Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | The Black Key – Amy Ewing

The Black Key - Amy Ewing
Boekrecensie | The Black Key – Amy EwingThe Black Key door Amy Ewing
Serie: The Lone City #3
Verschenen: 10 oktober 2018 bij Young & Awesome
Format: Paperback, aantal pagina's: 249
Genre: Dystopia, Magie, Young Adult
Lees ook: The Jewel, Opgesloten, The White Rose
Rating: 3.5 Stars | Goodreads

IK GA DE WERELD VERANDEREN. ZELFS DE BOMEN VOELEN DAT IK ERAAN KOM.

Voor Violet is de maat vol. Het wordt tijd om voor eens en altijd af te rekenen met de elite en hun rijke, egoïstische leventje in The Jewel. Als ze ontdekt dat de Hertogin haar zusje Hazel heeft ontvoerd, ziet Violet echter maar één oplossing: ze moet terug naar het paleis. Terug naar het hol van de leeuw. Met gevaar voor eigen leven.

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. The Jewel, The White Rose en Opgesloten.

Slotdeel

We hebben even op de vertaling moeten wachten, maar in het najaar van 2018 verscheen The Black Key eindelijk in het Nederlands. Het originele verhaal, dat begon in The Jewel, komt tot een eind. Al kunnen we hopelijk nog wel enkele korte verhalen verwachten uit deze serie. Opgesloten, het verhaal van Raven, is ook naar het Nederlands vertaald. Dus laten we hopen dat ze het verhaal van Garnet en als bonus daarin de korte verhaaltjes over Sil en The Wishing Well ook vertalen.

The Black Key - Amy Ewing

Wie is wie ook alweer?

Als ik heel eerlijk ben was het verhaal uit The White Rose een beetje weggezakt. Gek eigenlijk, want het verhaal uit The Jewel is mij nog wel goed bijgebleven. Gelukkig leest The Black Key ontzettend makkelijk en begint het stukje bij beetje weer te dagen wat er is gebeurd en wie die andere personages zijn. Er wordt echt toegewerkt naar het einde, en ondertussen gaat Violet nog op missie op haar zusje te redden, die is ontvoerd door de hertogin om Violet te vervangen.

Lekker vlot

Zoals ik opmerkte is de schrijfstijl weer heerlijk vlot en leest The Black Key makkelijk weg. En gezien ik de laatste tijd steeds boeken heb gelezen met meer dan 400 pagina’s, voelde een boek van slechts 249 pagina’s sowieso als een heerlijk tussendoortje, haha. Het tempo blijft door het boek heen vrij gelijk, met op het einde wat meer actie. De serie vind ik met The Black Key prima eindigen. Ik ben content. Misschien dat ik nog wel meer had willen lezen over hoe het verder gaat met het eiland, maar aan de andere kant vind ik het ook wel prima zo.

The Black Key - Amy Ewing

Had nog iets spannender gekund

Ik heb genoten van de serie. Echter vond ik dit laatste deel niet zo spannend als ik had gehoopt. Alles verliep voor mijn gevoel een beetje te makkelijk en volgens plan; er waren maar weinig tegenslagen die echt indruk maakten. Dit neemt niet weg dat het einde wel spannend was en er af en toe wel eens een plottwist in zat die ik niet aan had zien komen. Ik had het slechts net iets spannender en iets minder plat verwacht. Amy Ewing had nog wel iets meer de diepte in gemogen om zo bijvoorbeeld ook meer gevoel te krijgen bij enkele personages die het einde van het boek niet halen. Nu vond ik het zielig voor het personage, maar ik voelde er niet veel bij.

Conclusie

The Black Key is een prima slotdeel in de The Lone City-serie. Net als The Jewel en The White Rose vlieg je ook met gemak door The Black Key dankzij de vlotte en niet moeilijke schrijfstijl van Amy Ewing. Wel had ik dit slotdeel nog net iets spannender verwacht. De verhaallijn is relatief voorspelbaar met hier en daar een enkele onverwachte twist. Dit maakte dat ik niet op het puntje van mijn stoel zat, maar wel heb genoten van The Black Key.

Ben jij al aan deze serie begonnen?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Young & Awesome in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1165 keer gelezen


Geef een reactie