Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Stormwind – Jackie van Laren

Stormwind - Jackie van Laren

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Stormwind – Jackie van LarenStormwind door Jackie van Laren
Serie: Eilandliefde-serie #2
Verschenen: 19 februari 2018 bij Boekerij
Format: Paperback, aantal pagina's: 268
Genre: Roman
Lees ook: Vallen, Opstaan, Duingras, De Meisjesmagneet, Thuiskomen, Fred & Ginger
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

Vincent is een surfer, een losbol, een vrijbuiter. Dus als zijn beste vriend Axel zijn hulp niet meer nodig heeft in Grote Vis, de strandtent die ze samen runden, omdat Axels nieuwe geliefde Wende zijn plek inneemt, kan hij dat alleen maar toejuichen: vrijheid, blijheid. Toch? Hij verruilt het Waddeneiland voor surfparadijs San Diego en geniet van zijn leventje in de zon, vrij van enige verplichting, maar na drie maanden slaat de verveling toe. Hij mist Axel, hij mist kitesurfen en hij mist… iets wat hij zelf nog niet kan benoemen.

Als Vincent terugkeert naar het eiland, blijkt de vriendenkring daar uitgebreid te zijn met de achttienjarige Milena, een nichtje van Wende dat na een traumatische gebeurtenis een veilige haven nodig had. Terwijl hij met hernieuwde energie en motivatie helpt bij allerlei nieuwe plannen met Grote Vis, gaat hij zich steeds meer betrokken voelen bij het welzijn van Milena. Maar die durft niet zomaar iemand te vertrouwen…

Stormwind

Vinden jullie het ook zo fijn om direct verder te kunnen lezen in een serie? Ik wel. Nadat ik Duingras had uitgelezen pakte ik dus direct Stormwind op. Stormwind is deel twee in de eilandliefde-serie, geschreven door Jackie van Laren. De serie heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis, waarover je alles kunt lezen in mijn recensie van Duingras. Waar Duingras het verhaal vertelde over Wende en Axel, draait Stormwind om hun beste vriend Vincent.

Eilandliefde

Soms komt het voor, vooral vaak in New Adult boekenseries, dat je de delen ook los van elkaar kunt lezen. In deze romanserie raad ik dat niet aan. Er wordt in Stormwind vrij veel terugverwezen naar Duingras. Natuurlijk worden enkele dingen wel een beetje toegelicht, maar niet alles. Zo zal je het grapje over een in slaap vallende Axel alleen snappen als je Duingras hebt gelezen. Daarnaast, deze serie is absoluut leuk genoeg om gewoon allemaal te lezen, op volgorde. En vind je ze niet leuk – wat ik niet voor kan stellen – dan staan die prachtige covers toch ook heel mooi in je kast! Ik ben echt gek op deze covers. De uitgeverij heeft al Jackies boeken eenzelfde stijl gegeven. Dus heb ik ook Vallen en de Q-serie in deze stijl gekocht, ondanks dat ze eerst in een andere cover uit waren gegeven.

Stormwind - Jackie van Laren

Vincent en …

Het verhaal van Vincent (Vinnie) start in San Diego. Op het einde van Duingras vertrok hij daar naartoe. Maar de zomer loopt ten einde en hij mist het waddeneiland eigenlijk ook wel een beetje. En de eilandliefde-serie zou geen eilandliefde-serie zijn als het niet draaide om liefde op het eiland. Dus ja, dat kun je zeker verwachten. In eerste instantie lijken er twee gegadigden te zijn: Milena en Mayke. Met in je achterhoofd de wetenschap dat hierna nog twee boeken volgen, ging ik er direct vanuit dat één van de twee een liefdesinteresse zou worden van Vincent, en dat de ander haar eigen verhaal zou krijgen in een volgend boek. Of ik gelijk heb? Dat kun je eigenlijk al wel uit de flaptekst halen – die ik dus niet had gelezen, haha.

Iets zwaarder

Wie Duingras heeft gelezen, weet wat voor versierder Vincent is. Aan de ene kant vond hem wat te snel veranderen. Aan de andere kant, tsjah, als je het zwaar te pakken hebt, dan heb je het ineens zwaar te pakken. Dat gebeurt ook wel eens in het echte leven. Daarnaast was hij ook altijd al zo lief voor Wende. Dus stiekem zit het ook wel ergens in hem. Wachtend om eruit te komen. Milena… Aan de ene kant vond ik haar verhaal mooi. Aan de andere kant was ik niet fan van haar zoals ik wel ben van Wende. Dit komt misschien ook door haar leeftijd, ze is pas achttien jaar, terwijl Wende, Axel en Vincent meer mijn eigen leeftijd zijn. Milena’s verhaal maakt het boek iets zwaarder. Helaas zou dit echter zomaar werkelijkheid kunnen zijn. Toch wordt het zwaardere onderwerp nog luchtig genoeg vertelt om er ongestoord van te kunnen genieten.

Stormwind - Jackie van Laren

Wende en Axel!

Absoluut fantastisch vind ik de nog vrij grote rol van Wende en Axel in het verhaal. Ook al lees je in principe alleen vanuit Vinnie’s oogpunt, je krijgt duidelijk mee hoe het ze na Duingras is vergaan. Ook de intermezzo’s zijn nog aanwezig. Helaas ben ik daar nog steeds geen fan van. Een compleet stuk met alleen dialoog is te afstandelijk en onnatuurlijk. Daarnaast zie je soms dat omschrijvingen in de dialoog gepropt wordt, waardoor ik het nog minder prettig vond om te lezen. Gelukkig blijven de intermezzo’s ook dit boek beperkt. Ik had liever “gewoon” vanuit andermans oogpunt gelezen.

Conclusie

Stormwind vond ik ten opzichte van Duingras iets minder, maar nog steeds leuk. Ik heb ook dit deel redelijk moeilijk weg kunnen leggen tussen alle verplichtingen door. Milena’s verhaal vond ik goed, maar zij als personage wist mij niet honderd procent te pakken. En ik vermoed dat dit ligt aan het leeftijdsverschil tussen haar en mij. Stormwind is iets zwaarder dan Duingras door bepaalde verhaalelementen. Echter is Stormwind nog luchtig genoeg om ook op te pakken na een lange, zware dag. Heerlijk vond ik het feit dat we ook Wende en Axel nog veel voorbij zien komen, zodat we weten hoe het hen vergaat. Deel drie en vier heb ik helaas nog niet in huis, maar dat zal vast niet lang meer duren.

Koop hier

Deze post is al 1236 keer gelezen


Geef een reactie