Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Scones & Spotlights – Susan Muskee

Scones & Spotlights - Susan Muskee
Boekrecensie | Scones & Spotlights – Susan MuskeeScones & Spotlights door Susan Muskee
Serie: Liefde Natuurlijk #1
Verschenen: 9 februari 2022 bij Loft Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 263
Genre: Feelgood, Roman
Lees ook: Wie ik ben zonder jou
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

Scones en spotlights is het eerste deel uit de feelgoodserie Liefde, natuurlijk van Susan Muskee.

Cleo’s leven gaat z’n gangetje. Daar is dan ook alles mee gezegd. Ze werkt, organiseert etentjes met haar vriendinnen Kim, Sophie en Abigail, pakt zo nu en dan een yogaklasje mee en o ja, is tot over haar oren verliefd op Sjoerd, de jongen die tijdens die lessen altijd op een matje schuin voor haar zit maar waarschijnlijk niet eens weet hoe ze heet.

Haar droom om ooit muzikant te worden heeft Cleo aan de wilgen gehangen sinds ze werd afgewezen voor het conservatorium. Totdat Sophie een video van haar op een karaokeavond online zet en Cleo volledig viral gaat. Ze wordt gescout voor een talentenjacht en het lijkt de kickstart van haar carrière. Dit is de big break waar ze zo op hoopte, maar waarom voelt het dan niet zo?

Feelgood Five

De boeken van Susan Muskee heb ik al een behoorlijke tijd op mijn TBR staan. Het lijken mij heerlijke luchtige boeken, en via Instagram kwam ik erachter dat de persoon achter de boeken ook een superleuk persoon is, mét een fluffy kat (bonuspunten!). Maar ja, ondertussen krijg je ook zoveel leuke recensie-exemplaren, en dan krijgen die tóch voorrang. Tot oktober 2022, want ja ja, ik mocht aanwezig zijn bij het Feelgood Five evenement. Van drie auteurs had ik al minstens één boek gelezen, dus Susan Muskee mocht niet achterblijven. Als eerste pakte ik Scones & Spotlights op.

Scones & Spotlights - Susan Muskee

Scones & Spotlights

Scones & Spotlights is het eerste deel in de Liefde, Natuurlijk-serie over de vriendinnen Cleo, Kim, Sophie en Abigail. Cleo staat centraal in het eerste boek. Cleo werkt in The Rolling Scones – kan iemand mij alsjeblieft vertellen dat dit echt bestaat?! -, tokkelt in haar vrije tijd wat op haar gitaar en pakt af en toe eens een yogaklasje mee. Nadat ze was afgewezen voor het conservatorium heeft ze haar muziekdroom opzij gezet, totdat ze wordt ontdekt via een viral filmpje van een karaokeavond en wordt gescout voor een nieuwe variant op Idols, X-Factor en The Voice.

Lekker kort

Allereerst moet ik zeggen dat Scones & Spotlights echt ontzettend vlot leest. De hoofdstukken zijn lekker kort waardoor dit gevoel alleen maar versterkt wordt. Susan Muskee heeft een hele fijne en makkelijk leesbare schrijfstijl. Hoewel de uniekheid van de personages richting stereotypering gaat, vind ik dit niet storend. De band tussen de vriendinnen spat van de pagina’s af en ik kan dan ook niet wachten om meer te lezen over Kim, Sophie en Abigail. Ook zitten er mooie stukjes humor in het verhaal, zo heb ik bijvoorbeeld enorm moeten lachen om Sjoerds versierpoging in de telefoonreparatiewinkel.

Scones & Spotlights - Susan Muskee

Te weinig Sjoerd

Toch kan ik Scones & Spotlights geen vijf volle sterren geven. Hiervoor vind ik het einde net iets te afgeraffeld. De verhaallijn rondom de talentenjacht komt op een vrij abrupte manier ten einde, terwijl ik eigenlijk nog wat meer informatie had verwacht naar de lezer toe. En Sjoerd, er was veel te weinig Sjoerd in het tweede deel van het verhaal om voor mij het einde echt geloofwaardig te maken. Zeker na het gedrag van Cleo dat beschreven werd.

Eindoordeel

Als het einde niet in zo’n kort stukje was gepropt hadden Cleo en haar vriendinnen van mij vijf sterren gekregen. Want dat Susan Muskee schrijven kan, dat is mij wel duidelijk geworden. Het verhaal is met zijn 263 pagina’s lekker kort waardoor je dit makkelijk even tussendoor leest. Trek je fluffy kat op schoot, drink een kopje thee en neem even lekker een momentje voor jezelf. Werk, huishouden, je partner, kinderen, noem maar op, die kunnen best even wachten. Tenzij je direct ook deel 2, 3 en 4 oppakt natuurlijk, dan ben je iets langer onder de pannen, haha. Ik kan niet wachten tot we deze delen binnenkort ook als paperbacks mogen zien verschijnen. Maar voor iedereen die digitaal leest of luistert: ze zijn allemaal al beschikbaar.

Ben jij al bekend met de boeken van Susan Muskee?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 667 keer gelezen


Geef een reactie