Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Rosies reizende theewinkel – Rebecca Raisin

Rosies reizende theewinkel - Rebecca Raisin

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Rosies reizende theewinkel – Rebecca RaisinRosies reizende theewinkel door Rebecca Raisin
Vertaler: Henske Marsman
Serie: The Travelling Shops #1
Verschenen: 17 juli 2023 bij HarperCollins Holland
Format: Paperback, aantal pagina's: 284
Genre: Contemporary, Roman
Rating: 3 Stars | Spicy: zero-flames
Goodreads

Een chique baan als souschef met een Michelinster, een liefhebbende echtgenoot, en kinderen op de planning: Rosie Lewis heeft haar leven helemaal uitgestippeld.

Tot ze op een dag thuiskomt en haar man met ingepakte koffers aantreft, en moet horen dat hij er al tijden een affaire op na houdt. Rosie verdrinkt haar gebroken hart met een glas wijn, of liever gezegd: drie flinke bellen. Als ze de volgende ochtend ontdekt ze dat ze online een felroze camper heeft gekocht, beseft Rosie dat deze
camper haar een uitgelezen kans biedt om er zelf ook op uit te trekken.

Rosie staat op het punt om de reis van haar leven te maken, om zichzelf opnieuw te ontdekken en misschien wel een nieuwe kans in de liefde te krijgen. Zolang ze samen is met Poppy, de tot reizende theewinkel omgebouwde camper, kan er niks misgaan. Toch…?

Boekenlounge boek #4

Jaaaa het is weer zover. De World of Romance Boekenlounge mocht weer een boek lezen, en dit keer hadden ze Rosies reizende theewinkel uitgekozen van Rebecca Raisin. Dit jaar mag ik onderdeel zijn van de boekenlounge waarin ik samen met een leuke groep dames een boek dat HarperCollins Holland heeft uitgekozen uit hun fonds mag lezen en bespreken in een speciale groep. Natuurlijk vertel ik ook jullie wat ik van het verhaal vind.

Rosies reizende theewinkel - Rebecca Raisin

Rosies reizende theewinkel

In Rosies reizende theewinkel lezen we het verhaal vanuit Rosie Lewis. Wanneer ze op haar verjaardag thuiskomt met een heerlijke zelfgemaakte taart (ze is kok) deelt haar man haar mede dat ze niet spontaan genoeg is. Niet alleen wil hij van haar scheiden, maar hij heeft ook nog eens een affaire waar iedereen blijkbaar van wist. Rosie verdrinkt haar verdriet. En de volgende ochtend blijkt dat ze een roze camper heeft gekocht!

Verkooppraatje

Rosies reizende theewinkel is origineel in die zin dat ik niet vaak lees over rondreizende theewinkels. Dat idee is erg leuk gevonden. Het plaatje op de voorkant van het boek is overigens niet helemáál kloppend, want haar camper is een stukje groter. Het verhaal leest grotendeels prettig, met af en toe eens een zin die wat gek leest. Alsof het vanuit een dialect komt of niet helemaal lekker is vertaald. Daarnaast werd het zijn van een veganist telkens enorm benadrukt, alsook het gebruik van boter. Echter door het, voor mijn gevoel verkooppraatje, had het niet het gewenste effect. De verhaallijn rondom de jongen van het forum had wat mij betreft weggelaten kunnen worden. Het zou praktisch geen impact op het verhaal hebben gehad als het er niet in zat.

Rosies reizende theewinkel - Rebecca Raisin

(Niet) genoeg verdieping

De personages zijn leuk. Ze hebben enerzijds genoeg verdieping om Rosies reizende theewinkel voort te laten bewegen. Maar anderzijds heeft de schrijfster ook kansen voor verdieping laten liggen. Zoals dieper ingaan op het gemis van een moeder en de reden van diens vertrek. Of iets dieper ingaan op bijpersonages Max en Aria, die je zal tegenkomen in het reizende gezelschap. Het blijft allemaal redelijk oppervlakkig. Voor Aria kan dit te maken hebben met het feit dat zij de hoofdrol speelt in het volgende deel. Het neemt echter niet weg dat ze veel dieper had kunnen gaan bij alle personages. Waar ik de spanning tussen Rosie en Max niet echt voelde, kon ik wel enorm genieten van de band die Rosie en Aria opbouwden.

Eindoordeel

Hoewel ik heb genoten van Rosies reizende theewinkel, en het verhaal in slechts enkele dagen uitlas, had het niet het wauw-effect. Het verhaal en de personages bleven voor mij iets te oppervlakkig om er echt volledig in meegenomen te worden. Wel kreeg ik enorm veel zin in scones en eigenlijk alles dat ze aan het maken was in haar theewinkel. Het is een verhaal over zelfontdekking, je passie volgen, durven loslaten, vriendschap en liefde. Het zal niet het beste boek zijn dat je leest, maar wel een origineel tussendoortje met een goede boodschap: je mag structuur best eens loslaten om te leven in het moment.

Wat is het meest originele voorwerp waar jij ooit over hebt gelezen?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Jessica Dillema

Over Jessica: Jessica (1990) is de oprichter en eigenaar van Reviews & Roses. Ze is woonachtig in Friesland, samen met haar vriend en twee langharige katten, Fred & George waar ze in 2022 eindelijk een huis hebben gekocht. In het dagelijks leven is werkt zij als HR medewerker in een ziekenhuis, maar in haar vrije tijd blogt ze fanatiek en heeft ze een eigen fotografiebedrijf. En alsof dat nog niet genoeg is, host ze ook nog eens één keer in de zes weken een leesclub (The Awesome Book Club).

Jessica’s favoriete boek op dit moment is In the Likely Event door Rebecca Yarros.

Deze post is al 413 keer gelezen


Geef een reactie