is dit jammer? Neuh. De echte liefhebber van romcoms en meet-cutes weet inmiddels wat je kunt verwachten van een feelgood die daarop is gebaseerd. Hier en daar word je nog wel verrast hoor, en hoewel een grote extra twist zeker leuk was geweest en het boek écht had kunnen onderscheiden, was het niet noodzakelijk om van dit boek te kunnen genieten.

Heerlijke meet-cutes

Net als in de film leest ontzettend vlot weg. Het begin  van elk hoofdstuk is beschreven als een scenario, waarna het verhaal verder gaat in ik-vorm. Evie slaat regelmatig een flater tijdens het ensceneren van haar meet-cutes en dat is heerlijk. Af en toe had ik ook enorm met haar te doen. Dat ze zo haar best deed haar fouten recht te zetten en het uitdraaide op één groot fiasco. Evies relatie met Annette vond ik hartstikke mooi om over te lezen. Onbewust kun je zo’n groot verschil maken voor een kind. Ja, Net als in de film heeft alle elementen van een feelgood en het is werkelijk net als in de film. Dus romcom liefhebbers, op naar de boekwinkel, haha.

Net als in de film - Rachel Winters

De cover…

De cover vind ik echter op twee punten niet goed gekozen. Dit heeft verder geen invloed op mijn oordeel over de inhoud, maar is wel een – in mijn ogen – minpuntje. Het eerste punt is namelijk dat er twee personen op de cover te zien zijn, die geen van beiden lijkt op de beschreven personages. Evie heeft bijvoorbeeld rood krullend haar. Het tweede punt is de opmaak. Het koppel is er te duidelijk met photoshop in gezet. Je ziet zelfs nog enkele witte overgangsranden. Hoe dan ook, de cover had met iets meer aandacht opgemaakt kunnen worden.

Conclusie

Net als in de film is net als, jawel, in de film. Een heerlijke feelgood geïnspireerd door vele fantastische romcoms. Wie ook het dankwoord leest zal ontdekken dat enkele situaties in het boek uit het leven van Rachel Winters zijn gegrepen. De boodschap van dit boek is bovenal: laat je niet ontmoedigen en leef je dromen. Een heerlijk boek om deze kerst – en elk moment erna, want feelgood kan altijd – te lezen.

Wat is jouw favoriete romcom?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van LS Amsterdam in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1480 keer gelezen


Geef een reactie